?>

İsrail'de muhalefet Meclisi feshedecek oylamayı erteleyerek alternatif hükümet kurma peşinde

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise Binyamin Netanyahu liderliğinde alternatif bir hükümet kurulmasını önlemek için her şeyi yapacağını söyledi.

Dünya - 3 yıl önce

Kudüs

İsrail muhalefetinin erken seçimlere gidilmesi için Mecliste bugün yapılması planlanan oylamayı ertelemeye çalıştığı belirtiliyor.

İsrail'de koalisyonun çöküşüyle Netanyahu'nun yeniden başbakanlığı gündemde

Muhalefet ve koalisyon hükümetini oluşturan partiler arasında, Meclisin feshedilmesi için yapılacak oylama ve erken seçim tarihi konusunda görüş ayrılıkları ortaya çıktı.

İsrail'in "Kanal 13" televizyonunun haberine göre, muhalefetteki Dini Siyonizm Partisi lideri Bezalel Smotrich, "Muhalefet liderlerinin toplantısında Meclisin feshini ve geçici hükümet kurulmasını ertelemek için mümkün olan her şeyi yapma konusunda anlaştık." dedi.

Smotrich'in bu açıklamaları, sandık başına gitmeye gerek kalmadan Meclis içinden yeni bir hükümetin kurulması anlamına geliyor.

Smotrich ve muhalefetteki diğer sağ partiler, alternatif hükümet için sağcı Likud Partisi lideri, eski Başbakan Binyamin Netanyahu'yu destekliyor.

“Netanyahu'nun başkanlığında bir hükümetin kurulmasını önlemek için her şeyi yapacağım”

Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, liderliğini yaptığı Mavi Beyaz Partisinin milletvekilleriyle yaptığı görüşmede, "Netanyahu başkanlığında alternatif bir hükümetin" kurulmasını engelleyeceğini söyledi.

Gantz, "Kapsamlı, istikrarlı ve kalıcı bir birlik hükümeti kurma amacıyla sandık başına gideceğiz. Siyasi karışıklığı çözmenin tek yolu bu." diye konuştu.

Mevcut hükümetin iyi bir hükümet olduğunu savunan Gantz, "Yolun dörtte birinde durduk; hedefimiz bir sonraki hükümette kaldığımız noktadan devam etmek. Netanyahu'nun başkanlığında alternatif bir hükümetin kurulmasını önlemek için her şeyi yapacağım." ifadelerini kullandı.

İsrailli milletvekilleri geçen hafta düzenledikleri hazırlık oturumunda Meclisin feshedilmesinin ilk aşamasını onaylamıştı.

Meclisin feshine yönelik oylama işleminin bugün ve yarın yapılacak 3 oturumda tamamlanması ve erken seçim tarihinin ilan edilmesi bekleniyordu. Ancak bugünkü oturum henüz başlamadı.

İsrail'de erken seçim kapıda

İsrail’de koalisyon hükümeti ortaklarından Başbakan Naftali Bennett ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid, 20 Haziran akşamı Meclisi feshederek erken seçime gitme kararı aldıklarını açıklamıştı.

Kararın bu hafta başındaki Meclis oturumlarında onaylanmasının ardından İsrail, yaklaşık 3,5 yıl içinde beşinci kez genel seçime gidecek.

Koalisyon ortaklarının anlaşmasına göre erken seçime kadar Dışişleri Bakanı Yair Lapid geçici başbakan olacak. ​​​​​​​

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor Kulübü 51. Olağan Divan Genel Kurulu yapıldı

2022-06-25 16:20 - Spor

Fenerbahçe'de yeni sezon hazırlıkları

2022-06-27 14:59 - Spor

Asgari ücret trafiği hızlandı

2022-06-25 13:18 - Ekonomi

Şehit Topçu Uzman Çavuş Özkaya, son yolculuğuna uğurlandı

2022-06-23 15:55 - Gündem

Kolombiya'da boğa güreşi festivalinde tribün çöktü

2022-06-27 00:55 - Dünya

Bangladeş ve Hindistan son yılların en büyük sel felaketi ile karşı karşıya

2022-06-25 14:07 - Dünya

Genç müzisyen kemençesiyle sanatını sokağa taşıyor

2022-06-25 11:07 - Çevre-Hayat

Orta Koridor'da Türkiye'nin önerisiyle çalışma grubu kuruldu

2022-06-27 14:32 - Ekonomi

G7 liderlerinden Ukrayna'ya 'gerektiği sürece' askeri ve mali destek taahhüdü

2022-06-27 16:16 - Dünya

Türkiye ve Suudi Arabistan, ekonomik ilişkileri üst düzeye çıkarmak için adımlar atacak

2022-06-23 16:06 - Ekonomi

İlgili Haberler

Libya Başbakanı Dibeybe: Göç akımlarını azaltmaya katkı sağlayacak gerçek bir ortaklık istiyoruz

17:47 - Dünya

Afrika Birliği, kıtadaki işsizlik kriziyle mücadele için eylem çağrısında bulundu

17:42 - Dünya

AB'nin dönem başkanı Danimarka'nın lideri Frederiksen, iklim ve göç mesajlarıyla AP'y

17:28 - Dünya

İran'dan Trump'a yalanlama: Tarafımızdan ABD'ye görüşme talebi iletilmemiştir

17:27 - Dünya

BM, ABD'nin itirazına rağmen Afganistan ile ilgili karar tasarısını kabul etti

17:26 - Dünya

Günün Manşetleri

Libya Başbakanı Dibeybe: Göç akımlarını azaltmaya katkı sağlayacak gerçek bir ortaklık istiyoruz

17:47 - Dünya

Afrika Birliği, kıtadaki işsizlik kriziyle mücadele için eylem çağrısında bulundu

17:42 - Dünya

Beşiktaş'ta yeni transfer Tammy Abraham, takımla ilk idmanına çıktı

17:38 - Spor

İnşaat malzemesi üretimi nisanda yüzde 15,3 arttı

17:32 - Ekonomi

AB'nin dönem başkanı Danimarka'nın lideri Frederiksen, iklim ve göç mesajlarıyla AP'y

17:28 - Dünya