?>

İsrail Savunma Bakanı, Suriye'deki yeni yönetimi tehdit etti

İsrail Savunma Bakanı Katz, "(Suriye Cumhurbaşkanı Şara) Culani, her sabah Şam'daki başkanlık sarayında gözlerini açtığında, İsrail ordusunun kendisini Hermon’un zirvesinden izlediğini görecek." ifadeleriyle Suriye'deki yeni yönetimi tehdit etti.

Dünya - 5 ay önce

Kudüs

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, "(Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara) Culani, her sabah Şam'daki başkanlık sarayında gözlerini açtığında, İsrail ordusunun kendisini Hermon’un zirvesinden izlediğini görecek." ifadeleriyle Suriye'deki yeni yönetimi tehdit etti.

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, İsrail ordusunun Hermon Dağı'nda (Cebel eş-Şeyh) işgal ettiği bölgeyi dün ziyareti sırasında açıklamalarda bulundu.

Katz, "(Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara) Culani her sabah, Şam'daki başkanlık sarayında gözlerini açtığında, İsrail ordusunun kendisini Hermon'un zirvesinden izlediğini görecek ve bizlerin burada ve güney Suriye'nin tüm güvenlik bölgesinde, Golan ve Celile sakinlerini onun ve cihatçı arkadaşlarının tehditlerinden korumak için bulunduğumuzu hatırlayacak." dedi.

Ordunun Suriye’deki işgaline değinerek, İsrail’in burada "süresiz kalmaya hazır olduğunu” vurgulayan Katz, Suriye'nin güneyinde hiçbir silahlı unsur bulunmaması için İsrail ordusunun bölgede yaklaşık 40 hedefe hava saldırısı düzenlediğini kaydetti.

Suriye'deki Dürzileri İsrail'in yanına çekme çabasını da sürdüren Katz, "Dürzilere karşı herhangi bir tehdidi ortadan kaldırmak için harekete geçeceğiz." diye konuştu.

İsrail'in Suriye'ye saldırıları ve işgali

Suriye'de 27 Kasım 2024'te şiddetlenen çatışmaların ardından 8 Aralık'ta 61 yıllık Baas rejiminin çökmesiyle eş zamanlı olarak İsrail ordusunun ülkeye saldırıları arttı.

Rejim ordusundan kalan askeri altyapı ve imkanları imha etmeye başlayan İsrail ordusu, Suriye toprağı Golan Tepeleri'ndeki işgalini genişletti.

Golan Tepeleri civarındaki tampon bölgeye giren İsrail ordusu, işgali daha ileriye taşıyarak başkent Şam'ın 25 kilometre yakınlarına kadar sokuldu.

İsrail, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor. İsrail ile Suriye arasında 1974'te imzalanan Kuvvetlerin Çekilmesi Anlaşması ile tampon bölge ve silahtan arındırılmış bölgenin sınırları belirlenmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Kılıç, canlı yayında soruları cevapladı

2025-03-07 02:02 - Siyaset

Niğde'de mumya satmaya çalışan 6 şüpheli yakalandı

2025-03-12 13:47 - Asayiş

Halep'te Suriye ordusu YPG/PKK saldırısını püskürttü

2025-03-10 11:08 - Dünya

Fenerbahçeli futbolcu Çağlar Söyüncü'nün adalesinde ödem ve kanama tespit edildi

2025-03-07 14:53 - Spor

İstanbul'da kaybolan Ece Gürel Belgrad Ormanı'nda sağ bulundu

2025-03-06 02:23 - Gündem

Adana Demirspor, Süper Lig'de yarın Samsunspor'a konuk olacak

2025-03-08 09:48 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye hedefini gerçekleştirme noktasında daha avantajlı konumdayız

2025-03-06 20:02 - Siyaset

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu ilk maçları tamamlandı

2025-03-06 01:28 - Spor

Sivasspor, evinde Göztepe'yi 3-1 mağlup etti

2025-03-09 16:48 - Spor

Dev iş makineleri teknolojinin yardımıyla çağ atlıyor

2025-03-09 12:57 - Teknoloji

İlgili Haberler

Trump, Moskova'daki ABD-Rusya görüşmesinin sonucuna göre Rusya'ya yaptırımlara karar verecek

01:07 - Dünya

İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırılarında 19 bine yakın öğrenci ve eğitimci canından oldu

00:48 - Dünya

Trump: (Gazze'yi tamamen işgal planı) Bu, tamamen İsrail'e kalmış bir durum

00:32 - Dünya

ABD, Ukrayna'ya 203,5 milyon dolarlık muhtemel askeri satışı onayladı

00:03 - Dünya

İspanya Dışişleri Bakanı Albares, AB'yi İsrail'e karşı çok geç harekete geçmekle suçladı

23:53 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD'de göstericiler, medyanın Gazze'ye saldırılar konusunda taraflı olmasını protesto etti

08:17 - Medya

Trump, Moskova'daki ABD-Rusya görüşmesinin sonucuna göre Rusya'ya yaptırımlara karar verecek

01:07 - Dünya

Yüksek Askeri Şura kararları Resmi Gazete'de

00:53 - Gündem

İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırılarında 19 bine yakın öğrenci ve eğitimci canından oldu

00:48 - Dünya

Trump: (Gazze'yi tamamen işgal planı) Bu, tamamen İsrail'e kalmış bir durum

00:32 - Dünya