?>

İsrail'in Gazze'ye saldırıları işgal altındaki Batı Şeria'da protesto edildi

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde protesto edildi.

Dünya - 1 yıl önce

Ramallah

Ramallah'taki Menera Meydanı'nda toplanan ve Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, İsrail karşıtı ve Gazze Şeridi'ndeki açlık politikasını kınayan sloganlar attı, İsrail işgaline karşı "birlik çağrısında" bulundu.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi Siyasi Büro üyesi Remzi Rabah gösteride yaptığı açıklamada, "Halkımız savaşın sonunda söz sahibi olacak ve tüm İsrail ve Amerikan projelerinden vazgeçecek." dedi.

AA muhabirine açıklamalarda da bulunan Rabah, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun saldırı sonrasına ilişkin planını kınayarak, "Bütün bu planlar başarısız olacak ve çözümler sahadaki direniş savaşçıları tarafından dayatılacak. Halkımız da hakkımızı ve milli projemizi hedef alan tüm İsrail projelerine karşı birlik olacak." diye konuştu.

Netanyahu'nun savaş sonrası planı

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun son kabine toplantısında hükümete sunduğu, Gazze'de saldırıların ardından izleyeceği yol haritası, "Gazze Şeridi'nin silahsızlandırılması, İsrail'in güvenlik için hareket özgürlüğünü koruması ve UNRWA'nın kapatılmasını" içeriyor.

Plana göre İsrail, Gazze Şeridi'nde ve işgal altındaki Batı Şeria'da "güvenlik ve askeri konularda hareket özgürlüğünü" elinde tutacak, Mısır-Gazze sınırında ABD'nin koordinasyonuyla tampon bölge oluşturarak "kaçakçılık girişimlerini" önleyecek.

Netanyahu'nun hükümete sunduğu yol haritasına göre Gazze'nin sivil idaresi ise "yönetim becerisine sahip profesyoneller" tarafından gerçekleştirilecek; bu kişiler "terörü destekleyen devlet ve oluşumlara bağlı olmayacak", maaşlarını bunlardan almayacak.

İsrail ayrıca Ramallah merkezli uluslararası meşruiyete sahip Filistin yönetimini, "terörü desteklemekle" suçlayarak, yol haritasındaki bu maddeyle Gazze yönetiminden uzaklaştırmayı amaçladığına işaret ediyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660’ı çocuk, 8 bin 570’i kadın olmak üzere 29 bin 514 Filistinli öldürüldü, 69 bin 616 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Diyanet'ten avukat Feyza Altun hakkında suç duyurusu

2024-02-20 14:37 - Gündem

Putin, HSBC’nin Rusya’daki iştirakinin satışını onayladı

2024-02-19 18:42 - Dünya

Bilim insanları, balina şarkılarının gizemini çözdü

2024-02-22 13:17 - Teknoloji

Ayhancan Güven, 2024 sezonuna birincilikle başladı

2024-02-18 14:57 - Spor

Trabzonspor'un efsanevi teknik direktörü Ahmet Suat Özyazıcı

2024-02-18 11:32 - Spor

Antalya'da düzenlenen 6. Etnospor Forumu sona erdi

2024-02-18 17:07 - Spor

CAS, Rusya Olimpiyat Komitesinin itirazını reddetti

2024-02-23 15:43 - Spor

Antalya'da selden etkilenen bölgelerde ekiplerin çalışmaları sürüyor

2024-02-17 00:12 - Gündem

Depremden kurtulan öğrenci afetin acı yüzünü fotoğraflarla anlattı

2024-02-17 12:47 - Çevre-Hayat

Bakan Kacır: İstanbul'un kaybedecek bir dakikası daha kalmadı

2024-02-18 17:23 - Siyaset

İlgili Haberler

Yunanistan sahillerinde çok sayıda mor denizanası görüldü

11:53 - Dünya

Eski UAEA yetkilisine göre İran'ın nükleer tesislerine saldırılar uluslararası hukuku ihlal edi

11:43 - Dünya

Portekiz'de yabancılara vatandaşlık verilmesi zorlaştırılıyor

11:37 - Dünya

ABD'ye göre İran, saldırının ardından nükleer silah yapımına "çok daha uzakta"

11:28 - Dünya

Mozambik'te en az 120 çocuk terör örgütü Eş-Şebab tarafından kaçırıldı

11:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Sivas'ta bulunan yavru kızıl şahin koruma altına alındı

11:57 - Gündem

Yunanistan sahillerinde çok sayıda mor denizanası görüldü

11:53 - Dünya

Rusya'dan 1186 kruvaziyer yolcusu Amasra'ya geldi

11:48 - Ekonomi

Eski UAEA yetkilisine göre İran'ın nükleer tesislerine saldırılar uluslararası hukuku ihlal edi

11:43 - Dünya

Portekiz'de yabancılara vatandaşlık verilmesi zorlaştırılıyor

11:37 - Dünya