?>

MEB'den ücretsiz eğitim görecek öğrenci ve kursiyerlere yönelik yerleştirme kılavuzu

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, özel öğretim kurumlarında öncelikli olarak ücretsiz eğitim görecek öğrencilerin kurumlara yerleşme işlemlerine yönelik "Ücretsiz Okutulacak Öğrenci/Kursiyer Yerleştirme Kılavuzu" hazırladı

Eğitim - 3 ay önce

Ankara

Kılavuz doğrultusunda, ücretsiz öğrenci okutma uygulamasında öncelikli olan şehit ve gazi çocukları ile devlet koruması altındaki çocuklar, 5-14 Ağustos'ta başvuru yaparak, Bakanlığa bağlı özel öğretim kurumlarına merkezi yerleştirmeyle kayıt olabilecek.

Öğrenciler, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren eğitimin yanı sıra özel okuldan alacakları servis hariç, yemek, pansiyon, kitap-kırtasiye, kıyafet, etüt, uluslararası diploma ve sertifika programı gibi diğer hizmetlerden de ücretsiz yararlanabilecek.

Özel öğretim kurumlarında ücretsiz okumak üzere başvuru yapacak öğrencilerden, 2025-2026 eğitim ve öğretim yılında ilkokul 1 ile ortaokul 5'inci sınıfta öğrenim görecek olanlar, başvuru işlemlerini kaydının bulunduğu okuldan yapacak.

Hazırlık sınıfında veya 9'uncu sınıfta öğrenim görecek öğrenciler ise ortaöğretime kayıt yapmış olmaları durumunda ilgili okuldan, kayıt yapmamışlarsa bitirdikleri ortaokuldan başvuruda bulunabilecek.

Tercih işlemleri, 15-20 Ağustos'ta e-Okul sistemi üzerinden öğrencinin veli ya da vasisi tarafından yapılacak. Her öğrenci en az 5, en fazla 10 kurum tercihinde bulunabilecek. Yerleştirme sonuçları ise 26 Ağustos'ta ilan edilecek.

Öte yandan, özel motorlu taşıt sürücüleri kursları, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları ile iş makineleri sürücü (operatörlük) eğitim kurslarına başvuru ve tercih işlemleri, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından "Özel MTSK Modülü" üzerinden yürütülecek.

Aday kursiyerlerden 18 yaşını doldurmuş olanlar kendileri adına başvuru yapabilecek, 18 yaşını doldurmayanların başvuru işlemleri ise veli ya da vasileri tarafından yapılacak. Aday kursiyerlerin en fazla 5 kurs tercih hakkı bulunacak.

Özel öğretim kursu, sosyal etkinlik ve gelişim merkezi, öğrenci etkinlik merkezi, dil, konuşma ve ergoterapi merkezi, rehberlik ve psikolojik danışma merkezi gibi diğer özel kurumlara başvuru ve tercih işlemleri de il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince "e-Özel Modülü"nden yapılacak.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cenevre'de

2025-07-29 14:42 - Siyaset

Allı turnalar Van Gölü'ne renk katıyor

2025-08-03 12:58 - Çevre-Hayat

AYM'den "hasta mahremiyeti" kararı

2025-08-05 10:42 - Gündem

İstanbul'daki nüfus müdürlüklerinde sürücü belgesi yenileme yoğunluğu

2025-07-31 16:23 - Gündem

İstanbul'da 'Huzur İstanbul' denetimlerinde 773 kişi yakalandı

2025-07-30 10:13 - Asayiş

2025 yılı Yüksek Askeri Şura toplantısı 5 Ağustos'ta yapılacak

2025-07-31 12:33 - Siyaset

Portekiz ve İspanya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

2025-07-30 14:17 - Dünya

İsrail'in kıtlığı dayattığı Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 5 kişi daha açlıktan öldü

2025-08-04 11:07 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki '12 Gün Savaşı'nı raporlaştırdı

2025-08-01 12:53 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İran: ABD, nükleer müzakere öncesi 12 gün süren savaşın zararını karşılamalıdır

2025-07-31 11:08 - Dünya

İlgili Haberler

LGS kapsamındaki merkezi sınav 14 Haziran 2026 Pazar günü yapılacak

17:23 - Eğitim

İstanbul Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı Töreni düzenlendi

21:52 - Eğitim

Marmaris'te ortaokul öğrencilerinden Gazze'ye turna kuşuyla barış mesajı

18:07 - Eğitim

YDS/2 sınava giriş belgeleri erişime açıldı

12:32 - Eğitim

2025-DUS 2. Dönem ve 2025-STS Diş Hekimliği 2. Dönem sınav sonuçları açıklandı

10:47 - Eğitim

Günün Manşetleri

BM: İsrail saldırıları sonucu Gazze'de tarım altyapısının yüzde 89'u hasar gördü

23:52 - Dünya

Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik soruşturmada gözaltına alınan 8 şüpheliden 2'si tutukla

23:42 - Gündem

ABD'de hükümet kapalı kalmaya devam ederse uçuşlar yüzde 20'ye kadar azaltılabilir

23:32 - Ekonomi

ABD, Suriye Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı'na yönelik yaptırımları kaldırdı

22:42 - Dünya

Pakistan, Afganistan ile müzakerelerin "askıya alındığını" duyurdu

22:32 - Dünya