?>

İstanbul Valiliğini işgal etmek isteyen darbecilere ağırlaştırılmış müebbet

Darbe girişiminde İstanbul Valiliğini işgal etmek isteyen askerlerin yargılandığı davada, 8 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Genel - 7 yıl önce

İSTANBUL (AA) - FETÖ'nün darbe girişiminde İstanbul Valiliğini işgal etmek isteyen askerlerin yargılandığı davada, 8 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Bakırköy Adliyesi Konferans Salonu'nda yapılan duruşmaya, 12'si tutuklu 14 sanık, taraf avukatları ve müştekiler ile izleyiciler katıldı.Duruşmada, sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını tamamlaması ve son sözlerini söylemesi üzerine mahkeme heyeti, kararını açıklamak üzere ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan heyet, sanıklar eski Albay Nizamettin Aydın, Yarbay Recep Karaçam, Erkan Tercan, Halit Turan, İsa Turhan, Mehmet Ekerbiçer, Mehmet Umut ve Sadık Efe'ye "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Nizamettin Aydın, Recep Karaçam, Erkan Tercan, Halit Turan, İsa Turhan, Mehmet Ekerbiçer, Mehmet Umut ve Sadık Efe hakkında, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" ve "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarının yoğunlaşmış hali ve geçişli suç olarak bilinip Yargıtay tarafından da bu şekilde uygulama yapıldığından bu suçlardan hüküm kurulmasına yer olmadığını kararlaştıran heyet, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi. Sanıklar Ramazan Bilgin ve Emre Kılıç'ın dosyasının ayrılmasına karar veren heyet, diğer sanıkların ayrı ayrı beraatine karar verdi. Heyet, beraat edenler arasında bulunan tutuklu sanıklar Ali Kahraman, Cihan Sönmez, Mustafa Uğurlu ve Ünal Memiş'in ayrı ayrı tahliyelerini kararlaştırdı.

Haftanın Öne Çıkanları

Örümcek ağıyla kanser tedavisi projesine ödül

2018-05-26 15:02 - Sağlık

'En ön cephede mücadele yürütüyoruz'

2018-05-27 03:02 - Siyaset

'81 ilde mitinglerimizi yapacağız'

2018-05-30 06:32 - Siyaset

Borsa güne yükselişle başladı

2018-05-25 13:15 - Ekonomi

Trump-Kim zirvesine Moon da katılabilir

2018-05-28 15:11 - Genel

CHP seçim bildirgesini açıkladı

2018-05-26 16:02 - Siyaset

Kolombiya devlet başkanını seçiyor

2018-05-27 12:32 - Dünya

Arkadaşları tarafından darp edilen kız dehşet anlarını korku içinde anlattı

2018-05-26 00:32 - Asayiş

'İşletmeler, sigara yasağını ihlal ediyor'

2018-05-31 16:02 - Sağlık

Gösteri uçuşlarının iptal edildiği iddiaları çürütüldü

2018-05-26 06:02 - Gündem

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

BM Genel Sekreteri Guterres, Hamas ile İsrail arasında sağlanan ateşkesi memnuniyetle karşıladı

04:23 - Dünya

Kütahya'da 4,9 büyüklüğünde deprem

03:42 - Gündem

Netanyahu Gazze'de ateşkese varılmasının ardından kabineyi toplayacağını açıkladı

03:07 - Dünya

İsrail, Trump'ın saldırıları durdurma çağrısından bu yana Gazze'de 126 Filistinliyi öldürd

02:02 - Dünya

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG, Halep'in iki mahallesine havan topları yerleştirdi

01:08 - Dünya