?>

İtalya'da Kovid-19 tedbirleri sıkılaştırılıyor

İtalya Başbakanı Mario Draghi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında yeni bir enfeksiyon dalgasıyla karşı karşıya olduklarını, ölü sayısının artmaması için azami dikkat göstermeleri gerektiğini söyledi.

Dünya - 4 yıl önce

Roma

Başbakan Draghi, başkentte Fiumicino Havalimanı'ndaki aşı merkezini ziyaret etti.

Draghi, yaptığı konuşmada, "Acil durumun başlamasının üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçmesine karşın maalesef yeni bir enfeksiyon dalgası söz konusu.

Bir önceki hafta 130 bin 816 iken, son hafta 150 bin 175 yeni vaka var. Yaklaşık yüzde 15'lik bir artış var.

Bu veriler, ölü sayısındaki artışı engellememiz ve sağlık tesislerinin dolmasını önlemek için azami dikkat gerektiriyor." ifadelerini kullandı.

Başbakan Draghi, bilimsel kanıtlara dayanarak hükümetin bugün orantılı bazı yeni tedbirler kabul ettiğini söyledi.

Draghi, Astrazeneca aşısı yapıldıktan sonra hayatını kaybeden 2 güvenlik görevlisiyle ilgili olarak, "Avrupa İlaç Ajansı (EMA), şüpheli vakaları inceliyor ama bunun kullanılmasına devam etmemizi de tavsiye etti." dedi.

Avrupa genelinde aşı tedariklerinde yaşanan gecikmelerden etkilenen ve aşılama kampanyası yavaşlayan İtalya’da bunun yeniden hızlanacağı sinyalini veren Draghi, "Şu anki günlük ritim yaklaşık 170 bin doz.

Hedef, yakında bunu üçe katlamak. Şu ana kadar 7,9 milyon doz almış durumdayız ama ilerleyen haftalarda güçlü bir hızlanma olacağına güveniyoruz." diye konuştu.

Başbakan Draghi, aşı üreten ilaç firmalarından taahhütlerine saygı duymalarını beklediklerini, taahhütlerine uymayanlara yönelik kararlar almaya devam edeceklerini vurguladı.

Paskalya Yortusu sırasında bütün ülke "kırmızı bölge" olacak

Draghi başkanlığında bu sabah toplanan Bakanlar Kurulu, Kovid-19 tedbirlerinde bazı değişikliklere giderken yeni kararlar aldı.

Buna göre, ülkede bir bölgenin, serbest dolaşım yasağı da olmak üzere tedbirlerin en sıkı şekilde uygulandığı “kırmızı bölge” kategorisine alınabilmesi için bundan böyle her 100 bin kişide 250 vaka görülmesi yeterli olacak.

Hükümet, ayrıca Hristiyan aleminin 3-5 Nisan'da kutlayacağı Paskalya Yortusu sırasında yayılmanın artmaması için ülkenin tamamında "kırmızı bölge" ilan edilmesine karar verdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

6. İstanbul Publishing Fellowship yarın başlıyor

2021-03-08 17:56 - Kültür Sanat

İlk milli helikopterin motoruna 'güç veren' kadın mühendis başarısıyla gururlandırıyor

2021-03-07 15:56 - Çevre-Hayat

Başakşehir-Beşiktaş maçını Cüneyt Çakır yönetecek

2021-03-10 17:22 - Spor

Haftalık Kovid-19 vaka sayıları üç büyükşehirde arttı

2021-03-07 00:46 - Gündem

Zonguldak'ta ekmek zammı mahkeme kararıyla durduruldu

2021-03-08 18:51 - Gündem

Merkez Bankası Mart ayı Beklenti Anketi yayımlandı

2021-03-12 14:11 - Ekonomi

Resmi Gazete'de petrol arama ruhsatı kararları

2021-03-12 11:26 - Gündem

TFF ve kulüplerden 'kadına şiddete hayır' mesajı

2021-03-07 18:14 - Spor

Fildişi Sahili'nde iktidar partisinin zaferi kesinleşti

2021-03-10 06:01 - Dünya

Trabzonspor iç sahada yara aldı

2021-03-09 13:45 - Gündem

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığı: Türkiye, ABD’nin İran'a yönelik saldırısının sonuçlarından endişe duymakta

13:23 - Dünya

AB, yarım asırlık Rus gazı serüveninde sona yaklaşıyor

13:12 - Dünya

İsrail’de İran’ın saldırıları nedeniyle 32 binden fazla hasar tazminat başvurusu yapıldı

13:02 - Dünya

Rusya: Barışçıl başkan olarak gelen Trump, ABD için yeni savaş başlattı

12:33 - Dünya

ABD'nin İran’daki nükleer tesisleri vurmasına yönelik tepkiler

11:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Karadeniz'deki kafeslerde yetiştirilen Türk somonu hasadı bereketli geçiyor

13:28 - Ekonomi

Dışişleri Bakanlığı: Türkiye, ABD’nin İran'a yönelik saldırısının sonuçlarından endişe duymakta

13:23 - Dünya

Emtia piyasalarında, jeopolitik risklerin gölgesinde makroekonomik veriler izlendi

13:18 - Ekonomi

AB, yarım asırlık Rus gazı serüveninde sona yaklaşıyor

13:12 - Dünya

Bolu ve Karabük'te YKS'ye geç kalma riski yaşayan öğrencilere trafik ekipleri yardım etti

13:07 - Gündem