?>

İstanbullular millet bahçeleri ve sahillere akın etti

Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla güzel havanın tadını çıkarmak isteyenler, trafik yoğunluğunun azaldığı İstanbul'da sahil, park ve bahçelerde vakit geçiriyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

İstanbul

Bayram tatili nedeniyle İstanbul, trafikte en sakin günlerinden birini yaşıyor. Kentte trafik yoğunluğu gün boyunca yüzde 20'ler civarında seyrederken güzel havanın ve sakin trafiğin etkisiyle İstanbullular da parklarda, sahil kesimlerinde ve millet bahçelerinde vakit geçirdi, piknik yaptı.

Üsküdar'daki Nakkaştepe Millet Bahçesi, sahil kesimleri ve Kız Kulesi de kent sakinlerinin uğrak yerleri arasında yerini aldı.

Üsküdar sahilinde çocuğuyla gezen Erkan Özdemir, Esenyurt'tan Üsküdar'a 1,5 saate geldiğini ve normalde bu mesafenin 2,5 saat sürdüğünü söyledi. Trafiğin azalmasıyla İstanbul'un tadını çıkarmak istediklerini dile getiren Özdemir, "Kız Kulesi'ni ilk kez oğlumla beraber göreceğim." dedi.

"Kız Kulesi'ni görmek istedik"

Üniversiteden yeni mezun olduğunu belirten Bengü Süheda Şengül de ailesiyle bayramı İstanbul'da geçireceklerini anlattı.

Kız Kulesi'ni görmek istediklerini kaydeden Şengül, "Bugün gerçekten İstanbul boştu ve trafik yoktu. Biz de Pendik'ten Üsküdar'a kolay geldik. Dedem Ankara'dan geldi ve ona İstanbul'u gezdiriyoruz. Kız Kulesi'ni ilk defa göreceğiz. İstanbul boşaldı, bayramın tadının çıkacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların tercih ettiği Üsküdar'da Nakkaştepe Millet Bahçesi'ne arkadaşlarıyla gelen sağlık personeli Burcu Bozçalı, doğum günü kutlaması için burayı tercih ettiklerini söyledi. Çalıştığı için bayramı İstanbul'da geçireceğini dile getiren Bozçalı, "İstanbul bayram öncesi boşaldı. Bu hastanemize gelen hastalara da yansıdı. Millet bahçesi içimizi açtı. Zeytinburnu'ndan geliyoruz. Marmaray'ı kullandık ve trafik sorunu da yaşamadık. Herkese sevdikleriyle huzurlu güzel bir bayram diliyorum." diye konuştu.

Ailesiyle millet bahçesini tercih eden gençlerden Ayşe Naz Özyıldırım ise okulların kapanmasıyla Manisa'dan İstanbul'a geldiğini, ailesi ve arkadaşlarıyla millet bahçesini gezdiğini anlattı. Özyıldırım, İstanbul Boğazı'nın manzarasını beğendiğini ifade etti.

Ailesiyle piknik yapan Mesut Yalçın da deprem bölgesi Adıyaman'dan geldiklerini belirterek, 9 katlı binanın 5'inci katında depreme yakalandıklarını, evlerinin ağır hasarlı olduğunu, değişiklik olsun diye 2 çocuğu ve ailesiyle İstanbul'a gezmeye geldiklerini kaydetti.

Burada akrabalarını ziyaret ettiğini dile getiren Yalçın, "Adıyaman'a geri döneceğiz. İstanbul bayağı sakin. Cumhurbaşkanımız tarafından Adıyaman'da da millet bahçesi açılmıştı. Buradakini de beğendik. Millet bahçelerinin daha fazla artmasını isteriz. İstanbul çok güzel bir şehir." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Giresun'daki gen bahçesinde koruma altına alınan karayemiş türü artırılacak

2023-06-22 13:38 - Ekonomi

Uzmanlar, TCMB'nin faiz kararını değerlendirdi

2023-06-23 10:37 - Ekonomi

Ukrayna'nın birçok bölgesine füze saldırısı düzenlendi

2023-06-24 07:57 - Dünya

İstanbullular millet bahçeleri ve sahillere akın etti

2023-06-26 19:48 - Çevre-Hayat

ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi: Türkiye'nin NATO'yla güvenlik ilişkisi beğeni topluyor

2023-06-23 19:08 - Dünya

TFF Başkanlığına yeniden Mehmet Büyükekşi seçildi

2023-06-22 15:44 - Spor

Borsa İstanbul'da gong Europower için çaldı

2023-06-21 12:57 - Ekonomi

Rusya, Wagner krizinin ardından Ukrayna'ya gece yoğun saldırılar düzenledi

2023-06-24 09:02 - Dünya

Yollarda bayram yoğunluğu başladı

2023-06-24 11:48 - Gündem

Sabiha Gökçen Havalimanı, yolcu ve uçuş sayısında yeni rekora ulaştı

2023-06-26 16:38 - Çevre & Seyahat

İlgili Haberler

İstanbul Boğazı'ndaki köprülere Filistin'e destek için bayrak asıldı

10:03 - Çevre-Hayat

Mersin'de 4 yıl önce gömülen Fin balinasının iskeleti topraktan çıkarılıyor

09:39 - Çevre-Hayat

Çanakkaleli çiftçi Filistin'e destek için tarlasına traktörle "Özgür Filistin" yazdı

16:58 - Çevre-Hayat

Kayseri'de Tozlu Göleti kıyısında balık ölümleri görüldü

16:52 - Çevre-Hayat

Nemrut Krater Gölü'nün çevresi sonbahar renklerine büründü

16:03 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze Şeridi'nde düzenlediği son saldırılarında 3 Filistinli hayatını kaybetti

11:43 - Dünya

Kayserispor'da teknik direktör Gisdol'un görevine son verildi

11:37 - Spor

Ankara'daki sahte e-imza soruşturmasında 92 şüpheli gözaltına alındı

11:32 - Gündem

Emine Erdoğan, katıldığı programlardaki konuşmalarında Filistin'de yaşanan zulme dikkati çekti

11:28 - Gündem

Yunanistan'ın simge yapılarından Meteora'daki kayalıklara Filistin bayrağı asıldı

11:22 - Dünya