İstanbul'da Akıllı Şebekeler ve Şehirler Fuarı başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteklediği, İstanbul'da düzenlenen "5. Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı" başladı. - Anadolu Ajansı

Ekonomi - 9 yıl önce

İSTANBUL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteklediği, bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG 2017) başladı.
HBBExpo Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Şule Dayangaç, İstanbul Kongre Merkezindeki programın açılışında, kongre ve fuara 4 ülkeden katılımın gerçekleştiğini söyledi.
Dayangaç, bu tür organizasyonlarla Türkiye'nin tanıtımına hizmet edildiğini ve benzeri etkinliklerin, ülkenin ihracatına olumlu yönde katkı sunacağını dile getirerek, destek veren bakanlıklara ve katılımcılara teşekkür etti.
ICSG İstanbul 2017 Kongre Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Köktaş ise bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen "Uluslararası Akıllı Şebekeler, Şehirler Kongre ve Fuarı"na çok sayıda yerli ve yabancı konuğun katıldığını söyledi.
Türkiye'nin 2003 yılında yakaladığı büyümeyi devam ettirmesi için kesintisiz ve ucuz enerjiye ihtiyacı olduğunu dile getiren Köktaş, şöyle konuştu:
"Enerji tasarrufunun sürdürülebilir hale getirilmesi için sistemlere entegre olabilecek akıllı şebeke ve şehirlerle durum analizi yapıp otomatik ölçüm sistemleriyle enerji kesintilerini önleyerek, arıza durumlarının kontrol altına alınması gerekmektedir. Enerji üretiminden tüketimine kadar teknolojinin sağladığı imkanlarla istediğimiz şekilde yönetmemiz bugünün imkanlarıyla mümkündür."
Enerji, haberleşme, ulaşım ve şehirleşmenin akıllı sistemlerle birbirine bağlanması gerektiğini vurgulayan Köktaş, "Bu kongrede, akıllı şebekelerin ve şehirlerin sağlayacağı, sosyal faydalar, akıllı şehirlerin tasarımları ve standartları, siber güvenlikleri gibi çok geniş alanı kapsayacak konular, konusunun uzmanı 150 kişi tarafından, 3 gün boyunca çok geniş şekilde tartışılacak. Ayrıca 318 stantta ürün ve faaliyetler sergilenmiş olacaktır." diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Valisi Vasip Şahin başta olmak üzere birçok yerli ve yabancı konuğun katılımıyla gerçekleşen kongre ve fuar, yabancı misyon temsilcilerinin konuşmalarıyla devam ediyor.

Muhabir: Adem Demir

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

SPK lisanslarında elektronik sınav dönemi

2017-04-13 16:27 - Ekonomi

Galatasaray finalde: VakıfBank: 3 - Galatasaray: 2

2017-04-13 00:57 - Spor

Unutkan yolcular yüz binlerce dolarlık bozuk para bıraktı

2017-04-14 10:41 - Genel

Uyum yasaları için çalışmalar başladı

2017-04-17 15:53 - Genel

Beratcan cinayetinde karar açıklandı

2017-04-18 17:17 - Genel

Tunceli şehitleri törenle memleketlerine uğurlandı

2017-04-19 20:47 - Asayiş

Euro Cup'ta Şampiyon Yakın Doğu Üniversitesi

2017-04-13 01:17 - Spor

İstanbul'da Akıllı Şebekeler ve Şehirler Fuarı başladı

2017-04-19 20:47 - Ekonomi

Arap dünyasından referanduma övgü

2017-04-18 17:47 - Dünya

'Problem Kılıçdaroğlu'nun düşünce şeklinde'

2017-04-13 19:32 - Siyaset

İlgili Haberler

Küresel piyasalar enflasyon iyimserliği ile Orta Doğu belirsizliği arasında ilerliyor

09:12 - Ekonomi

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Apple, ABD'nin Houston kentinde üretim merkezi açtı

23:17 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Suriye ile geçen yıl ticaretimiz yüzde 45 oranında arttı

23:07 - Ekonomi

Dünya şampiyonu T3 Vakfı bursiyeri Ayşegül Balım Yabacı, Selçuk Bayraktar'ı ziyaret etti

18:32 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İngiltere'de yolcu treninin raydan çıkması sonucu 11 kişi yaralandı

09:52 - Dünya

Gümüşhaneli iş insanı özel uçağıyla köyünden Ankara'ya uçtu

09:38 - Gündem

Letonya, NATO savaş uçaklarının, ülke hava sahasını ihlal eden İHA'yı düşürdüğünü açıkladı

09:33 - Dünya

Kemer'deki orman yangını kontrol altına alındı

09:28 - Gündem

Küresel piyasalar enflasyon iyimserliği ile Orta Doğu belirsizliği arasında ilerliyor

09:12 - Ekonomi