?>

İzmir'de bir okulun kazan dairesinde patlama

İzmir'in Gaziemir ilçesinde bir okulun kazan dairesinde meydana gelen patlamada biri ağır 5 kişi yaralandı.

Genel - 7 yıl önce

İZMİR (AA) - Alınan bilgiye göre, Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kazan dairesinde doğalgaz sıkışması kaynaklı patlama meydana geldi.

Patlama sonucu Halk Eğitim Merkezi tarafından okulda açılan giyim kursuna katılan 5 yetişkin kursiyer yaralandı.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak çevredeki hastanelere kaldırdı.

Ağır yaralanan Öznur Güzelocak, Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalesinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Bölgeye gelen itfaiye ekipleri patlama sonrası çıkan yangını söndürürken polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Olayın duyulmasının ardından çocuklarının durumunu merak eden aileler okula gitti.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlama nedeniyle halk eğitim merkezinin düzenlediği giyim kursuna katılan kursiyerlerin yaralandığını aktararak, şu bilgileri verdi:

"1 tane ağır, 4 tane de hafif ayakta tedavi edilecek derecede olan yaralımız var. Bunlar Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği kursun kursiyerleri. 700 tane öğrencimiz var herhangi bir öğrencimiz yaralı değil. Binanın durumuna ilişkin teknik çalışma yapılıyor, büyük ihtimalle yarın itibarıyla da eğitim öğretime devam edeceğiz. Tamamen doğalgaz sıkışmasıyla ilgili bir patlama. Bununla ilgili de takibi ve denetimi yapılıyor."

Öğrencilerden Mustafa Kızıl, patlama anında sınıfta ders işlediklerini belirterek, "Hoca ders anlatıyordu birden çok değişik bir ses geldi, hepimiz panik olduk. Ben biraz öne doğru düştüm, arkamı döndüm bir baktım, ortalık duman altı olmuş. Doğalgaz 1 ay önce takılmıştı." dedi.

Öğrencilerden Nuri Aktaş, patlama sesi duyduklarını ve öğretmenlerinin okulun tahliyesini gerçekleştirdiğini ifade etti.

Patlamanın yaşandığı bölgede esnaf olan Aziz Çakal, sesi duyunca dışarıya çıktıklarını, ilk etapta Adnan Menderes Havalimanı'nda bir olayın gerçekleştiğini düşündüğünü aktararak, daha sonra okulda patlama olduğunu anladıklarını ve olay yerine geldiklerini söyledi.

Muhabir: Eşber Ayaydın, Şafak Yel, Tezcan Ekizler

Haftanın Öne Çıkanları

Garanti'den “Bonus“ kampanyası

2018-02-02 13:49 - Genel

Ali Palabıyık, Güney Kore-Letonya hazırlık maçını yönetecek

2018-02-01 21:02 - Spor

Fransa'da iki helikopter çarpıştı: 5 ölü

2018-02-02 18:57 - Dünya

İdlib'deki konvoy saldırısında yaralanan DSİ personeli şehit oldu

2018-02-06 00:14 - Genel

Almanya’da hükümetsiz 133 gün

2018-02-04 22:12 - Dünya

Cavcav 3 maçlık 'Ankara avantajına' güveniyor

2018-02-06 00:02 - Spor

'Askerlik uzadı' haberlerine TSK'dan yalanlama

2018-02-02 12:22 - Gündem

Rus savaş uçakları İdlib'de hastaneyi hedef aldı

2018-02-05 21:29 - Genel

Terör örgütü PYD/PKK Afrin'den Azez'deki sivilleri füzeyle vurdu

2018-02-06 00:14 - Genel

Okul çevrelerine polisten sıkı denetim

2018-02-06 01:06 - Genel

İlgili Haberler

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Türkiye ve Yunanistan arasındaki Ortak Eylem Planı'nın 8. Toplantısı Ankara'da düzenlendi

22:58 - Siyaset

Suriye'de parlamento seçimleri için Yüksek Seçim Komisyonu kuruldu

22:47 - Dünya

İran, İsrail'in saldırılarına karşılık balistik füze saldırıları başlattı

21:37 - Dünya

TBMM Komisyonu, Düzce ve Sakarya'da zirai dondan etkilenen bahçeleri inceledi

20:57 - Siyaset

Azerbaycan'dan, "İran'a İsrail adına ajan yerleştirildi" iddialarına tepki

20:52 - Dünya