?>

İstanbullular bayramın ikinci gününde sahil ve parklarda vakit geçirdi

İstanbul'daki sahiller ve parklar, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde vatandaşların uğrak yeri oldu.

Gündem - 6 saat önce

İstanbul

Bayramın ilk gün yoğunluğunun ardından stres atmak ya da açık alanda dinlenmek isteyen vatandaşlar, sahilde ve parklarda vakit geçirdi.

Öğle vakti sıcak havadan bunalan vatandaşlar serinlemek için denize girdi. Bazı vatandaşların sahil kenarında balık tuttuğu, kimisinin ise parkta ağaç gölgesinde soluklandığı görüldü.

????

Sarıyer Yahya Kemal Caddesi üzerinde bulunan Aşiyan Sahili'nde bir grup denize girip serinlerken, bazı vatandaşlar da çevredeki yeşil alanlarda piknik yaptı. Ayrıca sahil hattı boyunca bazı vatandaşlar balık tuttu.

Bayram tatilini değerlendiren bazı vatandaşlar da tur tekneleriyle boğazı dolaştı.

Bakırköy'deki Ataköy Sahili de bayramın ikinci gününde kentin en hareketli bölgeleri arasında yer aldı.

Sahili dolduran vatandaşlar aileleri ve yakınlarıyla vakit geçirdi. Bazı vatandaşlar evden getirdikleri ya da sipariş ettikleri yiyecek ve içeceklerle piknik yaparken, bazıları sahil hattı boyunca sıralanan kafe ve restoranlarda vakit geçirmeyi tercih etti.

Bayram coşkusunu doyasıya yaşayan çocuklar sahildeki çocuk parkında eğlendi. Salıncağa binen, kaydıraktan kayan ve oyun alanlarında koşturan çocuklar, renkli görüntülerle bayramın neşesini yansıttı.

Zeytinburnu ve Fatih sahilleri de piknik yapmak ya da çocuklarıyla eğlenceli vakit geçirmek isteyen vatandaşların uğrak yeri oldu.

Büyükçekmece'deki halk plajında da bayramın ikinci günü yoğunluk oluştu. Burada vatandaşlar denizin keyfini sürerken, cankurtaranlar da olası boğulma vakalarının önüne geçebilmek için bayram mesaisi yaptı.

Plajda ve çevresindeki parklarda birçok vatandaşın ailesiyle, yakınlarıyla piknik yaptığı gözlendi.

Küçükçekmece Sahili'nde de vatandaşlar piknik yapıp denize girerken, bir grup genç kumsalda güreş tuttu, spor yaptı.

Bostancı sahile piknik yapmak için gelen bazı vatandaşlar kurdukları hamakta uzanarak dinlendi. Bayram tatilinin tadını çıkarmak için sahile gelen bazı çocuklar ise sahil hattı boyunca bisiklet sürdü, gölge alanlarda top oynadı.

Aileler, millet bahçelerinde piknik yaptı

Kağıthane Millet Bahçesi'ne gelen aileler çocuklarıyla keyifli vakit geçirdi.

Pendik Millet Bahçesi'ne piknik yapmak için gelen vatandaşlar da gölge alanlarda serinledi.

Ailesiyle millet bahçesine pikniğe gelen Alaaddin Yıldırım, bayramın ilk gününden ikinci günü öğle saatine kadar kurban işleriyle uğraştıklarını söyledi.

Kurban işlemlerinin ardından şehirden uzaklaşamayınca ailece millet bahçesine pikniğe geldiklerini anlatan Yıldırım, "Şimdi biraz nefes almak için yeşil alana geldik. Burayı yapandan Allah razı olsun." dedi.

Ailesiyle millet bahçesine gelen Murat Tatlıgül, sıcak ve güzel havayı fırsat bilip millet bahçesinde soluğu aldıklarını kaydetti.

Kartal sahiline komşusuyla pikniğe gelen Merve Çapraz da bayramın ilk gününde kurban kestiklerini ve aile büyüklerini ziyaret ettiklerini, ikinci günüde ise komşusuyla sahile geldiğini ifade etti.

Çapraz, Adalar'a karşı çay içip kahvaltı yaptıklarını ve bu günü burada değerlendireceklerini söyledi.

Florya'daki Güneş Plajı'nda denize giren ve güneşlenenlerin oluşturduğu yoğunluk ise havadan görüntülendi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Wagner, Mali'den çekildiğini duyurdu

2025-06-07 05:52 - Dünya

İtalya Başbakanı Meloni: İsrail'in tepkisi kabul edilemez boyutlara ulaştı

2025-06-05 21:42 - Dünya

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Montella: Buradayız seneye de burada olmak istiyoruz

2025-06-07 03:07 - Spor

İsrail'in Gazze'ye Kurban Bayramı'nın ikinci gününde düzenlediği saldırılarda 17 Filistinli can verdi

2025-06-07 09:37 - Dünya

UEFA Uluslar Ligi şampiyonu yarın belli olacak

2025-06-07 09:42 - Spor

Elektrik akımına kapılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek, hastaneye kaldırıldı

2025-06-07 03:18 - Gündem

Milli futbolcu Merih Demiral: Bir ABD deneyimi yaşıyoruz, Dünya Kupası'nın provası

2025-06-07 03:12 - Spor

Tekirdağ'da bir çiftçi 22 yıldır ağaç oymacılığıyla uğraşıyor

2025-06-07 11:28 - Kültür Sanat

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Dünya Kupası'na doğrudan katılacağımıza inanıyorum

2025-06-07 03:02 - Spor

Türkiye, sanatçı Halise Karakaya'nın eseriyle Londra Tasarım Bienali 2025'te yer aldı

2025-06-06 23:57 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

İstanbul'da pitbull cinsi köpeğin saldırdığı çocuk yaralandı

21:08 - Gündem

AFAD: Trabzon'daki sel ve taşkın sonrası 120 kişinin acil ihtiyaçları için destek sağlandı

16:37 - Gündem

İstanbul'da bayramın ikinci gününde trafik yoğunluğu yaşanıyor

16:32 - Gündem

Tarihi Yarımada'da bayram yoğunluğu

16:22 - Gündem

Bayramın ikinci gününde Edirnekapı Şehitliği'ne ziyaretler devam etti

16:08 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump tartışma yaşadığı Elon Musk ile ilişkisinin bittiğini söyledi

21:33 - Dünya

İstanbul'da pitbull cinsi köpeğin saldırdığı çocuk yaralandı

21:08 - Gündem

Almanya'da bir aracın yayalara çarpması sonucu 5 kişi yaralandı

20:38 - Dünya

ABD ve Çin heyetleri tarife görüşmeleri için İngiltere'de bir araya gelecek

19:42 - Ekonomi

Fransa’da LGBT propagandasına geçit vermeyen futbolculara 4'er maç ceza verildi

18:42 - Spor