?>

İtalya'da seyahat kısıtlaması kalktı

İtalya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında getirilen bölgeler arası seyahat kısıtlamasını kaldırırken, dış sınırlarını da Avrupa Birliği (AB) ve Schengen Bölgesi ülkelerine açtı.

Dünya - 5 yıl önce

İtalya'da Başbakan Giuseppe Conte’nin 16 Mayıs’ta açıkladığı son kararnameye göre, Kovid-19’a yönelik sıkı karantina tedbirlerinin serbest dolaşıma ilişkin son önemli kısıtlaması bugün itibariyle resmen kalktı.

Salgının Avrupa’da ilk ve en ağır etkilediği yer olan İtalya’da 10 Mart’tan bu yana uygulanan tedbirlerin kalkmasıyla ülke içinde bölgeler arası seyahat önündeki kısıtlamalar ve izin belgesi uygulamaları sonlandırıldı. Buna ilişkin tren seferleri artırılırken, ülke genelinde 23 havaalanı da ulaşıma açıldı.

Virüsle birlikte yaşanılacak dönem olarak anılan "2. aşama" tedbirleri çerçevesinde yüksek hızlı trenlere, 37,5 derece ve üstünde ateşi olanlar alınmayacak.

Diğer yandan, Başbakanlık kararnamesiyle ülke genelinde seyahat yasağı kalkmasına karşın bazı bölge yönetimleri önlemleri bir süre daha sürdürme kararını verdi.

Başkent Roma’nın içinde bulunduğu Lazio Bölgesi, 37,5 derece ve üzerinde ateşi olanları bölgeye kabul etmezken, Sardinya Adası yönetimi ise adaya gelenler için kayıt olmaları şartını koşuyor.

Bu arada, seyahat kısıtlamasının kalkmasıyla sabah saatlerinde ülkenin güneyinde Messina Boğazı'nı geçerek Sicilya’ya ulaşmak isteyenlerin araç kuyruğu oluşturduğu görüldü.

İtalya AB’ye de sınırlarını açtı

İtalya, bugünden itibaren AB ve Schengen Bölgesi ülkelerine dış sınırlarını açarken, gelenler için 14 günlük karantina uygulaması ve diğer önleyici tedbirleri de yürürlükten kaldırdı.

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün çok önemli bir tarih. Bugünden itibaren İtalyanlar, ülke içinde özgürce hareket edebilir. Aynı zamanda bu, tüm dünyaya İtalya olarak verdiğimiz önemli bir güven mesajıdır. Yeni başlayan ve normale dönmeye hazır olan bir ülke." ifadelerini kullandı.

İtalyan basını da bölgeler arası seyahatle dış sınırların AB ülkelerine açılmasını, "İtalya yeniden açılıyor" ve "İtalya seyahat etmeye geri dönüyor" başlıklarıyla gördü.

İtalya'nın AB ülkelerine sınırlarını açmasına karşılık, salgının Avrupa’da ilk çıktığı yer olan İtalya’ya bu konuda bazı ülkelerin mesafeli olması, bazı ülkelerin ise şartlı izin vermesi nedeniyle Avrupalı turist akışının ne zaman başlayacağı ülkede merak konusu olmaya devam ediyor.

İtalya’da Kovid-19 salgını nedeniyle şubat ayından bugüne kadar 33 bin 530 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hindistan'ın komşularıyla sınır anlaşmazlıkları

2020-06-01 18:02 - Dünya

Hong Kong'da Kovid-19 kısıtlamaları 18 Haziran'a kadar sürecek

2020-06-02 20:53 - Genel

Nostaljik tramvay seferleri başladı

2020-06-02 13:45 - Gündem

İtalya'da seyahat kısıtlaması kalktı

2020-06-03 18:07 - Dünya

FETÖ'nün TSK yapılanması soruşturmasında 72 gözaltı

2020-06-02 13:47 - Gündem

2020 seçimleri öncesi Trump'ın Twitter ile çekişmesi büyüyor

2020-05-30 15:17 - Dünya

'Turizmin başkentinde' uçuşlar başlıyor

2020-05-31 18:39 - Genel

Trabzon'da 1261 cami ve cami dışı alanda cuma namazı kılınabilecek

2020-05-28 20:32 - Gündem

Geçen yıl 78 milyar Türk lirası 'duman' oldu

2020-05-30 17:17 - Gündem

Rusya'da Kovid-19 vaka sayısı 432 bini geçti

2020-06-03 14:22 - Dünya

İlgili Haberler

İsveç'te İsrail'in Gazze'ye yönelik işgal planı protesto edildi

20:47 - Dünya

Suriye'de yeni banknotlar aşamalı olarak tedavüle girecek

16:12 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Egemenliğimizi tanımadan resmi müzakerelere başlamayız"

15:23 - Dünya

El Salvador'da 6,0 büyüklüğünde deprem

14:53 - Dünya

Senegal'deki Köle Evi, köle ticaretinin acı izlerini taşıyor

13:03 - Dünya

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, ligdeki ilk 3 puanını 3 golle aldı

23:47 - Spor

Fenerbahçe evinde 3 puanı 3 golle aldı

23:38 - Spor

Türk Yıldızları, Malazgirt semalarında gösteri uçuşu yaptı

21:28 - Çevre-Hayat

İsveç'te İsrail'in Gazze'ye yönelik işgal planı protesto edildi

20:47 - Dünya

Beşiktaş, eski oyuncusu Rıdvan Yılmaz'ı kadrosuna kattı

20:42 - Spor