İsrail'in Gazze'nin çeşitli yerlerine düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişi öldü ve yar

İsrail ordusunun gece boyu Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda çok sayıda Filistinli öldü ve yaralandı.

Dünya - 2 yıl önce

İstanbul
İsrail, halkı zorla aç ve susuz bırakarak büyük bir insani felakete yol açtığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına 271. gününde de devam ediyor.
ABD'de istifa eden hükümet çalışanları yönetimin Gazze politikasını eleştirdiFas’ta İsrail’in Filistinlileri "aç bırakma politikası" protesto edildiToronto Üniversitesi kampüsünde yer alan Filistin destekçilerinden çadırları kaldırmaları istendiBM: "Gazze'de sadece insani kriz yok, aynı zamanda bir sefalet girdabı var"
Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail Gazze'nin çeşitli yerlerine havadan ve karadan yoğun saldırılar düzenledi.
İsrail güçlerinin, kuzeydeki Gazze kentinin doğusunda yer alan Şucaiyye Mahallesi'ne bombalı ve topçu saldırıları düzenledi.

İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının, mahallede sivillere ait evleri bombalaması sonucu çok sayıda kişi öldü ve yaralandı. İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu ambulanslar bölgeye ulaşım sağlayamadı.
Ayrıca Gazze kentindeki Şeyh Rıdvan bölgesinde Filistinlilere ait bir evin bombalaması sonucu enkaz altından 7 ölü ve 7 yaralı çıkarıldığı, yaralıların hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.
İsrail'e ait savaş uçakları, Gazze kentinin Ez-Zerka semti ile kentin doğusundaki Et-Tuffah Mahallesi'nin Yafa Caddesi'ne de saldırı düzenledi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Tel el-Heva bölgesinde Filistinlilerin evlerine topçu saldırısı düzenleyen İsrail güçleri, Ez-Zeytun Mahallesi'nde de çeşitli noktaları bombaladı.
Filistin Kızılayındaki sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'da bir evin bombalanması sonucu yaralanan 2 kişi Kemal Advan Hastanesi'ne kaldırıldı.
İsrail, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki En-Nusayrat, Ez-Zehra ve El-Miğraka bölgeleri ile güneydeki Refah kentinin batısı ve orta kesimlerine de yoğun topçu saldırıları düzenledi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk iş insanı Okan Sevim, Rusya inşaat sektöründe üretim faaliyetlerini artırıyor

2024-07-01 14:15 - Özel Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Estonya Cumhurbaşkanı Karis'i resmi törenle karşıladı

2024-06-27 16:52 - Siyaset

Savunma Sanayii Başkanlığı, yatırım dolandırıcılığına ilişkin kamu spotu yayımladı

2024-06-28 13:18 - Ekonomi

Yapay zeka karpuzun da iyisinden anlıyor

2024-07-01 13:52 - Magazin

Yemen'deki Husiler, hacıları taşıyan 3 uçağı Sana Havalimanı'nda alıkoydu

2024-06-26 22:57 - Dünya

Akaryakıtta usulsüz faturayı bitirecek sistem 2025'te zorunlu olacak

2024-07-02 09:22 - Ekonomi

Türkiye, Bolivya'da 'darbe girişimi olduğuna dair haberler'den endişe duyuyor

2024-06-27 01:17 - Gündem

Kendi çocuklarını dünyaya getirmek yerine koruyucu aile olmayı tercih ettiler

2024-06-30 14:43 - Çevre-Hayat

Depremzede Elif Çağla Kaplankıran, LGS sınavından tam puan aldı

2024-07-02 11:37 - Çevre-Hayat

İsrail'in Gazze'nin çeşitli yerlerine düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişi öldü ve yar

2024-07-03 14:55 - Dünya

İlgili Haberler

Trump'ın uçağını değiştirmesine neden olan İsrail kaynaklı "İran tehdidi" istihbaratı

22:07 - Dünya

Washington Post: ABD, İran ile savaşta MQ-9 Reaper İHA'ların dörtte birine yakınını kaybetti

21:33 - Dünya

Yunanistan'ın Etolya-Akarnanya, İnebahtı ili ve Mora Yarımadası'nda yangın çıktı

20:58 - Dünya

WSJ: ABD, İran'la gerginliğin devam ettiği Orta Doğu'ya yeni bir uçak gemisi göndermeye ha

20:17 - Dünya

İtalya'da mühimmat firmasına ait tesiste yangının ardından patlama meydana geldi

20:13 - Dünya

Günün Manşetleri

Trump'ın uçağını değiştirmesine neden olan İsrail kaynaklı "İran tehdidi" istihbaratı

22:07 - Dünya

Giresun'da denizde hortum oluştu

21:37 - Gündem

Washington Post: ABD, İran ile savaşta MQ-9 Reaper İHA'ların dörtte birine yakınını kaybetti

21:33 - Dünya

Yunanistan'ın Etolya-Akarnanya, İnebahtı ili ve Mora Yarımadası'nda yangın çıktı

20:58 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de Mısır’la) Daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kaldık

20:28 - Gündem