?>

Vatikan: Gazze'de yaşananlar kabul edilemez

Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin, İsrail saldırısı altındaki Gazze Şeridi'nde yaşananların "kabul edilemez" olduğunu belirterek, bombardımanların durdurulmasını istediklerini söyledi.

Dünya - 2 gün önce

Vatikan

Vatikan'ın resmi yayın organları L’Osservatore Romano ve Vatican News'a demeç veren Kardinal Parolin, İsrail'in bombaladığı Gazze'deki durumla ilgili, "Gazze'de yaşananlar kabul edilemez. Uluslararası insancıl hukuk her zaman ve herkes için geçerli olmalıdır. Bombardımanların durdurulmasını ve halka gerekli yardımların ulaştırılmasını istiyoruz. Uluslararası toplumun bu trajediye son vermek için elinden gelen her şeyi yapması gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

????

Kardinal Parolin, aynı zamanda Hamas'ın elindeki tüm esirlerin hemen serbest kalması ve 7 Ekim 2023’te hayatını kaybedenlerin cenazelerinin teslim edilmesi konusunda çağrılarını yinelediklerini kaydetti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelere bir ara Vatikan'ın ev sahipliği yapma fikrinin gündeme geldiği ve Rusya'nın buna karşı olduğu açıklaması hatırlatılan Kardinal Parolin, "Papa 14. Leo, olası müzakerelere ev sahipliği yapma konusunda Vatikan'ın tam anlamıyla hazır olduğunu belirtti ve taraflara tarafsız, korunaklı bir mekân önerisinde bulundu. Bu bir arabuluculuk anlamına gelmiyor çünkü arabuluculuk, taraflarca talep edilmesi gereken bir şeydir. Bu durumda ise sadece olası bir görüşmeyi kabul etme yönünde açık bir teklif söz konusuydu." değerlendirmesinde bulundu.

Kardinal Parolin, şimdi Cenevre gibi başka olası yerlerden de bahsedildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Her bakımdan, müzakerelerin nerede yapılacağı önemli değil, bu görüşmelerin hepimizin umut ettiği şekilde bir an önce başlaması önem taşıyor. Çünkü savaşın durdurulması aciliyet arz ediyor. Öncelikle yıkımı ve sivillerin hayatını kaybetmesini durdurmak için bir ateşkes şart. Ardından ise her iki tarafça kabul görecek, üzerinde uzlaşılmış, istikrarlı, adil ve kalıcı bir barışa ulaşmak hayati önem taşıyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Berlin'de 'Türk Mutfağı Haftası' kapsamında geleneksel lezzetler tanıtıldı

2025-05-23 08:52 - Magazin

Cavit Çağlar’ın Karabağ sevinci Azerbaycan Milli Kütüphanesinde

2025-05-20 18:44 - Özel Haber

ABD'nin Chicago kentinde 'Türk Festivali' başladı

2025-05-24 09:27 - Magazin

Avrupa Güreş Federasyonu'nda ilk Azerbaycanlı üye: Yusif Abbasov

2025-05-24 07:06 - Özel Haber

Beynine pıhtı atan ve Danca iletişim kuran hasta unuttuğu Türkçeyi konuşmaya başladı

2025-05-23 12:38 - Sağlık

70'lerin trafik polisi üniforması ve klasik aracıyla İstanbul'u geziyor

2025-05-23 12:23 - Magazin

ALS hastalığında genetik temelli yeni tedavi stratejisi üzerinde çalışılıyor

2025-05-24 12:53 - Sağlık

Rusya KGT Başkanı H. Enes Karahan’dan Moskova’da Vietnam taziyesi

2025-05-24 19:21 - Özel Haber

Crocus Group yetkilisi Amelin: Türkiye ve Rusya arasında en önemli gümrük köprüsü olmayı hedefliyoruz

2025-05-22 00:41 - Özel Haber

Çocuklarda keneye karşı "vücut kontrolü" uyarısı

2025-05-22 13:27 - Sağlık

İlgili Haberler

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyinde İHA'yla hedef aldığı belediye çalışanı öldü

15:38 - Dünya

Çin, "Şıcien-26" uydusunu fırlattı

14:47 - Dünya

AB Komisyonuna göre Avrupa, ABD ile "öfkeli boşanmadan" kaçınmalı

14:03 - Dünya

ABD’nin Şam’daki büyükelçi konutunda bayrak yeniden göndere çekildi

13:48 - Dünya

ABD bayrağı, Şam’da yeniden göndere çekildi

13:42 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyinde İHA'yla hedef aldığı belediye çalışanı öldü

15:38 - Dünya

Güngören'de gazetecilere saldıran 2 şüpheli tutuklandı

15:33 - Gündem

Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Emre Polat, Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı

15:28 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un fethinin 572. yıl dönümünü kutladı

15:22 - Gündem

Akaryakıt istasyonlarında UTTS üzerinden fiili satışlar 2 Haziran’da başlayacak

15:18 - Ekonomi