?>

İstanbul Üniversitesi, İmamoğlu ile 27 kişinin diplomasının iptaline karar verdi

İstanbul Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 28 kişinin diplomalarının "yokluk" ve "açık hata" gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptaline karar verildiğini bildirdi

Gündem - 6 ay önce

İstanbul

Üniversiteden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Üniversitemiz Yönetim Kurulu'nun 18 Mart 2025 tarih ve 61. toplantısında alınan 3 sayılı karar ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 24.02.2025 tarih ve 2025/44681 soruşturma sayılı ve ekinde yer alan Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığının 17.02.2025 tarih ve E-68918934-663.08[2024/519-04-R]-12 sayılı 'Araştırma Raporu'nda yer alan tespitler çerçevesinde Üniversitemizde görevlendirilen İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanan rapor uyarınca, Yükseköğretim Kurulu kararlarına ve mevzuatın aradığı şartlara aykırı olarak 1990 yılında Üniversitemiz İşletme Fakültesi İngilizce programına usulsüz yatay geçiş yapan 38 kişiden kaydı silinen 10 kişinin yatay geçiş kararlarının; geri kalan ve Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı'nın 'Araştırma Raporu'nda adı geçen kişi dahil mezun olan 28 kişinin yatay geçiş kararlarının ve bu kararlara dayalı olarak bu kişilerin elde ettikleri mezuniyetlerin ve diplomaların 'yokluk' ve 'açık hata' gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptal edilmesine; Üniversitemizin tüm fakültelerinde yapılmış olan yatay geçişlerle ilgili inceleme ve araştırmalara devam edilmesine ve akabinde gerekli iş ve işlemlerin tesis edilmesine karar verilmiştir. Alınan karar ve bu karara dayanak teşkil eden bütün bilgi ve belgeler İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına ivedilikle gönderilecektir."

Soruşturma...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun lisans diplomasının sahte olduğuna ilişkin ihbarlar ve Yükseköğretim Kurulunca hazırlanan raporda diplomasının sahteliğine ilişkin tespitler üzerine, "resmi belgede sahtecilik" suçundan soruşturma başlatmıştı.

İmamoğlu, soruşturma kapsamında savcılığa ifade vermişti.

Başsavcılık, İmamoğlu hakkında, üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasıyla "resmi belgede sahtecilik" suçundan açılan soruşturma kapsamında İstanbul Üniversitesine gönderdiği yazıda, İmamoğlu'nun diploması dayanak gösterilerek kurulacak iş ve işlemlerin hukuka aykırı olmaması adına gerekli işlemlerin bir an önce yapılmasını istemişti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Reway Ankara Spa: Şehirden Sessiz Bir Kaçış

2025-03-12 12:49 - İnsan&Hayat

İsrail'in ateşkesi bozarak Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılarda 404 kişi canından oldu

2025-03-18 18:04 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Köy köy gezip müzikle tanışmamış çocukların hayallerinin kapısını aralıyorlar

2025-03-17 11:57 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan, geri dönüş yapan Suriyelilere ilişkin paylaşım

2025-03-17 13:12 - Gündem

Altının ons fiyatı ilk kez 3 bin doları geçerek rekor yeniledi

2025-03-14 16:12 - Ekonomi

Almanya'da yeni hükümetin kurulmasına ilişkin koalisyon müzakereleri resmen başladı

2025-03-14 02:48 - Dünya

Formula 1'de yeni sezon heyecanı başlıyor

2025-03-13 12:28 - Spor

Yerli kameralar için yeni yatırım

2025-03-18 17:18 - Teknoloji

Rüyada At Görmek Ne Anlama Gelir?

2025-03-18 08:04 - İnsan&Hayat

Busenaz Sürmeneli, Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandı

2025-03-16 22:18 - Spor

İlgili Haberler

İSTOÇ Ticaret Merkezi'nde çıkan yangın söndürüldü

09:18 - Gündem

Kırmızı bültenle ve ulusal seviyede aranan 14 suçlunun Türkiye'ye iadesi yapıldı

08:38 - Gündem

Emine Erdoğan, Çin'de liderlerin eşleri ile bir araya geldi

16:42 - Gündem

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında kırmızı bülten kararı

15:22 - Gündem

MİT'ten, siber dolandırıcılık şebekesine operasyon

15:13 - Gündem

Günün Manşetleri

İSTOÇ Ticaret Merkezi'nde çıkan yangın söndürüldü

09:18 - Gündem

Reklam Kurulundan 'gizemli kutu' adı altında satış yapan sitelere erişim engeli kararı

09:12 - Medya

Kırmızı bültenle ve ulusal seviyede aranan 14 suçlunun Türkiye'ye iadesi yapıldı

08:38 - Gündem

Kutsal Korunun antik gölgeleri: Hetaga Bayramı -Abdullah Ali Güzel yazdı-

08:28 - En Son Yazılar

ABD Hazine Bakanı Bessent, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımların değerlendirildiğini belirtti

08:22 - Dünya