?>

İstanbul'daki özel sağlık kuruluşlarında son 3 ayda 6 bine yakın denetim

İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, İstanbul'da son 3 ayda özel sağlık kuruluşlarına yapılan 6 bine yakın denetimde 10 milyon 688 bin lira idari para cezası uygulandığını belirtti.

Gündem - 6 ay önce

İstanbul

Güner, AA muhabirine, İstanbul'da tüm Türkiye'de olduğu gibi yüksek akademik sağlık hizmetlerinin özel-kamu ayrımı yapmaksızın beraber verildiğini söyledi.

İstanbul Sağlık Müdürlüğünün, yüksek kalitedeki akademik sağlık hizmeti sürekliliğinin sağlanması için aralıksız denetimler yaptığını vurgulayan Güner, "İstanbul'da son 3 ayda özel sağlık kuruluşlarına 6 bine yakın denetim yaptık. Bu denetimlerde 10 milyon 688 bin lira idari para cezası uyguladık. Amacımız, İstanbul'da sağlık sistemini baltalayacak çürük elmaları ayıklamak. Bunun için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz"" diye konuştu.

Güner, olağan denetimlerin dışında olağan dışı denetimlerde de çok büyük hassasiyet gösterdiklerini dile getirerek, "Denetimler konusunda büyük hassasiyetimiz var. Sağlık turizminde, yurt dışı sağlık hizmetlerindeki itibarımızın yüksek derecede kalması için bu denetimleri devam ettirmemiz gerekiyor. Olağan ve olağan dışı denetimlerimizle beraber aralıksız olarak bu hizmeti sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Denetimlerde İstanbul'da farklı yöntemler uyguladıklarının altını çizen Güner, şöyle devam etti:

"Olağan denetimlerde zaten mevcut fiziki şartlar, personel durumu, oradaki hizmetin rutin denetimi yapılıyor. Bunun yanında olağan dışı denetimler bizim için daha önemli. Ne denetlenecek kurum ne de denetleyecek kişiler denetimleri biliyor. Anlık şekilde göreve çıkan kişilere kapalı zarflarda, gizlenmiş şekilde bu bilgilendirmeyi yapıyoruz. 'Çift kör' uygulamayla daha üst verimlilikte denetim yaptırıyoruz.''

"Her türlü şüpheyi gözden geçirmek zorundayız"

Güner, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün görevinin, sağlık hizmetlerinin üst düzeyde kalmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

Sağlık sistemini art niyetli kullanmak isteyen insanlar olabileceğinin altını çizen Güner, üst düzey sağlık hizmetinin devamlılığı için göz açtırmadan, aman vermeden, 7/24 sağlık hizmetinin denetimlerini devam ettireceklerini kaydetti.

Güner, 29 Ekim Cumhuriyet Bayram'ında İstanbul'da özel sağlık kuruluşlarına büyük bir denetim gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Burada amacımız, resmi tatil, hafta sonu fark etmeksizin bütün ekiplerimizle sahada olmak." dedi.

Vatandaşlardan gelen her türlü şikayetin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Güner, "Vatandaşların bize farklı ulaşma yöntemleri var. Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi olsun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi olsun veya bizzat bizim ilçe sağlık müdürlüklerimize veya sağlık müdürlüğümüze gelerek şikayetlerini şifahen ya da dilekçeyle yazılı olarak da verebilirler. Biz her türlü şüpheyi gözden geçirmek zorundayız. Çünkü bu ihmal edilebilecek bir durum değil." diye konuştu.

Güner, şikayet olmaksızın sağlık sistemini birebir takip ettiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Şikayet edilmesi şart değil. Biz resen denetimler yapıyoruz. En büyük verimi resen yaptığımız denetimlerde alıyoruz. Yaptığımız denetimlerde verileri sadece denetçilerle değil, kurduğumuz bilimsel komisyonlarla da değerlendiriyoruz. Sadece idari para cezası olarak da değil, mevzuatın bize verdiği yetkiyle, yetkisiz ve izinsiz olarak sağlık hizmeti sunan, bu noktada yanlışa kapılan insanlar varsa bunları savcılığımız marifetiyle mahkemeye veriyoruz, ve konunun takipçisi oluyoruz. Çünkü biz ciddi bir iş yapıyoruz. İnsanı yaşatmak için, insanın sağlığı için amansız bir mücadele veriyoruz. Bu konuda herhangi bir ihmale göz yummamız kesinlikle mümkün değil. İstanbul'da özel sağlık kuruluşlarına yaptığımız denetimlerde, izinsiz ve yetkisiz sağlık hizmeti sunan kişilerle, kayıtsız veya yetki olmadan kullanılan tıbbi cihazlarla, düzgün yapılmayan tıbbi dokümantasyon ve tıbbi kayıtlarla karşılaşıyoruz. Denetimlerde en çok karşılaştığımız usulsüzlükler bunlar."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hem lösemiyi hem de Kovid-19'u yenen küçük kız kanserli çocuklara umut oluyor

2024-11-07 11:52 - Çevre-Hayat

Beşiktaş Avrupa'da puanını 6'ya yükseltti

2024-11-06 20:48 - Spor

Vodafone, Ecovadis Sürdürülebilirlik Raporu'nda yüzde 1'lik dilimde

2024-11-03 11:47 - Ekonomi

Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi 11. Zirvesi'nin Bişkek Bildirisi kabul edil

2024-11-06 20:27 - Dünya

Antalya'ya gelen turist sayısı 16 milyonu aştı

2024-11-04 13:27 - Gündem

Marmara Denizi ve Ege Denizi'nin kuzeyi için 'fırtına' uyarısı

2024-11-02 19:12 - Asayiş

Bakan Fidan, Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci'yi kabul etti

2024-10-31 17:08 - Siyaset

Trump, ABD'ye düzensiz göçü önlememesi halinde Meksika'yı yüzde 25 gümrük vergisiyle tehdi

2024-11-05 10:53 - Dünya

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi

2024-11-04 15:28 - Gündem

İzmir Büyükşehir Belediyesine 3 milyon 854 bin lira "çevre" cezası

2024-11-06 11:48 - Gündem

İlgili Haberler

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nde başkanlığa yeniden Abdullah Ceylan seçildi

21:58 - Gündem

Adana'da nehirde su samuru görüntülendi

21:28 - Gündem

MSB, "ATMACA Güdümlü Mermisi"nin TCG Kınalıada'dan yapılan atış anlarını paylaştı

20:57 - Gündem

SOLOTÜRK Malatya'da prova uçuşu yaptı

19:43 - Gündem

Emine Erdoğan'dan "Anneyle Güçlü Aile, Aileyle Güçlü Türkiye" programına ilişkin payl

19:37 - Gündem

Günün Manşetleri

‘Sıvasız Evlerden Biri / Kurban’

07:12 - Özel Haber

İzmir'de apartman dairesinde meydana gelen patlamada 4 kişi yaralandı

02:34 - Asayiş

Putin, Rusya-Ukrayna müzakereleri için yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini bildirdi

02:12 - Dünya

Maltepe metro istasyonunda üzerine reklam panosu düşen kadın yaralandı

23:43 - Asayiş

Ardahan Üniversitesinden 'kampüste ayı görüldü' uyarısı

23:23 - Çevre-Hayat