İsrailli Bakan, İran ile vardıkları mutabakat nedeniyle ABD'yi tehdit etti

İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, ABD'nin İran ile vardığı mutabakatı eleştirerek, "ABD, yakın gelecekte kendisini İsrail ile kaçınılmaz bir karşı karşıya gelme ve hesaplaşma rotasında bulacaktır." dedi.

Dünya - 2 ay önce

İsrail merkezli Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, başkent Tel Aviv'de bir etkinlikte konuşan Zohar, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran politikasına eleştiriler yöneltti.
Washington'un İran ile mutabakata varmasına tepki gösteren Zohar, "ABD'nin şu anda İran meselesine yönelik tutumu iyi değil. Kiminle muhatap olduklarını tam olarak idrak edemiyorlar. ABD, yakın gelecekte kendisini İsrail ile kaçınılmaz bir karşı karşıya gelme ve hesaplaşma rotasında bulacaktır. Bizim ABD'ye vereceğimiz cevap koşulsuz bir itaat olmayacaktır." ifadeleriyle tehdit etti.
İsrail'in kendi güvenlik çıkarlarına göre askeri hamle yapacağını ileri süren Zohar, "Benim görüşüme göre, bir ABD anlaşması nükleer silah sorununu çözmeyecek ve savaş insanların düşündüğünden çok daha hızlı bir şekilde geri dönecek." görüşünü savundu.
ABD-İran mutabakatının ardından İsrailli siyasetçilerin Trump'a karşı duydukları hoşnutsuzlukta artış yaşanıyor. Bu konuda yapılan eleştiriler, Trump'la sınırlı kalmayıp Tel Aviv'e karşı sert açıklamalarda bulunan ABD Başkan Yardımcısı JD Vance'a kadar uzanıyor.
İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, "kesin zafere çok yakın olduklarını" iddia ederek, Başbakan Binyamin Netanyahu'dan, Lübnan'ı da kapsayan ABD-İran mutabakatını reddetmesini istemişti.
Trump, 19 Haziran'da ABD merkezli Axios haber portalına verdiği röportajda, ülkesinin İsrail ile ilişkilerine dair "Trump olmasaydı, İsrail yerle bir olmuştu." demişti.
Vance da ABD-İran mutabakatına tepki gösteren İsrail hükümeti üyelerini sert bir şekilde eleştirerek, "İsrail'i koruyan silahların üçte ikisinin ABD'de ve Amerikalı vergi mükelleflerinin paralarıyla üretildiğini" ifade etmişti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk balerin Nilay Tahiroğlu, Bolşoy Sahnesi'nde Türkiye'yi temsil edecek

2026-06-23 12:19 - Magazin

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu'nda 22 Haziran'da 53 bin 396 yolcuyla rekor

2026-06-24 14:53 - Çevre - Seyahat

Bulgaristan Müslümanları Başmüftü Yardımcısı Hasanov, Başmüftülük adaylığını değerlendirdi

2026-06-19 12:46 - İslam-Hayat - Safer 1448

AJet, Bodrum'dan Avrupa'nın 13 kentine direkt uçuş gerçekleştirecek

2026-06-23 14:28 - Çevre - Seyahat

Rus turistler için Orta Doğu’ya seyahat kısıtlamaları kaldırıldı: Yeni dönem başladı

2026-06-20 20:01 - Özel Haber

Avrupa 'omega blokajı' kaynaklı sıcak hava dalgasıyla kavruluyor

2026-06-22 17:43 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

BAE'de 15 yaş altı için sosyal medya yasağı getirildi

2026-06-18 14:03 - Medya

Kuznetsov: Türkiye, 2026 Dünya Kupası’nın en büyük hayal kırıklığı oldu

2026-06-22 17:39 - Özel Haber

Türkiye'nin Portekiz'e tarihi askeri gemi ihracatında ikinci geminin üretimi başladı

2026-06-18 17:58 - Teknoloji

Türkiye'nin yapay zeka hamlesi dijital egemenliğin anahtarı olacak

2026-06-19 11:37 - Teknoloji

İlgili Haberler

Suudi Arabistan Kralı Selman, Türkiye ve Pakistan'la imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması�

20:57 - Dünya

İran: Hürmüz Boğazı'nın açılması, ABD'nin tutumunu değiştirmesine ve şartlarımızı kabul et

19:47 - Dünya

Nijerya'da Lassa ateşi nedeniyle ölenlerin sayısı 237'ye yükseldi

19:42 - Dünya

Libya'da Zaviye Petrol Kompleksine İHA'lı saldırı sonucu çıkan yangını söndürme çalışmalar

19:07 - Dünya

İran-Çin Ticaret Odası Başkanı Hariri: "Deniz ablukasının İran'a ekonomik zararı savaştan

18:53 - Dünya

Günün Manşetleri

Suudi Arabistan Kralı Selman, Türkiye ve Pakistan'la imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması�

20:57 - Dünya

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Gündem

Rusya'nın federal bütçe açığı yaklaşık 79 milyar dolara çıktı

19:53 - Ekonomi

İran: Hürmüz Boğazı'nın açılması, ABD'nin tutumunu değiştirmesine ve şartlarımızı kabul et

19:47 - Dünya

Nijerya'da Lassa ateşi nedeniyle ölenlerin sayısı 237'ye yükseldi

19:42 - Dünya