?>

İzmir ile Şırnak'ı gönülden bağladılar

Şırnak Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin derslerinde kullanabilmeleri için sosyal medya üzerinden talepte bulunması üzerine İzmirli hayırseverlerin bağışlarıyla yaptırılan 20 bağlama öğrencilere teslim edildi.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

İzmir

İzmir'de sanatçı Hikmet Durmuş'un hayırseverlerin desteğiyle başlattığı kampanya kapsamında Şırnak Güzel Sanatlar Lisesi'nde okuyan öğrencilere 20 bağlama hediye edildi.

Yaptığı hayırseverliklerle tanınan Durmuş'a sosyal medyadan ulaşan okulun müzik bölümü 9. sınıf öğrencileri, eğitimlerinde kullanmak üzere 20 bağlama istedi.

Öğrencilerin isteğini kırmayan Durmuş, 2 hafta önce sosyal medya üzerinden "Bir bağlama bin bağlanma" sloganıyla kampanya başlattı. Kısa sürede büyük destek gören kampanyaya birçok hayırsever Şırnak Güzel Sanatlar Lisesi'nde okuyan öğrencilerin yüzünü güldürmek için destek oldu.

Toplanan yardımlarla İzmir'de özel bir atölyede 20 bağlama yaptırıp karayoluyla Şırnak'a giden Durmuş'u kentte öğrenciler karşıladı. Okulda düzenlenen törende bağlamaları dağıtan Durmuş, öğrencilerin yaşadığı mutluluğa da ortak oldu.

Yeni bağlamalarına kavuşan öğrenciler, hayırseverlere Türkçe, Kürtçe ve İngilizce seslendirdikleri şarkılarla teşekkür etti.

"Bu ülkenin her karışı bizim"

Sanatçı Hikmet Durmuş, yaptığı açıklamada, öğrencilerin sosyal medyadan kendisine ulaşıp eğitimlerinde kullanmak için bağlama istemesinin kendisini çok etkilediğini söyledi.

Onların yüzünü güldürmek ve eğitimlerini daha iyi tamamlamalarını sağlamak amacıyla kampanya başlattığını belirten Durmuş, "Öğrencilerin bağlama isteğini aktardığım tüm hayırseverler bana destek olacaklarını söyledi. Ben bu örnek çalışmayı tek başıma yapamazdım. Bana, 'Bizim de bir selamımızı öğrencilerimize götürür müsünüz?’ dediler o selamı ve hediyelerini ulaştırdım." dedi.

Öğrencilerin bağlamalarına kavuşunca yaşadıkları mutluluktan çok etkilendiğini dile getiren Durmuş, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz tarif edilemez bir mutluluk yaşadı. Bizi bağırlarına bastılar. Bu ülkenin her karışı bizim. Kardeşlik, dostluk adına hepimiz beraber Türkiye'yiz. Müzik yapmak insanlara zarar vermez, kardeşliği pekiştirir.

Belki bir gün bir yerde müzik yaptıklarında kulaklarımızı çınlatırlar. Kardeşlik, dostluk, birlik beraberlik adına iyi ki böyle bir proje yapmışız diyoruz. Bu tür projelerin çoğalmasını istiyoruz."

Şırnak Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Zelal Gülçe de sosyal medya aracılığıyla yardım istedikleri Durmuş'u bağlamalarla karşılarında gördüklerinde çok mutlu olduklarını ifade ederek "İzmir ile Şırnak arasında bu bağlama vesilesiyle bir kardeşlik bağı kurulduğunu düşünüyorum.

Bizlere destek çıkan değerli ağabey ve ablalarıma çok teşekkür ediyorum." dedi.

Berivan Çakan ise bağlama çalmayı sevdiğini, öğrenme aşamasında okullarında yeteri kadar bağlama olmadığı için sıkıntılar yaşadığını dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

4 ayda 1053 kitap okuyan 8 yaşındaki çocuk Guinness Rekorlar Kitabı'nda

2019-11-25 20:02 - Çevre-Hayat

Mourinho'nun ilk maçında galibiyet

2019-11-23 21:42 - Spor

Antalya'da turist sayısında tarihi rekor

2019-11-24 15:47 - Gündem

Vanlı hayvansever, güvercinleri için ev üstüne 'ev' yaptı

2019-11-24 15:07 - Çevre-Hayat

Apple, Rusya'nın talebiyle Kırım haritasını değiştirdi

2019-11-28 00:07 - Dünya

Türkiye'den 150 ülkeye makarna ihraç edildi

2019-11-27 13:54 - Ekonomi

Hasan Kaçan: İnsan ruhunun sanata ihtiyacı var

2019-11-23 09:53 - Genel

Almanya'nın 10. Cumhurbaşkanı Wulff'tan 'İslamiyet bize aittir' vurgusu

2019-11-24 10:52 - Dünya

Göktepe'nin Medusa figürlü kaya mezarları ziyaretçilerini bekliyor

2019-11-29 17:32 - Çevre-Hayat

İzmir ile Şırnak'ı gönülden bağladılar

2019-11-29 19:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Yavru goril "Zeytin" Türkiye'de kalacak

13:43 - Çevre-Hayat

Sinop'ta sonbahar renkleri hakim oldu

13:37 - Çevre-Hayat

Çukurova'nın dalyan havyarı sofraları süslüyor

13:23 - Çevre-Hayat

Çambaşı Kayak Merkezi, National Geographic'in "Dünyanın En İyileri 2026" listesine gi

12:58 - Çevre-Hayat

Van'daki Erçek Gölü 30 yılda 6 kilometrekare alan kaybetti

12:52 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Türkiye'de hafta sonu yağışlı hava hakim olacak

15:08 - Gündem

Türk Kızılay ateşkes sonrası Gazze insani yardım planını açıkladı

15:02 - Gündem

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, Batı Şeria'da Filistinlilere ait 3 aracı yaktı

14:58 - Dünya

Aşırı sağcı İsrailliler, Gazze'ye giden yardım tırlarının önünü kesti

14:38 - Dünya

Kremlin: Putin ile Trump, ileride zirve yapılması ihtimalini göz ardı etmiyor

14:32 - Dünya