?>

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 80'e çıktı

İftar saatinin yaklaşmasıyla kent genelinde ana arter ve caddelerde trafik yoğunluğu artarken, toplu ulaşımda özellikle aktarma istasyonlarında yolcu yoğunluğu yaşanıyor.

Gündem - 5 ay önce

Istanbul

İstanbul'da, haftanın ilk iş gününde akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 80'e ulaştı.

Mesaisini tamamlayan İstanbulların iftara yetişebilmek için yola koyulmalarının da etkisiyle mega kentte trafik yoğunluğu yaşanıyor.

İftar saatinin yaklaşmasıyla, D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu'nun bazı noktalarında, ana arter ve caddelerde trafik yoğunluğu artarken, toplu ulaşımda özellikle aktarma istasyonlarında yoğunluk oluştu.

Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolu Ankara istikametinde Avcılar-Küçükçekmece ve Okmeydanı-Çağlayan, TEM Otoyolu'nda ise Seyrantepe-Gaziosmanpaşa arasında araçlar güçlükle ilerliyor.

TEM Otoyolu'nda Hasdal kavşağında başlayan trafik, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışına kadar etkili olurken, Anadolu-Avrupa yönünde de Levent sapağından Hasdal kavşağına kadar yoğunluk yaşanıyor.

Avrupa ve Anadolu yakalarını birbirine bağlayan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinden Avrupa Yakası'na geçişlerde trafik yoğunluğu Uzunçayır Kavşağı'ndan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametinde ise Ümraniye'den başlıyor.

Anadolu Yakası'nda D-100 kara yolunda Kadıköy ile Kartal, TEM Otoyolu'nda ise Ataşehir ve Sancaktepe arasında çift yönlü yoğunluk gözleniyor.

Anadolu Otoyolu'nda Ümraniye'den Ataşehir'e kadar, Şile Otoyolu'nda da Altunizade'den Ümraniye'ye kadar trafik ağır ilerliyor.

Haftanın ilk iş gününde iftara yetişmek isteyen yolcular, bazı metrobüs, otobüs ve tramvay aktarma istasyonlarında yoğunluk oluşturdu.

Altunizade, Uzunçayır ve Cevizliğbağ'daki metro ve metrobüs duraklarında bekleyenler, uzun kuyruklar nedeniyle araçlara binmekte zorluk çekti.

İBB CepTrafik haritası verilerine göre trafik yoğunluğu kent genelinde yüzde 80 ölçülürken, Avrupa Yakası'nda yüzde 81, Anadolu Yakası'nda ise yüzde 78'e kadar yükseldi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yıldız halterciler, Türkiye ve Avrupa şampiyonalarında madalya hedefliyor

2025-03-03 12:53 - Spor

Galatasaray ile Kasımpaşa 42. randevuda

2025-03-01 09:03 - Spor

Fransa: Ukrayna ile nadir toprak elementleri konusunda görüşmelerimiz sürüyor

2025-02-27 17:03 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Begay ile telefonda görüştü

2025-02-28 23:17 - Siyaset

Ukrayna: Güvenlik garantileri olmadan hiçbir anlaşmaya imza atmayız

2025-02-26 19:13 - Dünya

Norveçli petrol şirketi, Amerikan gemilerine yakıt ikmali yapmayacağını duyurdu

2025-03-02 00:02 - Dünya

Tacikistan'da halk, parlamento seçimleri için yarın sandık başına gidecek

2025-03-01 17:03 - Dünya

Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi'nde verilen destekler artırıldı

2025-03-01 16:12 - Ekonomi

Burgan Bank'ın dijital bankacılık markası ON, kişiselleştirilmiş bankacılık anlayışıyla büyüyor

2025-02-28 14:47 - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, G20 toplantıları kapsamında ikili temaslarda bulundu

2025-02-27 19:48 - Ekonomi

İlgili Haberler

Konya'da etkili olan sağanak sele dönüştü

01:07 - Gündem

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, NeXT Sosyal'i anlattı

00:33 - Gündem

Termometreler 14 kentte 40 dereceyi aştı

22:28 - Gündem

Adana'da eğitim uçağı düştü, 2 kişi yaralandı

22:23 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Katarlı mevkidaşı Al Sani ile telefonda görüştü

21:38 - Gündem

Günün Manşetleri

KDC ve Ruanda barış anlaşmasının uygulanması için ekonomik büyüme konulu iki toplantı düzenlendi

02:48 - Dünya

Trump, Witkoff'un Gazze ziyaretinin 'kıtlık ve gıda temini' konusuna odaklandığını söyledi

01:36 - Dünya

Kamçatka'da bir saat içinde büyüklükleri 5 ila 6,2 arasında değişen 3 deprem oldu

01:27 - Dünya

Yunanistan-İsrail voleybol maçında Filistin bayrağı açanlara polis müdahalesi

01:23 - Dünya

Konya'da etkili olan sağanak sele dönüştü

01:07 - Gündem