İsrailli aşırı sağcı milletvekilinden Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 'kışkırtma eylemi'

İsrailli aşırı sağcı Milletvekili Itamar Ben-Gvir, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde evinden zorla çıkarılma tehdidi altındaki Salim ailesinin evinin önüne onlarca fanatik yerleşimciyle çadır kurarak, kışkırtma eylemi yaptı.

Dünya - 4 yıl önce

Kudüs
İsrailli aşırı sağcı Milletvekili Itamar Ben-Gvir, daha önce yaptığı açıklama doğrultusunda çalışma ofisinin burası olacağını savundu.
Olayı protesto etmek isteyen Filistinlilere, İsrail polisi göz yaşartıcı gaz ve ses bombasıyla müdahale etti.
Görgü tanıkları, bir Filistinlinin gözaltına alındığını söyledi.

İsrail polisi, bölgedeki yasa dışı Yahudi yerleşimciler ve Filistinliler arasında güvenlik bariyeri oluşturdu.

Filistin yönetimi: İsrail hükümeti sorumludur

Filistin Dışişleri Bakanlığı, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail polisi ve Yahudi yerleşimcilerin Şeyh Cerrah Mahallesi'nde gerçekleştirdiği Filistinlilere yönelik saldırıları kınadı.
Bakanlık, Kudüs'e ve burada yaşayan Filistinlilere yapılan saldırılardan İsrail hükümetini sorumlu tuttu.

Açıklamada, "İsrail, kutsal kentte Yahudileştirme sömürge projesi, kenti işgal devletine katma çabası ve Filistin'den ayırmak için zamana karşı yarışıyor." ifadelerine yer verildi.
Filistin yönetimi, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK), gerekli adımları atmaktaki eksikliğinin İsrail yönetimini teşvik ettiğini vurguladı.

Şeyh Cerrah Mahallesi'nde artan gerilim

İsrailli aşırı sağcı Milletvekili Ben-Gvir, Yediot Ahranot gazetesine yaptığı açıklamada çalışma ofisini Şeyh Cerrah Mahallesi'ne taşıyacağını söylemişti.

Fanatik Yahudi yerleşimciler, gece saatlerinde Şeyh Cerrah Mahallesi'ne gelerek buradaki Filistinlilere göz yaşartıcı gazla saldırmış, evlerine ve arabalarına taş atmıştı.
Ben-Gvir, Şeyh Cerrah'taki olayların yoğun yaşandığı dönem olan Mayıs 2021'de de benzer bir eylemde bulunmaya çalışmış ancak İsrail yönetimi gerilimi tırmandıracağı gerekçesiyle milletvekiline engel olmuştu.
İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinliler, bu kışkırtma eylemine karşı akşam saatlerinde yürüyüş çağrısı yaptı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsrailli aşırı sağcı milletvekilinden Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 'kışkırtma eylemi'

2022-02-13 15:44 - Dünya

İsrail askerleri Batı Şeria'daki gösterilerde 43 Filistinliyi yaraladı

2022-02-12 08:54 - Dünya

Tüketiciyi aldatan reklamlar dolayısıyla yaklaşık 7 milyon lira ceza kesildi

2022-02-10 21:50 - Medya

Karadeniz’de 30’dan fazla Rus savaş gemisi tatbikat yapacak

2022-02-12 12:19 - Dünya

AB, Bosnalı Sırp Entite Meclisindeki yargı kurulu oylamasını 'kabul edilemez' buldu

2022-02-10 23:41 - Dünya

Mersin'de geliştirilen kumkuat türleri hem damağa hem de göze hitap edecek

2022-02-07 11:22 - Ekonomi

72. Berlin Film Festivali başladı

2022-02-11 01:05 - Magazin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE ziyareti ticarette ve yatırımda yeni fırsatlar oluşturacak

2022-02-12 13:04 - Gündem

SGK'ye e-Devlet'ten 305 milyon başvuru

2022-02-12 13:18 - Gündem

Gaziantep FK yarın Medipol Başakşehir'e konuk olacak

2022-02-11 09:30 - Spor

İlgili Haberler

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kuril Adaları'nı ziyaret etti

10:47 - Dünya

ABD'deki anket, halkın Trump'a desteğinin yüzde 33 seviyesinde olduğunu gösterdi

10:42 - Dünya

İsrail'in ilettiği 'suikast tehdidi' istihbaratı ile Trump'ın Ankara'da uçak değiştirdiği iddiası

10:37 - Dünya

Güney Kore'nin güneyinde kuraklıkla mücadele için askeri araçlar ile itfaiye ekipleri görevlend

10:23 - Dünya

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyinde evleri patlayıcılarla yıktı

10:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Bakan Uraloğlu: Havalimanlarımızın yıllık yolcu kapasitesini 55 milyondan 397,4 milyonun üzerine çık

11:08 - Ekonomi

Türkiye'de temmuzda 123 bin 603 konut satıldı

10:57 - Ekonomi

Ödemeler dengesi verileri açıklandı

10:53 - Ekonomi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kuril Adaları'nı ziyaret etti

10:47 - Dünya

ABD'deki anket, halkın Trump'a desteğinin yüzde 33 seviyesinde olduğunu gösterdi

10:42 - Dünya