?>

İstanbul Valisi Yerlikaya'dan seyahat izin belgesi kapsamına ilişkin açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, seyahat izin belgesinin kapsamı ve uygulamaları ile ilgili yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Gündem - 5 yıl önce

İstanbul

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın Twitter'dan yaptığı paylaşımda, şu ifadeler yer aldı:

"Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ya da daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olan, ölüm nedeni Covid-19 olanlar hariç olmak üzere cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişiye), İstanbul'a son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler (5 gün içinde geldiğini belge, bilgi ile ibraz edenler), askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen, özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan, ceza infaz kurumlarından salıverilen, yurt dışından geldikten sonra yerleştikleri yurtlarda 14 günlük karantina/gözetim süresi dolan kişilere 'Seyahat İzin Kurullarınca' seyahat izin belgesi verilebilecek."

Yerlikaya, seyahat izin belgesi taleplerinin alınması için gerekli koşullara ilişkin ise şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığına ait Alo 199, İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi, kaymakamlıklardaki seyahat izin kurullarına doğrudan başvuru usulleri geçerli olacaktır. Seyahat izin belgeleri çıkış illerinden tek gidiş ya da gidiş/geliş şeklinde düzenlenecektir.

Seyahat izin belgeleri tek gidiş için düzenlenecek ise 36 saate kadar, gidiş-geliş amacıyla düzenlenecek ise 72 saate kadar geçerli olacaktır.

Seyahat izin belgeleri, özel araçlar için yolcu taşıma kapasitesi ile sınırlı, D2 yolcu taşıma belgesine sahip maksimum 20 yolcu kapasiteli ticari araçlar için ise yolcu sayısı kapasitesinin yarısını geçmemek şartı ile kullanılabilecektir.

Evden çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların seyahat edebilmeleri için düzenlenen seyahat izin belgeleri, kısıtlı şehirlerden giriş/çıkışları için de geçerli olacaktır."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 17-19 Nisan'da sokağa çıkma yasağı uygulanacak

2020-04-14 00:36 - Siyaset

KKTC Başbakanı Tatar: Türkiye her zaman olduğu gibi yine yanımızda olmuştur

2020-04-15 14:37 - Dünya

Uzay yolculukları insanlığı yeni ufuklara taşıyor

2020-04-12 14:22 - Teknoloji

Başkentte sokağa çıkma yasağı sona erdi koronavirüs tedbirleri sürüyor

2020-04-13 15:32 - Gündem

Jandarma yarasına 'merhem' olduğu 'Zeytin'e doğum yaptırdı

2020-04-12 17:17 - Çevre-Hayat

Koronavirüse karşı bireysel ve toplumsal tedbirler azami ölçüde alınmalı

2020-04-12 19:12 - Sağlık

Martta satılan konut sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 arttı

2020-04-15 14:17 - Ekonomi

Başkentin sembolü Atakule Azerbaycan Bayrağı'nın renkleriyle ışıklandırıldı

2020-04-14 03:02 - Gündem

Fater, Sağlık Bakanlığı'na 40 bin litre çamaşır suyu bağışladı

2020-04-17 19:16 - Ekonomi

Candan Erçetin'den Kırklarelili hemşehrilerine 'evde kalın' çağrısı

2020-04-16 16:32 - Gündem

İlgili Haberler

Kızılay'dan Kerkük'teki Türkmenlere gıda yardımı

21:47 - Gündem

İlk "Türk demiri" üretiminin 86. yılı

21:42 - Gündem

ASELSAN'ın "dron avcısı" yurt dışında ilk kez sergilendi

21:27 - Gündem

Roketsan yeni nesil savunma sistemlerini Londra'da sergiliyor

21:17 - Gündem

İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor

21:13 - Gündem

Günün Manşetleri

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman: Madalya ve şampiyonluk peşindeyiz

23:00 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in Katar'da bulunan Hamas müzakere heyetine saldırısını lanetledi

22:33 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerebakan, Diyarbakır'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi

22:27 - Siyaset

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Sebastien Lecornu'yu yeni başbakan olarak atadı

22:12 - Dünya

İran ile UAEA arasında nükleer denetimleri yeniden başlatacak anlaşmaya varıldı

22:03 - Dünya