İstihbaratçılara ve kadınlara özel Canik marka silah

Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret AŞ'de bu yıl üretilen Canik marka TP9 Sub Elite modeli, istihbaratçılar başta olmak üzere kadınların tercih edebilmesi için kompakt bir tasarıma sahip.

Gündem - 7 yıl önce

Samsun
Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cahit Utku Aral, bu yıl ürettikleri TP9 Sub Elite modeli için "Bu silah TP serisinin en küçük versiyonu. Bu Silahı ister kendi güvenliğiniz için isterse de poligon atıcılığı için uygun yaptık. Öyle bir ebat yaptık ki hem gizli taşıma hem çantada taşıma için uygun." dedi.
Aral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kolluk kuvvetleri için görev amaçlı silahların yanı sıra sivillerin kullandığı güvenlik ve spor amaçlı silahlar ürettiklerini söyledi.
Bu alanda ciddi yatırımları bulunduğunu ifade eden Aral, "ABD'de ödül alan Canik TP9 SFX ile Elite Combat modelleri, aslında bir spor atıcılık silahı olarak tercih ediliyor. Hem optik sınıfında hem mekanik nişangah sınıfında bir çok ödülü var." diye konuştu.
Sınıfında Türkiye'de tek
Aral, bu yıl ilk kez Şubat ayında Canik marka Sub kompakt modelini üreterek piyasaya sunduklarını ifade ederek şöyle konuştu:
"Bu silah TP serisinin en küçük versiyonu. Bu silahı ister kendi güvenliğiniz için ister poligon atıcılığı için uygun yaptık. Öyle bir ebat yaptık ki hem gizli taşıma hem çantada taşıma için uygun. Genelde burada hedef kitlemiz bayanlar. Silahın ergonometresi ve yapısı, esasında büyük elli biri için çok uygun değil. Amacımız daha gizli taşıma ve daha küçük elli kişilerin kullanımı ile poligon atıcılığı. Bu silah bugün sınıfında Türkiye'de tek. Amerika'da bu yıl satışa girmiş oluyor. Umarım bir ödül de bu üründen alırız."
Silahın namlu boyutu ve şarjör kapasitesinin önemine vurgu yapan Aral, "120 milimetrelik bir namlu boyutuna haiz bir tabanca, tam boy sınıfına giriyor. Yaklaşık 100 milimetre silahlar, kompakt sınıfına giriyor. 100 milimetre altı olanlar ise Sub kompakt sınıfına giriyor." ifadelerini kullandı.
Gizli taşımaya uygun oluşuyla istihbaratçıları hedefliyor
Aral, silahın namlu boyutu dışında taşıyabildiği atış kapasitesinin önemli olduğunu, silahta kabza ebadında şarjör kapasitesinin referans gösterildiğini belirterek, şöyle devam etti:
"15'in üzerindeki şarjör kapasitesine sahip silahlar, tam boy olarak tercih edilirken 15 ve altı olan silahlar kompakt boy, 12'nin altı silahlar ise Sub kompakt sınıfına giriyor. Bizim geliştirdiğimiz Sub kompakta hedef kitle olarak her gün her ortamda silah taşıyan kişileri seçtik ama silahın görev versiyonlu modelinde ise gizli istihbarat teşkilatları var. İstihbarat teşkilatlarının yüksek kapasiteye ihtiyacı yokken gizli taşımaya uygun bir silaha gereksinimleri var. Ama Sub kompakt sınıfı silahların, bu zamana kadar personelin büyük silahlarla yaptığı eğitimleri karşılayacak şekilde tasarlanması gerekiyor. Tetiğe ulaşım mesafesi, sürgü tutucu, nişangahı, normalde antrenman yapmış olduğu silahtan çok farklı olması durumunda bütün kas hafızasını kaybediyor. Bunu engellemek için de biz Sub kompaktımızı bir görev tabancasının görevini icra edebilecek şekilde tasarladık."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD ve Pakistan bölgede uyum içinde, ikili ilişkilerde ise kavgalı

2019-07-21 15:17 - Dünya

Görme Engelliler Judo Avrupa Şampiyonası'na doğru

2019-07-23 19:52 - Spor

Iraklı şarkıcı Kadim El Saher, İstanbul'da konser verecek

2019-07-21 14:37 - Magazin

Tiyatronun kadın öncüsü: Afife Jale yad ediliyor

2019-07-22 19:16 - Magazin

Yurt dışından yapılan noter işlemleri kolaylaştı

2019-07-20 17:47 - Gündem

'Akkuyu NGS iş planına uygun şekilde ilerliyor'

2019-07-22 22:52 - Ekonomi

Türk öğrenciler 'Formula Student' yarışmasında ikinci oldu

2019-07-22 02:22 - Teknoloji

İstihbaratçılara ve kadınlara özel Canik marka silah

2019-07-26 15:57 - Gündem

'Hindistan Türkiye'yi 21'inci yüzyıldaki doğal partneri olarak tanımlıyor'

2019-07-26 01:47 - Gündem

Türkiye'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımlarına kınama

2019-07-23 19:17 - Gündem

İlgili Haberler

Standart dışı plakalara 27 Şubat'tan itibaren kesilen idari para cezaları iptal edildi

01:18 - Gündem

AYM Başkanvekilliğine İrfan Fidan'ın seçilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Gündem

Bakan Bayraktar: Türkiye'nin nükleer enerjideki gelişimi için UAEA ile güçlü diyaloğu sürdürüyo

22:38 - Gündem

Bakan Fidan, İtalyan mevkidaşı Tajani ile telefonda görüştü

22:07 - Gündem

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Gazze'ye 290 bin kişilik iftar desteği

21:43 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 17 kişi hayatını kaybetti

02:48 - Dünya

British Airways, Orta Doğu'da bazı bölgelere bu ayki uçuşlarını iptal etti

02:17 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 10 kişi hayatını kaybetti

02:02 - Dünya

Erbil'deki ABD Başkonsolosluğu yakınlarında patlama sesi duyuldu

01:37 - Dünya

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı 4 maçla başladı

01:27 - Spor