?>

İstanbul'da kasaplar kırmızı et fiyatında gevşeme bekliyor

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekci, Et ve Süt Kurumunun (ESK) hamleleriyle kırmızı et fiyatlarının düşme eğilimine girdiğini belirterek, düşüşün devam edeceğini ve fiyatlarda bir dengelenme olacağını ifade etti.

Ekonomi - 1 yıl önce

Ankara

​​​​​​​Tüfekci, son dönemde kırmızı et fiyatlarında görülen dalgalanmaları, AA muhabirine değerlendirdi.

Bir süredir artış eğiliminde olan kırmızı et fiyatlarının geçen haftadan itibaren gerilemeye başladığına işaret eden Tüfekci, "Geçen hafta karkas et kesim fiyatlarında kilogramda 15 lira düşüş oldu, bu hafta da düşüş devam etti ve 20 lira daha geriledi. Türkiye genelinde görülen kesim fiyatlarındaki düşüş bölgelere göre değişiyor. Şu an ülkede karkas kesim fiyatları kilogram başına ortalama 360 liraya geriledi." ifadelerini kullandı.

Tüfekci, ESK'nin uyguladığı tedbirlerin kırmızı et fiyatlarının aşağı yönlü değişmesine etki ettiğinin altını çizerek, "ESK'nin yurt dışından getirdiği hayvanların kesilmesiyle kırmızı et fiyatları gerilemeye başladı. ESK büyük market gruplarına et tedarik ediyor, bu sayede büyük bir kesime bu etler belirlenen fiyattan sunulmuş oluyor. Kırmızı et fiyatlarında geçen hafta düşüş başladı. Düşüşün devam edeceğini düşünüyorum. Kasap meslektaşlarım da kırmızı et satış fiyatlarında indirim yaptılar, yani indirim vatandaşa da yansıdı." değerlendirmesinde bulundu.

Kurban Bayramı öncesi ESK'den tedarik hamlesi

ESK'nin kurbanlık kesimi yapan vakıflara, et ve yemek işletmelerine de hayvan tedarik ettiğinin altını çizen Tüfekci, bu durumun da piyasayı rahatlattığını anlattı.

Tüfekci, Kurban Bayramı'ndan önce ilk defa fiyatların düştüğünün gözlemlendiğini aktararak, bunun vatandaşa olumlu yansıyacağını vurguladı. Tüfekci, kırmızı et fiyatlarında çok fazla bir gerileme beklemediklerini, gevşeyen fiyatlarda bir dengelenme olacağını söyledi.

Öte yandan kırmızı et fiyatlarının piyasa değerinin altına düşmesi durumunda küçük işletmelerin sıkıntı yaşayacağını savunan Tüfekci, aile işletmelerinin ülke hayvancılığının sigortası olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'de günlük 8 milyon ekmeğin israfı önlendi

2024-05-01 12:27 - Ekonomi

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde şampiyon Galatasaray oldu

2024-05-05 16:12 - Spor

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde İsrail protestosu

2024-05-08 00:17 - Gündem

TFF yönetimi, 18 Temmuz'a kadar görevinde kalacağını duyurdu:

2024-05-01 14:57 - Spor

S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

2024-05-04 00:12 - Ekonomi

TeknOn ile teknolojide bu hafta (26 Nisan-02 Mayıs)

2024-05-02 18:08 - Teknoloji

Hatay'da nesli tehdit altındaki lekeli semender görüldü

2024-05-04 13:48 - Çevre-Hayat

İstanbul'da kasaplar kırmızı et fiyatında gevşeme bekliyor

2024-05-08 11:48 - Ekonomi

Köklü 3 üniversite, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinde öğrenci kabulüne başlıyor

2024-05-03 14:38 - Gündem

Renk körlüğüne rağmen rengarenk mozaikler yapıyor

2024-05-03 12:57 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Fed Başkan Yardımcısı Bowman, temmuz ayında faiz indirimini destekleyebileceğini söyledi

19:07 - Ekonomi

THY'ye "Avrupa'nın en iyi uçak içi internet" ödülü

18:57 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump'tan petrol fiyatlarını düşük tutma çağrısı

17:52 - Ekonomi

Avrupa Merkez Bankası büyümede aşağı yönlü risk görüyor

17:32 - Ekonomi

Çin'in kurulu elektrik üretim kapasitesi ilk 5 ayda yüzde 18,8 arttı

16:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Türkiye Futbol Federasyonu, lisanslı kulüp sayısının 32'ye yükseldiğini açıkladı

20:27 - Spor

İran ordusu Katar ve Irak’taki ABD üslerine saldırı başlattı

20:22 - Dünya

İran devlet televizyonu IRIB: İran'ın Katar'daki ABD üssüne yönelik askeri harekatı başladı

20:12 - Medya

RTÜK, izinsiz internet yayını sebebiyle Altaylı'nın YouTube kanalına uyarı süreci başlattı

20:07 - Medya

ABD Kongresi idaresi, çalışanlarına WhatsApp uygulamasını kullanmayı yasakladı

20:03 - Dünya