İstanbul'da Kurban Bayramı öncesi otobüs biletleri tükendi, ek seferler devreye girdi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, Kurban Bayramı'nda yolcu taşıyacak şehirler arası otobüslerde biletlerin bittiğini, ancak 29 Mayıs-20 Haziran arasında konulan ek seferlerin satışa sunulduğunu söyledi

Çevre - Seyahat - 1 yıl önce

İstanbul
Özcan, Kurban Bayramı yaklaşırken şehirlerarası yolculuklarda talebin arttığını kaydetti.
Vatandaşlara otogarlardan yapılan yolculuklara yönelmeleri çağrısında bulunan Özcan, "Yolcularımızdan ricam, otogarlardan seyahat etmeleri. Dışarıdaki korsan taşımacılığı değil de otogarlardan kalkan, polis kontrolünden geçen otobüslerle yapılan denetimli seyahati tercih etsinler. Çünkü otogarlardan kalkan otobüsler hem bakım yönünden hem de polisler tarafından kontrol edilmiş araçlardır." ifadelerini kullandı.
Özcan, Kurban Bayramı tatili nedeniyle şehir dışına çıkmak isteyenlerin otobüs seyahatlerinde talebin artması üzerine 29 Mayıs ile 20 Haziran arasında ek seferlere izin verildiğini, ek sefer süresinin okulların tatilini ve üniversite sınavlarını da kapsadığını belirterek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına teşekkür ettiğini söyledi.

"Sektör bayağı rahatlayacak"

Bayrama yönelik taleplerin ana seferlerde karşılanamayacak düzeye ulaştığını aktaran Özcan, şöyle konuştu:
"Ana seferlerimizin biletleri dolu. Ek seferler başlıyor. Ulaştırma Bakanlığının yazısı geldi. Bu yazı geldiği andan itibaren emniyete ve jandarmaya bildirim yapılarak ek seferler otomatik olarak otogarlardan çıkış yapacaklar. Bugün İstanbul Otogarı'ndan 1300 ile 1400 otobüs kalkarken, bayram dolayısıyla bu sayı 2 bin, 2 bin 200'lere kadar çıkabilir.
Bu bayramda ek seferlerle beraber 21 günlük süreçte sektör bayağı rahatlayacak. Bayramda doluyuz. Ek seferlerimiz başlıyor. Okulların tatili ve üniversite imtihanları nedeniyle de yoğunluk devam edecek. 20 Haziran'a kadar ek seferlerimiz sürecek."
Özcan, geçen bayramla karşılaştırıldığında durumun daha iyi olduğunu vurgulayarak, "Geçen bayram da iyiydi ama bu bayram daha iyi oldu. Çünkü bu bayram yazın gelişiyle örtüştü." diye konuştu.

"Her kesilen bilet, sistem üzerinden Bakanlığa bildiriliyor"

Bilet fiyatlarına zam yapıldığı iddiasının her bayramda konuşulduğunu vurgulayan Özcan, daha önce tüm firmaların Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından 4 ay için fiyat aldığını, bu yeni yönetmelikle fiyat belirleme zamanının 3 aya çekildiğini anlattı.

Birol Özcan, şöyle devam etti:

"Bu fiyatların üstünde bilet kesemez. Mesela buradan Ankara'ya bilet 1000 liraysa Bakanlığın belirlediği kurallar çerçevesinde bu bilet yüzde 30 aşağıya da satılabilir. Yani 700 liraya da olabilir. Sen çok iyi servis yaparsan 900 liraya, 1000 liraya satarsın ama 1050 liraya satamazsın.
Aynı şekilde rekabetten dolayı 700 liraya satan da olur ama 650 liraya satamaz. Yolcu yoğunluğu nedeniyle 700 liraya satan firma tekrar 1000 liraya dönünce halkımız zam yapıldığını sanıyor. Hayır, zam yok. Her kesilen bilet sistem üzerinden Bakanlığa bildiriliyor."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 'sarı-kırmızı' oldu

2025-05-25 08:12 - Çevre-Hayat

İBB Başkan Vekili Nuri Aslan hakkında soruşturma

2025-05-27 11:43 - Gündem

Alanya turizmde 4 milyar avro gelir hedefliyor

2025-05-24 13:22 - Ekonomi

Siber suçlara yönelik operasyonlarda 89 şüpheli tutuklandı

2025-05-28 08:58 - Asayiş

Diyarbakır'ın "minik kültür elçileri" tarihi mekanları tanıtıyor

2025-05-25 11:38 - Çevre-Hayat

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde play-off maçlarının programı belli oldu

2025-05-27 09:09 - Spor

Fenerbahçe, ikinci defa Avrupa basketbolunun zirvesinde

2025-05-25 23:15 - Spor

Alanya'da denizde hortum oluştu

2025-05-30 11:57 - Gündem

Marmaris'te çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2025-05-27 17:22 - Gündem

Vatikan: Gazze'de yaşananlar kabul edilemez

2025-05-27 17:37 - Dünya

İlgili Haberler

AJet'ten gençlere yurt dışı uçuşlarda yüzde 20 indirim

11:43 - Çevre - Seyahat

Erzurum-Rize arasındaki yolculuk süresini kısaltacak tünellerin yapımı sürüyor

17:37 - Çevre - Seyahat

Anadolu Otoyolu Kocaeli kesimi İstanbul yönü üstyapı çalışması için trafiğe kapatılacak

12:33 - Çevre - Seyahat

Üsküdar'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

19:08 - Çevre - Seyahat

AJet'ten yurt içi uçak biletlerinde yüzde 30 indirim kampanyası

12:33 - Çevre - Seyahat

Günün Manşetleri

AB'de ömrünü tamamlayan araçlara yönelik yeni kurallar yürürlüğe giriyor

15:37 - Ekonomi

Dört büyüklerin toplam borcu 85 milyar liraya ulaştı

15:22 - Ekonomi

VDK'nin yapay zeka destekli risk analiz sistemi "MİHENK" devrede

15:17 - Ekonomi

DSÖ: Kolombiya'daki depremde şu ana kadar 24 sağlık tesisinde hasar bildirildi

15:13 - Dünya

Katılım sigortacılığında kurumsal yönetim ve şeffaflık güçleniyor

15:07 - Ekonomi