?>

İsrail, şartları kabul edilmeden kalıcı ateşkesin mümkün olmadığını yineledi

İsrail, 8 aydır saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde "Hamas'ın askeri ve idari gücünün yok edilmesi ve esirlerin serbest bırakılması" gibi şartları sağlanmadan herhangi bir öneriyi kabul etmeyeceğini duyurdu.

Dünya - 1 yıl önce

İstanbul

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in "Gazze'deki savaşı sonlandırmak için şartlarının değişmediği" belirtildi.

Biden'ın açıkladığı ateşkes tasarısı İsrail'in Gazze'deki katliamlarını sonlandırabilir mi?İsrail'in yeni ateşkes önerisini açıklayan Biden: Bu savaşın bitme zamanı geldi

Açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, "Hamas'ın askeri ve idari gücünün yok edilmesi, tüm rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze'nin artık İsrail için bir tehdit oluşturmamasının sağlanması" yönündeki hedefleri hatırlatıldı.

İsrail'in, ABD Başkanı Joe Biden'ın önerdiği "kalıcı ateşkes, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden çekilmesi, yeniden inşa ve esir değişimiyle" ilgili teklifi kabul etmeyeceği kaydedilen açıklamada şunları kaydedildi:

"Öneriye ilişkin İsrail, kalıcı bir ateşkes yürürlüğe girmeden önce bu şartların sağlanmasında ısrar etmeyi sürdürecek. Bu şartlar sağlanmadan önce İsrail'in kalıcı bir ateşkesi kabul edeceği fikri umutsuz bir girişimdir."

Söz konusu açıklama ülke medyasında İsrail'de "savaş yanlılarını yatıştırmak için yapıldığı" şeklinde değerlendirildi.

Başbakanlık Ofisi'nden dün yapılan açıklamada da "İsrail'in Gazze'deki tüm hedefleri gerçekleşene kadar savaşı sürdürmede ısrarcı olduğu" belirtilmiş, "İsrail'in önerdiği kesin hatlar, ilkelerimizi koruyacak şekilde bir aşamadan diğerine koşullu geçişe izin veriyor." ifadeleri kullanılmıştı.

Biden, Beyaz Saray'daki konuşmasında, İsrail'in, 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu belirtmiş, ilk aşamada 6 haftalık ateşkes sürecinde, İsrail'in Gazze'deki yerleşim yerlerinden çekilmeyi ve tarafların elindeki rehinelerin bir bölümünün serbest bırakılmasını öngördüğünü söylemişti.

ABD Başkanı Biden, "çatışmaların kalıcı olarak sonlandırılması sürecine geçişle ilgili müzakerelerin yürütüleceği ikinci aşamada, erkek askerler dahil kalan hayatta olan tüm rehinelerin serbest bırakılacağını, İsrail'in Gazze'den çekileceğini (ilk aşamadaki), geçici ateşkesin kalıcı olarak çatışmaların sonlandırılmasına dönüşeceğini, ikinci aşamada tarafların tüm başlıklarda anlaşmaya varması ve ateşkesin kalıcı hale gelmesi durumunda ise üçüncü aşamaya geçileceğini, bu aşamada da Gazze'nin yeniden inşa sürecinin gündeme geleceğini ve tarafların elinde kalan ölü rehinelerin teslim edileceğini" aktarmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sporla hayata yeniden tutunan engelli yüzücü, Paralimpik Oyunları’nda altın madalyayı hedefliyor

2024-05-31 12:07 - Spor

TOKİ'den millet bahçelerine ilişkin açıklama

2024-05-26 13:42 - Gündem

"Uluslararası Futbol ve Bilim Kongresi" İstanbul'da başladı

2024-05-28 16:02 - Spor

Gaziantep FK Siltaş Yapı Pendikspor'u 1-0 yendi

2024-05-26 22:18 - Spor

Görevimiz siber tehlike

2024-05-25 13:43 - Teknoloji

Trabzonspor'da kupasız geçen sezon

2024-05-27 12:17 - Spor

Kripto varlıkları düzenleme çalışmaları dünyada sürüyor

2024-05-29 18:46 - Ekonomi

Sütçüler, AB kurumları önünde protesto düzenledi

2024-05-27 15:12 - Dünya

İsrail, şartları kabul edilmeden kalıcı ateşkesin mümkün olmadığını yineledi

2024-06-01 13:17 - Dünya

Azerbaycan bağımsızlığının 106. yılını kutluyor

2024-05-28 11:53 - Dünya

İlgili Haberler

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, ülkesinin Türkiye'de büyükelçilik açmaya yakın olduğunu açıkla

00:03 - Dünya

Çin'de 1500 yıllık bir tapınakta yangın çıktı

23:37 - Dünya

ABD Başkanı Trump'tan "koruyucu aile sistemini" güçlendirecek kararnameye imza

23:28 - Dünya

BM, Batı Şeria'daki bir caminin İsrailliler tarafından kundaklanmasını şiddetle kınadı

21:38 - Dünya

İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli 2 çocuğu öldürdü

20:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, ülkesinin Türkiye'de büyükelçilik açmaya yakın olduğunu açıkla

00:03 - Dünya

Hırvatistan'da telsiz irtibatı kesilen OGM'ye ait yangın söndürme uçağının enkazına ulaşıldı

23:52 - Gündem

Çin'de 1500 yıllık bir tapınakta yangın çıktı

23:37 - Dünya

ABD Başkanı Trump'tan "koruyucu aile sistemini" güçlendirecek kararnameye imza

23:28 - Dünya

Beşiktaş Kulübü, Portekizli Rafa Silva'nın 15 Kasım'a kadar izin istediğini açıkladı

22:23 - Spor