?>

İsviçre'nin Cenevre kentinde Gazze için "ateşkes" talebiyle yürüyüş yapıldı

İsviçre'nin Cenevre kentinde toplanan binlerce kişi, Gazze için "acil ateşkes" talebiyle yürüyüş düzenledi.

Dünya - 2 yıl önce

Cenevre

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği önünde toplanan göstericiler, İsrail'in yoğun saldırıları altında bulunan Gazze'deki halka destek için şehir merkezinde saatlerce yürüdü.

Göstericiler, ellerinde Filistin bayrakları ile Filistin halkıyla dayanışma mesajı içeren dövizler taşıdı.

Filistin yanlısı göstericiler, son dönemde İsrail'in iddialarının ardından, birçok bağışçı ülkenin finansal destek sağlamayı durdurduğu BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) destek açıklamasında bulundu.

Gazze'deki saldırılara tepki gösteren eylemciler, Filistin lehine İngilizce, Fransızca ve Arapça sloganlar attı. Yürüyüş, BM Cenevre Ofisi önünde son buldu.

Eyleme, toplumun her kesiminden binlerce kişinin yanı sıra İsviçre ve Fransa'dan siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Gösteriye katılan İsviçreli Maria Watzlawıck, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırıları altındaki Filistin halkının yaşama, uyuma, çalışma, seyahat etme ve yemek yeme gibi temel haklara sahip olması gerektiğini söyledi.

Watzlawıck, "(Filistinlilerin açlıktan ölmesi) Bu tamamen adaletsizliktir. Pek çok Avrupalı ile hükümet bu durumun suç ortağıdır. (Gazze konusunda) Avrupa'daki hükümetlerin çok zayıf olduğunu düşünüyorum. Hükümetler sadece İsrail'e 'dur' demeli. Para, silah ve bomba göndermeyi durdurmalı. Soykırım hükümetine desteklerini durdurmalı." dedi.

İngiliz Jill Collinge, "Gösteriye Gazze halkına destek, ateşkes çağrısında bulunmak ve bunun (saldırıların) durdurulması için katıldım. Savaş başlamadan önce her gün Gazze'ye yaklaşık 400 tır giriş yapıyordu. 7 Ekim'den bu yana pratikte hiçbir şey olmuyor ve İsrailliler yardım tırlarının sınırdan girmelerini engelliyor." dedi.

İsviçreli Theo Keel ise Gazze için barış gerektiğini ve "savaşın Gazze halkı için çok tehlikeli olduğunu" kaydetti.

Keel, "Gazze için ateşkes çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çevreci örgüt Greenpeace, Alman hükümetinin iklim politikasını protesto etti

2024-01-30 13:52 - Dünya

Deprem sonrası enkaz altındayken bile eşlerini, annelerini, babalarını düşündüler

2024-01-28 12:27 - Gündem

İtalya, AB'nin Kızıldeniz misyonuna hava unsuru da göndermeyi değerlendiriyor

2024-02-01 16:43 - Dünya

Malatya'daki deprem konutlarının yol yapım çalışmaları sürüyor

2024-01-28 13:43 - Gündem

İtalya'da binlerce Filistin destekçisi, gösterileri yasaklanmasına rağmen meydanlara indi

2024-01-27 23:23 - Dünya

İsrail'in Gazze'de bir eve düzenlediği hava saldırısında en az 20 sivil öldü

2024-01-29 23:42 - Dünya

Pin-Up oyun oynamak için en iyi ve en popüler stratejiler

2024-01-31 09:12 - İnsan&Hayat

İsviçre'nin Cenevre kentinde Gazze için "ateşkes" talebiyle yürüyüş yapıldı

2024-02-03 22:12 - Dünya

Kafes-33 operasyonlarında 9 şüpheli yakalandı

2024-01-31 09:58 - Asayiş

Türksat kamuya ait milyonlarca dosyayı dijital ortama taşıyor

2024-02-03 11:23 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kathimerini gazetesi: Savunma sanayisi Ankara'yı yabancı silah bağımlılığından kurtardı

20:37 - Dünya

Fransa'da yaz aylarındaki yangınlarda 30 bin hektar ormanlık alan yok oldu

20:13 - Dünya

ABD, TSMC'nin Çin'e çip ekipmanı sevkiyatındaki muafiyetini iptal etti

19:47 - Dünya

Kuraklıkla mücadele eden İran'da 8 baraj kuruma tehlikesiyle karşı karşıya

17:32 - Dünya

Gazze kentini işgale hazırlanan İsrail ordusuna yedek asker katılımı düşük kaldı

15:42 - Dünya

Günün Manşetleri

Türkiye ile Suriye arasında eğitimde kapsamlı işbirliği başlıyor

21:03 - Gündem

Kathimerini gazetesi: Savunma sanayisi Ankara'yı yabancı silah bağımlılığından kurtardı

20:37 - Dünya

Süper Lig'den 8 kulüp PFDK'ye sevk edildi

20:22 - Spor

Fransa'da yaz aylarındaki yangınlarda 30 bin hektar ormanlık alan yok oldu

20:13 - Dünya

ABD, TSMC'nin Çin'e çip ekipmanı sevkiyatındaki muafiyetini iptal etti

19:47 - Dünya