?>

İstanbul'da sağanak ve rüzgar etkili oluyor

İstanbul'da, etkili olan sağanak ve rüzgar sebebiyle bazı yerlerde ağaçlar yola devrildi, binaların çatılarından parçalar uçtu ve ulaşımda aksamalar yaşandı

Asayiş - 7 ay önce

İstanbul

Kent genelinde sabahın erken saatlerinde başlayan sağanak ve lodos aksaklıklara sebep oluyor.

Sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış etkisini sürdürürken Anadolu Yakası'nda Kartal, Ataşehir, Sultanbeyli ve Sancaktepe'nin yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Başta Aydos Tepesi olmak üzere, yüksek kesimlerde bazı yol kenarlarında, park ve bahçelerde kar örtüleri oluştu.

Vatandaşlar kentte gerçekleşen mevsimin ilk karını cep telefonlarıyla görüntülendi.

Sağanak ve rüzgar etkili oluyor

Beşiktaş Ak Merkez Bağlantı Yolu'nda yola devrilen ağaç sürücülere zor anlar yaşattı.

Ortaköy Şehit Muhtar Ali Rıza Sokak'ta park halindeki otomobilin üzerine ağaç devrildi. İtfaiye ve belediye ekiplerinin müdahalesiyle ağaç kesilirken, araçta hafif hasar oluştu.

Fotoğraf: Mustafa Mert Karaca/AA

Üsküdar Cumhuriyet Mahallesi Karlıdere Caddesi'ndeki 5 katlı apartmanın çatısındaki membran parçaları bitişiğindeki binanın çatısına düştü. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışması sürüyor.

Aşırı yağış ve rüzgar nedeniyle Bahçelievler'de hem otobüs hem de metrobüs duraklarında yolcular zor anlar yaşadı.

Yağıştan etkilenmemek için vatandaşlar dükkanların tentelerine ve bina altlarına sığındı.

Sağanak, sürücülere de zor anlar yaşatırken, D-100 kara yolu Merter mevkisinde trafikte aksaklıkların yaşandığı görüldü.

Öte yandan hava muhalefeti nedeniyle TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik hatlarında seferler yapılamıyor.

Elverişsiz hava koşulları sebebiyle Şehir Hatlarının Büyükada-Sedef Adası Hattı, Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada Hattı, Adalar-Beşiktaş seferleri yapılamıyor.

Aşiyan-Üsküdar Hattı seferleri ikinci bir duyuruya kadar Bebek-Üsküdar, Bebek-Küçüksu-Anadolu Hisarı-Bebek seferleri ise Küçüksu'ya uğramadan gerçekleştiriliyor.

Beşiktaş'ta kuvvetli rüzgarın etkisiyle binanın çatısından parçalar koptu

Kent genelinde etkili olan kuvvetli rüzgar ve yağış nedeniyle Dikilitaş Mahallesi Yeni gelin Sokak'ta bulunan 8 katlı binanın çatısından parçalar koptu.

Bosna Hersek'in İstanbul Başkonsolosluğu'nun da bulunduğu binanın çatısından kopan parçaların bir kısmı yere düşerken, bazıları da asılı kaldı.

Yaralananın olmadığı olayda itfaiye ekiplerine haber verildi.

Ekipler, çatıda asılı kalan parçaları keserek alırken, yola düşen parçaları da kaldırdı.

Kartal'da park halindeki otomobilin üzerine ağaç devrildi

Atalar Mahallesi Murat Sokak'ta sağanak ve şiddetli rüzgarın etkisiyle devrilen ağaç, park halindeki 34 FTL 181 plakalı otomobilin üzerine düştü. Ağaç, yolu da kapattı.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Ekipler, yaptığı çalışmayla ağaç ile hasar gören aracı yoldan kaldırdı.

Görgü tanıklarından Akif Çelik, ağacın fırtınadan dolayı arabanın üzerine düştüğünü söyleyerek "Burada inşaat temeli var, ağacın da kökleri boşa düştü ve fırtınada devrildi. Cana zarar gelmediğine şükrediyoruz." dedi.

Caddedeki temizlik çalışmasının ardından yol tekrar ulaşıma açıldı.

İstanbul'da kuvvetli lodos hava trafiğini olumsuz etkiliyor

Sabah saatlerinde etkisini arttıran lodos ve sağanak, hava trafiğini olumsuz etkiledi. İstanbul Havalimanı'na gelen bazı uçaklar iniş yapamayıp pisti pas geçerken, bazıları da bir süre havada tur atmak zorunda kaldı.

Havada tur atan ve bu yüzden yakıt kritiğine giren THY'nin TK626 Lagos-İstanbul, TK775 sefer sayılı Maskat-İstanbul, TK186 Şikago-İstanbul, TK6032 Stockholm-İstanbul, TK185 Manila-İstanbul seferlerini yapan uçakları iniş için İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na yönlendirildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapmak isteyen uçaklar da bir süre havada tur atmak zorunda kalırken, kalkış seferlerinde ise kısa süreli gecikmeler yaşandı.

Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan kuvvetli lodos ve fırtınanın etkisiyle Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı'nda iniş yapamayan bazı uçaklar da civardaki havalimanlarına yönlendiriliyor.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da lise öğrencileri su tasarrufu için sahada

2024-11-20 13:08 - Çevre-Hayat

Senegal erken genel seçim için yarın sandık başına gidiyor

2024-11-16 11:37 - Dünya

A Milli Takım, UEFA Uluslar Ligi'nde Galler ile golsüz berabere kaldı

2024-11-16 22:08 - Spor

AB ülkelerinde bisiklet üretimi sert düştü

2024-11-20 14:02 - Ekonomi

Balıkesir'de coğrafi işaretli Havran mandalinasında 20 bin ton rekolte bekleniyor

2024-11-19 13:33 - Ekonomi

Biden'ın danışmanı Hochstein, ateşkes görüşmeleri için Beyrut'ta

2024-11-19 10:23 - Dünya

Filistin'in Brüksel Büyükelçisi Jadou, AA'ya "Gazze'nin sesi" olduğu için t

2024-11-16 11:27 - Gündem

Ekran izleme süresinin uzaması göz kuruluğu ve şaşılık riskini artırıyor

2024-11-21 12:43 - Sağlık

KOAH'a yakalananların yüzde 80'inde sigara kullanımı öne çıkıyor

2024-11-19 11:23 - Sağlık

'Narkoçelik-49' operasyonunda 58 şüpheli yakalandı

2024-11-21 15:17 - Asayiş

İlgili Haberler

Sakarya'da 3 tırın karıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

14:32 - Asayiş

FETÖ'nün Kara Kuvvetleri mahrem yapılanması soruşturmasında 7 şüpheli gözaltına alındı

10:08 - Asayiş

Üsküdar'da kırmızı ışıkta duramayan İETT otobüsü, başka bir İETT otobüsüne çarptı

09:57 - Asayiş

İzmir merkezli FETÖ'nün güncel yapılanmasına yönelik operasyonda 40 şüpheli yakalandı

09:43 - Asayiş

FETÖ'nün öğrenci yapılanmasına yönelik operasyonda 11 zanlı yakalandı

08:48 - Asayiş

Günün Manşetleri

ABD, Orta Doğu'daki vatandaş ve çalışanlarının emniyeti için görev gücü kurdu

23:42 - Dünya

İstanbul'da suç örgütüne yönelik operasyonda 22 zanlı yakalandı

23:37 - Gündem

Türkiye Deniz Mekansal Planlaması Haritası, IOC-UNESCO nezdinde Türkiye tarafından tescil ettirildi

23:33 - Gündem

Erzurum kırsalına yapılan göletler tarım ve hayvancılığa katkı sağlıyor

23:22 - Ekonomi

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Yıldız'dan, bölgedeki şiddetin Suriye'yi kapsamasını

22:33 - Dünya