İsrail'in 211 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 34 bin 654'e çıktı

İsrail ordusunun 211 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde can kaybı son 24 saatte 32 artarak 34 bin 654'e yükseldi.

Dünya - 2 yıl önce

İstanbul
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.
İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 32 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 41 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.
İsrail'in 211 gündür Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 34 bin 654'e, yaralı sayısının da 77 bin 908'e yükseldiği kaydedildi.
Açıklamada ayrıca enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail askerlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

İsrail'in Gazze'ye gece boyunca düzenlediği saldırılarda en az 7 Filistinli öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne gece boyunca havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda en az 7 Filistinlinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.
Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 211. gününde sürdürdüğü belirtildi.
İsrail'in Gazze kentinin es-Saftavi bölgesinde "el-Havrani" ailesine ait evi bombaladığı aktarılan haberde, söz konusu evin enkazından 3 kişinin cansız bedeni ile çok sayıda yaralının çıkarıldığı ifade edildi.
Gazze kentinin güney kesiminden de şiddetli patlama ve silah seslerinin duyulduğu vurgulanan haberde, İsrail ordusunun ayrıca Gazze kentinin ez-Zeytun Mahallesi'ni onlarca roketle hedef alması sonucu çok sayıda sivilin yaralandığı bilgisine yer verildi.
<br class="k-br" />

İsrail savaş uçaklarının da kentin Aclin, Tel el-Heva ve Şeyh Rıdvan bölgelerindeki 3 evi bombaladığı paylaşılan haberde, Nuseyrat Mülteci Kampı'nın hem savaş uçaklarının bombardımanı hem de topçu atışlarla hedef alındığı belirtildi.
Haberde, Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah bölgesinde hava saldırısının düzenlendiği bir evden 2 sivilin cansız bedeni ile 5 yaralının çıkarıldığı aktarıldı.
İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Refah kentine de hava saldırısı düzenlediği bildirilen haberde, Refah kentinde "Ebu Ayneyn" ailesine ait evin bombalanması sonucu biri çocuk 2 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi.
Haberde, ayrıca Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde de çürümeye yüz tutmuş 7 kişinin cesedine ulaşıldığı kaydedildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 622 Filistinli öldürüldü, 77 bin 867 kişi yaralandı.
Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail güçleri Batı Şeria'da öldürdüğü Filistinlinin cesedine ambulansı yaklaştırmadı

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da buldozerle yıktığı evden bir Filistinlinin cesedini çıkardığı ve ambulansın buraya ulaşmasını engellediği bildirildi.
Filistin resmi ajansı WAFA'da İsrail ordusuna ait bir buldozerin Tulkerim'deki bir evi yıktığı ve yıkıntıdan bir Filistinlinin cansız bedenini çıkardığı aktarıldı.

İsrail askerlerinin Filistin'e ait ambulansın cenazeye ulaşmasına izin vermediği kaydedildi.
Hayatını kaybeden Filistinlinin kimliğine ilişkin henüz bir bilgiye ulaşılamadı.
Filistin resmi televizyonunda yer alan haberde ise İsrail askerlerinin gece saatlerinde Tulkerim kentinin kuzeyindeki Deyr el-Gassun beldesine baskın yaptığı belirtildi.
Baskın sırasında bir eve ateş açıldığı ve evin büyük bir bölümünün yıkıldığı ifade edildi.
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bazı fotovoltaik hücrelerin ithalatında birim gümrük kıymeti yeniden düzenlendi

2024-05-04 09:22 - Ekonomi

Sakarya'daki tabiat parkı, yaralı yaban hayvanlarına'yuva' oluyor

2024-04-28 12:13 - Çevre-Hayat

İstanbul-Sivas aktarmasız ekspres yüksek hızlı tren seferleri başladı

2024-05-04 11:03 - Gündem

İstanbul Üniversitesi Zooloji Koleksiyonu, binlerce canlı türünü görme imkanı sunuyor

2024-05-04 12:02 - Çevre-Hayat

Aksaray'da atık yağ geri dönüşüm fabrikasında yangın

2024-05-03 09:03 - Asayiş

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplandı

2024-05-01 15:37 - Gündem

Milli boksör Samet Gümüş Avrupa şampiyonu oldu

2024-04-28 19:17 - Spor

Sudan'dan İngiltere'ye ülkenin işlerine karışma suçlaması

2024-05-01 23:03 - Dünya

Baharda açan ters laleler Tunceli'nin Mercan Dağları'na güzellik kattı

2024-04-30 14:42 - Çevre-Hayat

İngiltere'deki yerel seçimlerde oy verme işlemi başladı

2024-05-02 09:47 - Dünya

İlgili Haberler

Romanya, nükleer santralini kuraklık nedeniyle kapatıyor

15:18 - Dünya

UNRWA: İsrail'in Doğu Kudüs'ün Şuafat Mülteci Kampı'ndaki tesislerimize el koyması an

15:09 - Dünya

Yunanistan'da bir haftada 45 yeni Batı Nil virüsü vakası

14:53 - Dünya

Almanya'da bu yıl aşırı sıcaklara bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 500 civarına yükse

14:33 - Dünya

İsrail saldırısıyla hayallerini kaybeden Filistinli küçük kız, kopan bacağını fotoğraflarda arıyor

14:27 - Dünya

Günün Manşetleri

Siber dolandırıcıların "Ödeme İste" kapora tuzağına karşı uyarı

15:52 - Gündem

Bilecik ve Balıkesir'de çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

15:48 - Gündem

Türkiye'nin en çok vergi veren kurumları listesine bankalar damga vurdu

15:43 - Ekonomi

Türk siyasi tarihindeki çeyrek asırlık öykü: AK Parti 25 yaşında

15:38 - Gündem

Turkuaz renkli Mavigöl'ü 5 yılda 700 bin kişi gezdi

15:32 - Gündem