?>

İstanbul Üniversitesi, İmamoğlu ile 27 kişinin diplomasının iptaline karar verdi

İstanbul Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 28 kişinin diplomalarının "yokluk" ve "açık hata" gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptaline karar verildiğini bildirdi

Gündem - 4 ay önce

İstanbul

Üniversiteden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Üniversitemiz Yönetim Kurulu'nun 18 Mart 2025 tarih ve 61. toplantısında alınan 3 sayılı karar ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 24.02.2025 tarih ve 2025/44681 soruşturma sayılı ve ekinde yer alan Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığının 17.02.2025 tarih ve E-68918934-663.08[2024/519-04-R]-12 sayılı 'Araştırma Raporu'nda yer alan tespitler çerçevesinde Üniversitemizde görevlendirilen İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanan rapor uyarınca, Yükseköğretim Kurulu kararlarına ve mevzuatın aradığı şartlara aykırı olarak 1990 yılında Üniversitemiz İşletme Fakültesi İngilizce programına usulsüz yatay geçiş yapan 38 kişiden kaydı silinen 10 kişinin yatay geçiş kararlarının; geri kalan ve Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı'nın 'Araştırma Raporu'nda adı geçen kişi dahil mezun olan 28 kişinin yatay geçiş kararlarının ve bu kararlara dayalı olarak bu kişilerin elde ettikleri mezuniyetlerin ve diplomaların 'yokluk' ve 'açık hata' gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptal edilmesine; Üniversitemizin tüm fakültelerinde yapılmış olan yatay geçişlerle ilgili inceleme ve araştırmalara devam edilmesine ve akabinde gerekli iş ve işlemlerin tesis edilmesine karar verilmiştir. Alınan karar ve bu karara dayanak teşkil eden bütün bilgi ve belgeler İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına ivedilikle gönderilecektir."

Soruşturma...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun lisans diplomasının sahte olduğuna ilişkin ihbarlar ve Yükseköğretim Kurulunca hazırlanan raporda diplomasının sahteliğine ilişkin tespitler üzerine, "resmi belgede sahtecilik" suçundan soruşturma başlatmıştı.

İmamoğlu, soruşturma kapsamında savcılığa ifade vermişti.

Başsavcılık, İmamoğlu hakkında, üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasıyla "resmi belgede sahtecilik" suçundan açılan soruşturma kapsamında İstanbul Üniversitesine gönderdiği yazıda, İmamoğlu'nun diploması dayanak gösterilerek kurulacak iş ve işlemlerin hukuka aykırı olmaması adına gerekli işlemlerin bir an önce yapılmasını istemişti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'57. Alay' için Tekirdağ'dan yola çıkan gönüllüler Gelibolu'ya geldi

2025-03-18 03:33 - Çevre-Hayat

Sivas'ta yemekhane görevlisi, boğazına zeytin takılan hasta yakınını Heimlich manevrasıyla kurt

2025-03-17 14:28 - Çevre-Hayat

Formula 1'de yeni sezon heyecanı başlıyor

2025-03-13 12:28 - Spor

Kadın jandarmalar araçları ceza için değil hemcinslerine karanfil vermek için durdurdu

2025-03-12 11:18 - Çevre-Hayat

Deprem bölgesi için 400 milyon avroluk yeni finansman imkanı

2025-03-18 14:37 - Ekonomi

Öğrencilerin çağrısıyla anne babalar kan bağışlıyor

2025-03-13 13:33 - Çevre-Hayat

Yerli kameralar için yeni yatırım

2025-03-18 17:18 - Teknoloji

NBA'de Rockets, Alperen Şengün'ün "double-double" yaptığı maçta 76ers'ı yen

2025-03-18 11:28 - Spor

İzmir Körfezi'ndeki kirliliğin çözümü için midyelerle bilimsel çalışma yapıldı

2025-03-18 16:43 - Gündem

Devlet desteğiyle üretim kapasitesini artıran işletme 10 ülkeye un ihraç ediyor

2025-03-18 12:53 - Ekonomi

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefonda görüştü

14:42 - Gündem

Antalya, son 5 yılın temmuz ayı günlük ziyaretçi rekorunu kırdı

14:08 - Gündem

Trabzon Şehir Hastanesi Kavşağı trafiğe açıldı

13:43 - Gündem

Başkentte 26 katlı binadaki yangına ilişkin incelemeler sürüyor

13:38 - Gündem

Gurbetçilerin sınır kapılarından yurda girişleri devam ediyor

13:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefonda görüştü

14:42 - Gündem

ETİK Başkanı İşler: Terörün sona ermesiyle turizm sektörü de büyük bir ivme yaşayacak

14:33 - Ekonomi

NYT'den, siyasi çıkarları için Gazze'ye saldırıları sürdürmekle eleştirdiği Netanyahu'

14:27 - Dünya

Antalya, son 5 yılın temmuz ayı günlük ziyaretçi rekorunu kırdı

14:08 - Gündem

Trabzon Şehir Hastanesi Kavşağı trafiğe açıldı

13:43 - Gündem