İstanbul'dan Tunceli'ye ters lale yolculuğu

İstanbul'da yaşayan bir grup doğasever, doğal güzellikleri ve ters laleleri görmek için yorucu bir yolculuğu göze alarak Tunceli’yi gezdi.

Gündem - 10 yıl önce

İstanbul'da yaşayan ve tamamı kadınlardan oluşan bir grup doğasever, Tuncelili rehberler eşliğinde kentin doğal güzelliklerini görme fırsatı buldu. Doğaseverler, üç gün süren gezinin son gününde, Ovacık ilçesine bağlı Ağaçpınar köyündeki ters laleleri görmek için saatler süren bir yolculuk gerçekleştirdi. Yorucu yolculuğun ardından ters laleleri gören doğaseverler, bol bol fotoğraf çekti. Doğasever kadınlar Tunceli'nin doğasının kendilerini büyülediğini dile getirdi. Nurdan Ateş isimli doğasever, "İnsan defalarca seyahat edebilir, dünyanın her yerine gidilebilir. Ancak burada kendimi aşık olmuş gibi hissediyorum. İnanılmaz bir doğa ve güzellik var. Kendimi çok şanslı hissediyorum iyi ki gelmişim. Doğa muazzam. Bitki örtüsü çok canlı. Hayatımda ilk defa karşılaştığım bitkiler ve hayvanlar beni çok heyecanlandırdı" dedi.

Hülya Ceylan, "Şubat'ta gelmiştim. Kışın başka güzeldi. Baharda da görmek istedim. Yine doyamadım. Sonbaharda da geleceğim. İnsanlar doğaya zarar vermeden gelip bu güzellikleri görmeli" diye konuştu. Gülistan Demir ise, “O kadar güzel bir doğada o kadar güzel bir yerdeyiz ki anlatamıyorum. Manzarasıyla, doğasıyla, insanıyla her şeyiyle ayrı bir güzel. Bu güzelliği yaşamak gerekiyor. Seneye daha büyük bir grupla gelmeyi düşünüyorum. Özellikle de burayı tanımayan insanları getirmek istiyorum. Buralı olup da hiç gelemeyen insanları da buraya getirmek istiyoruz" ifadelerinde bulundu. İstanbul'dan geldiğini ve aslen Diyarbakırlı olduğunu dile getiren Bahar Tayşi da, "Doğunun kültürünü, doğasını biliyorum ama burası bambaşka. Doğa harikası bir yer. Munzur Çayı'na bayıldım. Yemekleri de çok güzel. Üç gündür rüya gibi bir tatil yaşadım" dedi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

"Dün gece kandilimi kutladı bu sabah şehadet haberi geldi"

2016-05-22 21:49 - Asayiş

Toyota Türkiye üretime 15 gün ara veriyor

2016-05-27 21:13 - Ekonomi

CHP’li Gök: Yumurtalı saldırıyı yapanlar bir avuç çapulcudur

2016-05-22 19:10 - Siyaset

PKK, Tunceli’de şantiye bastı: 3 işçiyi kaçırıldı

2016-05-21 18:37 - Yerel haber-Şirket Haber

Survivor 2016'da kim elendi!

2016-05-25 12:12 - Magazin

Henüz 8 yaşında ama...

2016-05-23 17:55 - Genel

3 kez dolandırıldı, 4’üncüde yakalattı

2016-05-25 20:19 - Asayiş

VakıfBank’ta bir imza daha

2016-05-23 18:28 - Spor

Sigara bırakma cihazı siparişi verdi ama...

2016-05-23 18:37 - Asayiş

İstanbul'dan Tunceli'ye ters lale yolculuğu

2016-05-28 17:17 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, Pakistan'ın güvenlik alanındaki meşru hassasiyetlerin

23:37 - Gündem

Terörle mücadelede yaralanıp malul sayılmayanların başvuru süreci 1 Eylül'de başlayacak

22:48 - Gündem

Giresun'da denizde hortum oluştu

21:37 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de Mısır’la) Daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kaldık

20:28 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: AK Partimiz 2053 hedefleri için bugünden itibaren çalışmaya

20:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç ola

23:53 - Dünya

ABD'de mahkeme, Trump'ın düşük değerli gönderilerde tarife muafiyetini kaldırma yetkisini

23:47 - Dünya

BM: Lübnan'da İsrail ordusunun tek taraflı ihlalleri ve saldırıları devam ediyor

23:43 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, Pakistan'ın güvenlik alanındaki meşru hassasiyetlerin

23:37 - Gündem

CENTCOM, ilk çok uluslu "tek yönlü saldırı İHA'larından oluşan görev gücünün kurulacağını&

23:32 - Dünya