?>

İsrail savaş uçakları Gazze’yi bombaladı

İsrail uçaklarının, Gazze'nin batısında bir eve düzenlediği saldırıda, 8 Filistinli daha şehit oldu.

Dünya - 4 yıl önce

Gazze

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze'ye düzenlediği saldırıda 7 kişi daha şehit oldu İsrail uçaklarının, Gazze'nin Şati Mülteci Kampı'ndaki Ebu Hatab ailesinin evine düzenlediği saldırıda 5'i çocuk, 2'si kadın 7 Filistinli daha şehit oldu.

Saldırıdan yaralı olarak kurtulan 2 aylık bir bebek, Şifa Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şati Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlenen saldırıda 6'sı çocuk, 2'si kadın 8 Filistinli daha şehit düştü.

Saldırıda Yasemin Hassan (31) isimli kadın ile Ebu Hatab ailesinden Yamin (5), Bilal (10) ve Yusuf (11), El-Hadidi ailesinden Muha (36), Abdurrahman (8), Suheyb (14) ve Yahya (11) şehit oldu.

Enkaz altındakileri arama ve kurtarma çalışmalarının devam ediyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu Riş basına yaptığı açıklamada, saldırının gerçekleştiği evden şu ana kadar sağ kurtarılan tek kişinin 2 aylık bebek olduğunu söyledi.

Ebu Riş, Şati Mülteci Kampı'ndaki saldırıyı "katliam" olarak nitelendirmenin bile yetersiz kalacağını dile getirdi.

Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Şati Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlenen saldırıya karşılık olarak ve işgal altındaki Batı Şeria'da şehit olan Filistinlilerin intikamının alınması için Aşdod, Beersheba'nın roketlerle vurulduğunu duyurdu.

İsrail uçaklarının gece geç saatlerde Gazze'nin kuzeyindeki Tel Kuleybu bölgesine düzenlediği saldırılarda da 2'si kardeş 3 Filistinli şehit olmuştu.

Böylelikle, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 37'si çocuk, 22'si kadın 137 Filistinli şehit oldu, 950 Filistinli yaralandı.

Kudüs ve Gazze'deki olaylar

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 36'sı çocuk 133 Filistinli şehit oldu, yaralı sayısı 950'ye ulaştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe'de Kayserispor maçı kamp kadrosu belli oldu

2021-05-15 00:29 - Spor

Yenilenebilir enerjide 'dağıtım kurulumları' artacak

2021-05-12 14:56 - Ekonomi

Arjantin'den İsrail'in orantısız güç kullanmasına tepki

2021-05-12 11:56 - Dünya

Ramazan ilavesi Bilal-i Habeşi -Ulvi Alacakaptan yazdı-

2021-05-11 06:34 - En Son Yazılar

İstanbul'da sürücüler en çok 'park yasağı'nı ihlal etti

2021-05-14 14:56 - Çevre-Hayat

Fransa’da Filistin Dayanışma Derneği Başkanı Bertranda Heilbronn polis tarafından alıkonuldu

2021-05-13 02:06 - Dünya

F1 Türkiye Grand Prix'si haziran ayında yapılamayacak

2021-05-14 21:27 - Spor

TRT bayramda farklı içerikleri izleyicinin beğenisine sunacak

2021-05-11 14:51 - Kültür Sanat

Almanya hükümeti İsrail'in şiddetini kınamaktan kaçındı

2021-05-10 19:26 - Dünya

Milli cimnastikçi Göksu Üçtaş Şanlı: Başarım bir annenin dik duruşunun en güzel ifadesi

2021-05-09 15:26 - Spor

İlgili Haberler

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD halkına "barış için birlik olma" çağrısında bulundu

13:57 - Dünya

ABD'de Bosna Savaşı'nda sivil ölümlerine karışan Amerikalılar olup olmadığı araştırılacak

13:33 - Dünya

Çin'in uzay istasyonundaki taykonot ekibi Dünya'ya döndü

12:42 - Dünya

Kırgızistan'da "14 Kasım 1944 Ahıska Türkleri Sürgünü Anma Programı" düzenlendi

12:33 - Dünya

Gazze'de yoğun yağış sebebiyle İsrail saldırılarında evleri yıkılanların kaldığı çadırları su bastı

12:28 - Dünya

Günün Manşetleri

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD halkına "barış için birlik olma" çağrısında bulundu

13:57 - Dünya

Bakan Bayraktar, EPIX söyleşisinde enerji uzmanlarıyla buluştu

13:52 - Ekonomi

Bitcoin, Fed'in para politikasındaki belirsizlikle mayıstan beri en düşük seviyeye geriledi

13:48 - Ekonomi

Doğu Anadolu'nun en büyük toplu sera alanı Erzincan'da kurulacak

13:43 - Ekonomi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, elektrik ihtiyacının yüzde 60'ını güneşten karşılıyor

13:38 - Ekonomi