?>

İstanbul'da "Yarısı Bizden" kampanyasıyla riskli yapıların dönüşümü devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde "Yarısı Bizden" kampanyasından yararlanarak evini dönüştüren emekli Sevim Yazıcı'nın hikayesini sosyal medya hesabından paylaştı.

Gündem - 4 ay önce

Ankara

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kentsel Dönüşüm Başkanlığının koordinesiyle 2023 yılında başlatılan ve İstanbul'un tüm ilçelerini kapsayan "Yarısı Bizden" kampanyasıyla riskli yapıların dönüşümü devam ediyor.

Bahçelievler'de 40 yıldır yaşadığı evini Yarısı Bizden kampanyamız ile dönüştüren Sevim Yazıcı, İstanbullu hemşehrilerimize bir çağrıda bulunuyor:"Herkes evini kentsel dönüşüme versin.”#TalepSizdenYarısıBizden @kdbgovtr pic.twitter.com/NRRacnCjj9

— Murat KURUM (@murat_kurum) April 9, 2025

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından "Bahçelievler'de 40 yıldır yaşadığı evini 'Yarısı Bizden' kampanyamız ile dönüştüren Sevim Yazıcı, İstanbullu hemşehrilerimize bir çağrıda bulunuyor: Herkes evini kentsel dönüşüme versin." ifadesiyle yaptığı paylaşımda, Yazıcı'nın hikayesine yer verdi.

Kurum'un paylaştığı videoda, 40 yıldır Bahçelievler'de oturan Sevim Yazıcı, asrın felaketinin ardından deprem korkusunun daha da arttığını, bu yüzden evini yenileme kararı aldığını söyledi.

Binalarının yıkılarak, yeni evlerinin temelinin atıldığını, 10 gün önce de sözleşmesinin yapıldığını belirten Yazıcı, "Öğrendiğime göre Bakanlık 10 güne kadar ödemeleri daire sahipleri adına müteahhidimize yapacakmış. Çok güzel bir uygulama. 700 bin lirası hibe, 700 bin lirası kredi, bizler için büyük bir avantaj. İyi ki böyle bir kampanya çıkmış. Binamız 3 ay sonra teslim edilecek. Yeni ve sağlam evlerimizde oturmak kısmet olacak." ifadesini kullandı.

Binada yaşayan vatandaşların tamamının oyuyla sözleşmenin onaylandığını dile getiren Yazıcı, "Eski binaları artık görmeyeceğimiz için çok mutluyum. Bahçelievler daha da güzelleşiyor. İnsanlar çürük, depreme dayanıksız evlerde oturmasınlar. Bu proje çok güzel bir uygulama. Herkes evini mutlaka dönüşüme versin, bu kampanyadan yararlansın. İnşallah herkes depreme dayanıksız evlerini yıktırıp yeniden yaptırır." dedi.

"Yarısı Bizden" kampanyası

"Yarısı Bizden" desteğiyle İstanbul'da evini yenilemek isteyen vatandaşlara 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve 100 bin lira taşınma desteği sağlanıyor.

İlk yılı faizsiz kredi, yapı ruhsatı alındıktan 2 yıl sonra geri ödenmeye başlanıyor ve 10 yıl vadeye yayılıyor.

Alan bazlı dönüşümlerde ise TOKİ ve Emlak Konut GYO devreye girerek inşaat sürecini üstleniyor.

Destek kapsamında 700 bin liralık hibe, bina maliyetinden düşürülüp kalan borç uygun ödeme koşullarıyla taksitlendiriliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Balıkesir'de F-16 Tipte Tam Harbe Hazırlık Eğitimi Mezuniyet Töreni yapıldı

2025-04-09 12:18 - Gündem

Ümraniye'de İETT otobüsü yanarak kullanılamaz hale geldi

2025-04-06 10:18 - Asayiş

Myanmar'da 40 dereceyi bulan sıcaklar deprem sonrası çalışmaları sekteye uğratıyor

2025-04-07 11:58 - Dünya

Pendik'te apartmanın girişindeki zemin kısmen çöktü

2025-04-06 16:18 - Gündem

WindEurope 2025 rüzgar enerjisi etkinliği yarın Kopenhag'da başlıyor

2025-04-07 09:43 - Ekonomi

Ağrı'da "Kızlar futbol oynayamaz" algısını yıktılar şimdi 1. Lig peşindeler

2025-04-07 12:48 - Spor

Türkiye ile BAE arasındaki Afrika konulu istişarelerin ikinci turu yarın Abu Dabi'de yapılacak

2025-04-06 10:16 - Ekonomi

Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası, Kayseri'de devam ediyor

2025-04-09 12:47 - Spor

AB, ABD tariflerine karşılık vermeye hazır

2025-04-07 17:38 - Ekonomi

Oğlunun isteğiyle başladığı okçuluk sporunda antrenör oldu

2025-04-07 12:28 - Spor

İlgili Haberler

Türkiye-Afrika ilişkileri her alanda güçleniyor

13:57 - Gündem

MEB'den ücretsiz eğitim görecek öğrenci ve kursiyerlere yönelik yerleştirme kılavuzu

13:27 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Kararlı adımlarla birlikte yeni bir dönemin eşiğindeyiz

12:57 - Gündem

Kameralarla donatılan gözetleme kuleleri, orman yangınlarına erken müdahalede kritik rol oynuyor

12:47 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura toplantısı başladı

12:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Sırp Bakan Glisic, TV canlı yayınında beyin kanaması geçirdi

14:13 - Dünya

DHMİ "Fortune 500 Türkiye" listesinde 46. sırada yer aldı

14:07 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Suriye'nin ulaşım koridorları yeniden aktif hale gelecek

14:03 - Ekonomi

Türkiye-Afrika ilişkileri her alanda güçleniyor

13:57 - Gündem

Rusya'nın petrol ve doğal gaz gelirleri yüzde 27 azaldı

13:53 - Ekonomi