?>

İsrail'in saldırısında ölen annenin bebeği sezaryenle hayata gözlerini açtı

Yasin bebeğin dedesi Adnan el-Kurd, "Bu çocuğun ne suçu var ki annesiz doğmuş, yetim olarak yaşıyor? Ala ne suç işledi ki onları hedef aldılar ve bu şekilde öldürdüler?." dedi.

Dünya - 1 yıl önce

Gazze

İsrail'in vurduğu Filistinli hamile kadının bebeği, sezaryen operasyonuyla hayata tutundu.

İsrail'in düzenlediği bombardımanda yaşamını yitirenler arasında 9 aylık hamile olan 25 yaşındaki Ala el-Kurd da bulunuyordu.

El-Avde Hastanesine kaldırılan Filistinli kadının karnındaki bebeği, gerçekleştirilen sezaryen operasyonuyla dünyaya geldi.

Hayata annesiz gözlerini açan ve Yasin adı verilen Filistinli bebeğin, Aksa Şehitleri Hastanesinin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesine nakledildiği belirtildi.

Aksa Şehitleri Hastanesinde bebekle ilgilenen doktorlar, Yasin'in sağlık durumunun "stabil" olduğunu söyledi

"Saldırı büyük bir şoka sebep oldu"

Bebeğin dedesi Adnan el-Kurd, hastanede gözü yaşlı bir şekilde torununun durumunu endişeyle takip ediyor.

AA muhabirine konuşan Adnan Dede, "Yasin'in ailesinin Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki evinin hedef alındığı haberini aldığımda büyük şok yaşadım." dedi.

Kızının ve ailesinin sivil olduğunu ve herhangi bir askeri grupla bağlantısının olmadığını ifade eden acılı Dede, "İsrail ordusunun kızımın evini yüksek patlayıcılı füzeyle hedef alması, onun dördüncü kattan yere düşmesine neden oldu." dedi.

Saldırıda kızının yanı sıra, kayınbiraderinin karısı ve kızının da yaşamını yitirdiğini aktaran Adnan Dede, kızı Ala'nın, 19 Ekim 2023'te İsrail'in bombalamasında ölen kardeşlerine "katıldığını" dile getirdi.

"O (Ala) benim dördüncü çocuğum... (Gazze'den çıkarılan) çocuklarımdan biri Cezayir'de komada yatıyor." bilgisini paylaşan Adnan el-Kurd, "Bu çocuğun ne suçu var ki annesiz doğmuş, yetim olarak yaşıyor. Ala ne suç işledi ki onları hedef aldılar ve bu şekilde öldürdüler?" diye konuştu.

Kurd, insan hakları ve uluslararası kuruluşlara "Gazze Şeridi'ndeki saldırıları durdurmak ve İsrail'i masum insanlara karşı işlediği suçlardan sorumlu tutmak için acilen müdahale" çağrısında bulundu.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 172'si çocuk, 10 bin 798'si kadın olmak üzere 38 bin 983 Filistinli öldü, 89 bin 727 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da verilen mücadele 15 Temmuz'un dönüm noktalarından biri oldu

2024-07-15 12:57 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tunus'un Ankara Büyükelçisi Ahmed Ben Sghaier'i kabul etti

2024-07-17 18:13 - Siyaset

Çanakkale'de tarım arazisinde başlayıp ormana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor

2024-07-16 16:18 - Gündem

Ruanda'da Paul Kagame yeniden Devlet Başkanı seçildi

2024-07-16 15:23 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "15 Temmuz" mektubu

2024-07-15 10:47 - Dünya

İsrail siyasetinden Tel Aviv'deki İHA saldırısı nedeniyle hükümete eleştiri

2024-07-19 14:07 - Dünya

İsrail'in saldırısında ölen annenin bebeği sezaryenle hayata gözlerini açtı

2024-07-21 19:03 - Dünya

Bulgaristan Cumhurbaşkanı'ndan, yangın söndürme çalışmalarına destek veren Türkiye'ye teşe

2024-07-20 17:27 - Dünya

Ağrı Dağı tırmanışlarında ölen dağcılar anıldı

2024-07-18 10:33 - Gündem

Türkiye'de dumansız hava sahasının 15. yılı

2024-07-18 11:17 - Sağlık

İlgili Haberler

İsrail, ateşkese rağmen Gazze'de saldırılara ve yardım girişini kısıtlamaya devam ediyor

18:33 - Dünya

ABD Başkanı Trump'tan Nijerya'ya yardımları kesme ve askeri saldırı yapılabileceği uyarısı

18:12 - Dünya

Hindistan "4 bin 400 kilogramlık en ağır haberleşme uydusunu" fırlattı

17:43 - Dünya

Mısır Başbakanı: İsrail, Lübnan'ın güneyinde işgal altında tuttuğu 5 tepeden tamamen çekilmeli

17:07 - Dünya

Filistin: İsrail'in vergi gelirlerine el koyması Filistin yönetimini çöküşe sürüklüyor

16:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Van'da kayalıklarda mahsur kalan kişiyi AFAD ekipleri kurtardı

20:07 - Gündem

Türkiye-Ermenistan sınırında 4,2 büyüklüğünde deprem

19:32 - Gündem

Kayserispor, bu sezon ilk galibiyetini Kasımpaşa karşısında aldı

19:27 - Spor

Zecorner Kayserispor, Kasımpaşa'yı mağlup etti

19:22 - Spor

İsrail, ateşkese rağmen Gazze'de saldırılara ve yardım girişini kısıtlamaya devam ediyor

18:33 - Dünya