?>

İsrail'de serbest bırakılan işadamı yurda döndü

İsrail'de 22 Nisan'da gözaltına alınmasının ardından tutuklanan ve bugün serbest bırakılan Arap Türk İşadamları Derneği Başkanı Cemalettin Kerim, Türkiye'ye döndü.

Gündem - 6 yıl önce

İstanbul

İsrail'de 22 Nisan'da gözaltına alınmasının ardından tutuklanan ve bugün serbest bırakılan Arap Türk İşadamları Derneği (ARTİAD) Başkanı Cemalettin Kerim, Türkiye'ye döndü.

THY'ye ait tarifeli uçakla Tel Aviv'den İstanbul'a gelen Türkiye vatandaşı Filistinli iş adamı Kerim'i, İstanbul Havalimanı'nda ailesi ve yakınları çiçeklerle karşıladı. Aile üyelerine tek tek sarılan Kerim duygusal anlar yaşadı.

Kerim, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Müslümanların umudu olarak bir tek Türkiye'nin kaldığını söyledi.

Müslümanların her yerde ezildiğini, Filistinli gençlerin zindanlarda sıkıntılar çektiğini ifade eden Kerim, "Biz bir grup iş adamı ile Türkiye ve Filistin arasında ticari ilişkilerin güçlenmesi için oraya gittik. Filistinli atıl olan gençlere fabrika kurmak için gittik. Onlara yardım için gittik. Çok güzel programlar yaptık. Bittikten sonra bizi sanki katil gibi, 5 yıldızlı oteldeki odamızı açıp kelepçeleyerek, götürdüler. 35 günün 30'unda güneşi görmedim. Affedersiniz, köpek ve tavuklar gibi bizi hapsettiler. Köpekler bile güneş görüyordu ama biz görmedik." diye konuştu.

Cemalettin Kerim, 10 sene önce Filistinli yetim ve ihtiyaç sahiplerine yardım ettiği için tutuklandığını, yardım paralarının Hamas'a gittiğini öne sürdüklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Allah razı olsun, bizim Cumhurbaşkanımız başımızın tacıdır. Eksik olmasın inşallah. Tüm bakanlara çok teşekkür ediyorum. Tel Aviv'deki bizim büyükelçilikteki bütün çalışanlar bizi bir dakika yalnız bırakmadılar. Allah onlardan razı olsun. Hiçbir suç yok, bir delil yok ve dün akşam bir mucize oldu. Benim bütün eşyalarımı topladılar. Sabah bizi bıraktılar. Allah razı olsun bize dua edenlerden. Türkiye'deki tüm dostlardan, ailemden ve çocuklarımdan Allah bin kat razı olsun. Dualarını eksik etmediler. Bu dualar vesilesiyle serbest oldum. Bana 'Trump gelse seni kurtaramaz.' dediler. 'Ne bekliyorsun, kim alacak seni buradan.' dediler. Ben de 'Allah çok büyük.' dedim. Allah'ın yardımıyla Türkiye'ye geldim."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yargının yeni yol haritası yarın açıklanıyor

2019-05-29 16:49 - Genel

'Yılda 300 bin konut dönüştürme hedefimiz var'

2019-05-29 02:22 - Gündem

İmamoğlu Hırka-i Şerif'i ziyaret etti

2019-05-29 18:52 - Gündem

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları açıklandı

2019-05-28 17:26 - Ekonomi

Hızlı uçuşa en hızlı rota; Yavuz Sultan Selim Köprüsü

2019-05-27 18:14 - Genel

Esed rejimi İdlib'de sivilleri vurdu

2019-05-29 01:11 - Genel

İsrail'de serbest bırakılan işadamı yurda döndü

2019-05-30 04:32 - Gündem

HSK'ye 25 sözleşmeli büro personeli alınacak

2019-05-28 08:52 - Gündem

'Her iki maçta da anlayışımız kazanmaya dönük olacak'

2019-05-27 20:07 - Spor

Bulgaristan'dan Edirne'ye tren seferleri başlıyor

2019-05-27 16:19 - Ekonomi

İlgili Haberler

Balıkesir'de Marmara Adası'nda çıkan orman yangını kontrol altına alındı

08:28 - Gündem

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bazı şehir içi toplu taşıma seferleri ücretsiz olacak

08:22 - Gündem

Balıkesir'de 4,8 büyüklüğünde deprem

22:17 - Gündem

TCG Anadolu TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamındaki İstanbul Boğazı geçişini tamamladı

19:58 - Gündem

TCG Anadolu liderliğinde İstanbul Boğazı'ndaki geçit töreni düzenlendi

17:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Balıkesir'de Marmara Adası'nda çıkan orman yangını kontrol altına alındı

08:28 - Gündem

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bazı şehir içi toplu taşıma seferleri ücretsiz olacak

08:22 - Gündem

Trump, ABC ve NBC'nin yayın lisanslarının iptal edilmesi gerektiğini savundu

08:17 - Dünya

Armatasun, Akşehir, Konya Kapı, Tonguzlu ve Menteşe ili -Ramazan Topraklı yazdı-

07:28 - En Son Yazılar

Gazi Osman Paşa’nın hemşehrisi 'Okçular Tepesi'ndeki Türk Erhan Afyoncu! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

07:06 - En Son Yazılar