?>

İsviçre'de Tunuslu kadına, vaizlere 'iftira' ve 'karalamadan' soruşturma

Müslüman vaizleri hedef alan Tunuslu Saida Keller-Messahli hakkında "iftira" ve "karalama" şüphesiyle soruşturma açıldı.

Dünya - 7 yıl önce

CENEVRE

İsviçre'de Müslüman vaizleri hedef alan "Yenilikçi İslam Forumu" (The Forum for Progressive Islam) adlı örgütün kurucusu ve başkanı Saida Keller-Messahli hakkında "iftira" ve "karalama" şüphesiyle soruşturma başlatıldı.

İsviçre Haber Ajansına konuşan Bern savcılık bürosu sözcüsü, "Keller-Messahli hakkında iftira ve karalama şüphesiyle soruşturma başlattık." ifadesini kullandı.

Soruşturmanın, Bern kantonunda bir camide görevli Libyalı vaiz Ebu Ramazan'a yönelik suçlamalar yönelten Keller-Messahli hakkında bir kişinin suç duyurusunda bulunması üzerine başlatıldığı belirtildi.

İsviçre yasalarına göre "karalama"ya ilişkin suç duyurusunda bulunulması halinde, yetkili makamlar otomatik olarak harekete geçiyor.

Tunus asıllı kadın Keller-Messahli, geçen yıl vaiz Ramazan'a yönelik ağır suçlamalarda bulunmuş, vaazlarında "El Kaide ve DEAŞ terör örgütü üyelerini koruması için Allah'a dua ettiğini" iddia etmişti.

Hakkındaki iddiaların ardından Ramazan'ın sığınma hakkı iptal edilmiş, aldığı sosyal yardımlar da kesilmişti.

Arapça verdiği vaazların tercümesinin yanlış yapıldığını belirten Ramazan, hakkındaki iddiaları kesin bir dille reddediyor. Ramazan, hukuk mücadelesine halen İsviçre'de devam ediyor.

Keller-Messahli, başkanı olduğu "Yenilikçi İslam Forumu"nda özellikle İsviçreli sol görüşlü siyasetçileri "radikal imamlar" sorununu görmezden gelmekle suçluyor.

İsviçre'de bir örgüt tarafından 2016'da insan hakları ödülü verilen Keller-Messahli, ülkedeki Müslümanların tepkisini çekiyor.

Muhabir: Bayram Altuğ

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye, 558. maçına çıkıyor

2018-05-27 17:58 - Spor

Deportivo'da Seedorf dönemi sona erdi

2018-05-23 03:32 - Spor

Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavı için ek süre

2018-05-28 13:25 - Eğitim

PTT sınavında başvuru süresi uzatıldı

2018-05-23 13:02 - Gündem

Borsa İstanbul Grubu'ndan döviz hamlesi

2018-05-23 12:32 - Ekonomi

UNRWA'dan İsrail'e suçlama

2018-05-22 18:02 - Dünya

İtalya'da hükümet programında masonlara ambargo

2018-05-22 18:32 - Dünya

Tunceli'de toprağa gömülü cephanelik ele geçirildi

2018-05-22 01:02 - Asayiş

2 çocuğunu öldüren annenin ifadesi ortaya çıktı

2018-05-23 21:02 - Asayiş

TDV'den 10 bin Sudanlıya iftar

2018-05-25 04:35 - Genel

İlgili Haberler

İran'ın BM Temsilcisi İrevani, İsrail'in saldırılarının ABD desteğiyle gerçekleştiğini iddia etti

02:12 - Dünya

BMGK'de Rusya, İran'a saldıran İsrail'i şiddetle kınarken, ABD Tel Aviv yönetimini savundu

00:47 - Dünya

İran, İsrail'in saldırılarına karşılık balistik füze saldırıları düzenledi

00:27 - Dünya

Suriye'de parlamento seçimleri için Yüksek Seçim Komisyonu kuruldu

22:47 - Dünya

İran, İsrail'in saldırılarına karşılık balistik füze saldırıları başlattı

21:37 - Dünya

Günün Manşetleri

RTÜK Başkanı Şahin'den yayıncılara uyarı

02:37 - Gündem

İran'ın BM Temsilcisi İrevani, İsrail'in saldırılarının ABD desteğiyle gerçekleştiğini iddia etti

02:12 - Dünya

TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için yapılan seçime ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:58 - Siyaset

İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin provokatif paylaşım yapanlara soruşturma başlatıldı

00:52 - Gündem

BMGK'de Rusya, İran'a saldıran İsrail'i şiddetle kınarken, ABD Tel Aviv yönetimini savundu

00:47 - Dünya