?>

İstanbul Boğazı'nda müzik ziyafeti

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları, Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği "Boğaziçi Mehtapları" konserinde müzikseverlerle bir araya geldi.

Magazin - 6 yıl önce

İstanbul

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu hanende ve sazendeleri, "Boğaziçi Mehtapları" konserinde müzikseverlerle buluştu.

Üsküdar Belediyesi tarafından Valide Sultan Gemisi'nde düzenlenen "Boğaziçi Mehtapları" konserine müzikseverler yoğun ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu'nda görevli hanendeler Aybige Demir Okan ve Hüseyin Kıyak ile sazendeler Mahinur Özüstün (Kemençe), Serap Çağlayan (Kanun), Volkan Ertem (Viyolonsel) ve Özata Ayan (Tanbur) yaklaşık iki saat süren konserde, Üsküdarlılara müzik ziyafeti yaşattı.

Konsere katılanlar, Türk sanat müziğinin büyük ustası ve bestecisi Hammamizade İsmail Dede Efendi ile Münir Nurettin Selçuk'un eserleriyle Boğaz'ın güzelliklerini seyretti.

Etkinlikte konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Boğaz’ın sularını, İstanbul’un ışıklarını Dede Efendi’nin, Münir Nurettin Selçuk’un notalarıyla buluşturduklarını için büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Türkmen "Boğaziçi Mehtapları, Osmanlı dönemine özgü bir İstanbul eğlencesidir. Başta Boğaziçi sakinleri olmak üzere İstanbul’un uzak, yakın semtlerinden insanlar bu mehtaplı gecelerde teknelerde Boğaz’ın sularına açılır ve musikimizin o büyük şarkılarını dinlerdi.

İstanbul’u yaşayan ve İstanbul’u anlatan birkaç büyük yazarımızdan biri olan ve soyadını Rumelihisarı’ndan almış olan Abdülhak Şinasi Hisar, 'Boğaziçi Mehtapları' eserinde bu geceleri yoğun bir şekilde anlatır. Biz de bu geceleri yeniden hatırlamak ve yaşamak için yazarın bu kitabını rehber edindik.

Valide Sultan Gemisi’nin bize sunduğu imkan sayesinde İstanbullular için bu geleneği yeniden canlandırdık." dedi.

"Boğaziçi Mehtapları" konserleri eylül boyunca devam edecek...

Bu arada, Üsküdar Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, konsere yoğunluk nedeniyle katılamayanlar için haftaya rezervasyon yöntemiyle tekrar aynı etkinliğin yapılacağını duyurdu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul Boğazı'nda müzik ziyafeti

2019-09-05 02:12 - Magazin

'Gruptan birinci olarak çıkacağız'

2019-08-30 20:47 - Spor

Hong Kong'da polisin göstericilere müdahalesi sürüyor

2019-09-01 01:32 - Dünya

Göztepe Atınç Nukan'ı transfer etti

2019-09-03 17:17 - Spor

Hong Kong yönetimi tartışmalı yasa tasarısında geri adım attı

2019-09-04 16:42 - Dünya

Milli Mücadele anıları Milli Kütüphane'de sergileniyor

2019-09-04 23:22 - Kültür Sanat

Belçika'nın Valonya bölgesinde helal kesim yasağı başladı

2019-09-01 17:02 - Dünya

Konyaspor'da transfer

2019-09-03 02:07 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan pancar alım fiyatını açıkladı

2019-09-01 20:08 - Gündem

Artık çocuklar hareket etmek için 'çok yorgun'

2019-08-30 20:42 - Sağlık

İlgili Haberler

Berlin'de 'Türk Mutfağı Haftası' kapsamında geleneksel lezzetler tanıtıldı

08:52 - Magazin

'Explora I' kruvaziyeri Marmaris'e 639 yolcu getirdi

16:03 - Magazin

Eurovision'u kazanan Avusturyalı JJ, gelecek yıl yarışmanın İsrail olmadan yapılmasını istiyor

14:38 - Magazin

Kırklareli'nde 'Kakava ateşi' yanacak

06:42 - Magazin

Brüksel'de 'Türk Mutfağı Haftası' kapsamında geleneksel lezzetler tanıtıldı

00:57 - Magazin

Günün Manşetleri

Rüzgar enerjisi yatırımlarının bu yıl 1,5 milyar doları aşması bekleniyor

12:07 - Ekonomi

Kartalkaya mağdurları sorumluların en ağır cezayı almasını istiyor

12:02 - Gündem

Fransız gazeteci Mourad, Batı medyasının Filistin'e yönelik tutumunu eleştirdi

11:57 - Dünya

İstanbul'da kararlaştırılan Rusya-Ukrayna esir takası süreci ilerliyor

11:52 - Dünya

Pakistanlı kadın dağcı Kiani, dünyanın en yüksek 14 zirvesinden 12'sine tırmandı

11:48 - Dünya