?>

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 21'i Gazze kentinden 40 kişi öldü

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 21'i kuzeydeki Gazze kentinden olmak üzere 40 Filistinli hayatını kaybetti

Dünya - 2 ay önce

Gazze

Görgü tanıkları ve sağlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin kuzey, güney ve orta kesimlerinde yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırları ve sivillerin olduğu toplanma alanlarını hedef aldı.

Gazze kentinin batısındaki Rimal Mahallesi'nde bulunan Filistin Stadyumu yakınlarına düzenlenen bombardımanda 3 Filistinli öldü.

İsrail ordusunun, Rimal Mahallesi'ndeki bir grup sivili hedef aldığı hava saldırısında da 2 Filistinli öldü, 3 kişi yaralandı.

Kentin güneyindeki Sabra Mahallesi'ne düzenlenen saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı.

Filistin Kızılayı, Gazze kentinin güneybatısındaki Tel el-Hava Mahallesi'nde Kudüs Hastanesi çevresinde İsrail'e ait quadcopter tipi bir insansız hava aracından atılan bomba nedeniyle 2 sağlık görevlisinin yaralandığını duyurdu.

İsrail'in, Gazze kentinin kuzeybatısında En-Nasr Mahallesi'ndeki El-Feyruz Kuleleri ile Er-Rimal Mahallesi yakınlarındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırılarında 2 Filistinli öldü.

Gazze kentindeki Şati Mülteci Kampı'nda Tevhid Camisi yakınında bir çadırın bombalanması sonucu çok sayıda kişi yaralanırken, Susi Kavşağı çevresine düzenlenen topçu saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 6 kişi yaralandı.

İsrail ordusunun, Eş-Şati Mülteci Kampı'nda Filistinli "Şeref" ailesinin evine düzenlediği hava saldırısında 1 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in topçu ateşi ve hava saldırılarına hedef olan kampta çok sayıda Filistinli de yaralandı.

Gazze kentinin kuzeybatısındaki Muhaberat bölgesi ile güneyindeki Tel el-Heva Mahallesi'nde bazı binalar ve tesisler bomba yüklü insansız araçlarla imha edildi.

İsrail ordusunun, Gazze kentinin güneyindeki Tel el-Heva Mahallesi'nde bir evi hedef aldığı hava saldırısında ise 3 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

İsrail ordusunun, Gazze'nin çeşitli mahalle ve bölgelerine düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden 8 kişinin cenazesi de Gazze kentindeki hastanelere getirildi.

Kuzeyde Gazze kentine saldırılarını yoğunlaştıran İsrail, Gazze Şeridi'nin orta ve güney bölgelerini de vurmaya devam ediyor.

Gazze Şeridi'nin orta kesiminde sivillerin toplanığı alanlar ve çadırlar vuruldu...

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde Azzayiza Caddesi’nde sivillerin toplandığı bir alana düzenlenen saldırıda 2 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Yine Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’nda Ebu Sarrar Kavşağı yakınlarında sivil bir grubun hedef alındığı saldırıda 1 Filistinli öldü, 1 kişi yaralandı.

İsrail ordusunun, Nusayrat Mülteci Kampı'nda yerinden edilmiş kişilerin çadırına insansız hava aracı (İHA) ile düzenlediği saldırıda da 1 Filistinli öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzeyine düzenlenen İsrail bombardımanında ise 5 kişi öldü.

Gazze Şeridi'nin güneyinde yardım bekleyenlere ateş açıldı

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta, insani yardım bekleyenlere açılan ateşte 2 kişi, kentin kuzeybatısındaki Karara beldesine düzenlenen saldırıda da 1 kişi hayatını kaybetti.

Han Yunus'un batısındaki El-Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş sivillerin kaldığı bir çadıra düzenlenen saldırıda ise 2 kardeş öldü, yaralananlar oldu.

İsrail ordusunun Han Yunus ve Refah'ın farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda yaşamını yitiren 5 Filistinlinin cenazesi Gazze Şeridi'nin güneyindeki hastanelere ulaştırıldı.

Sağlık kaynakları, Refah kentindeki Şakuş bölgesinde yardım bekleyen Filistinlilere ateş açıldığını, çok sayıda kişinin yaralandığını aktardı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Trump, Tennessee'nin Memphis kentine Ulusal Muhafız konuşlandırmak için kararname imzaladı

2025-09-16 01:58 - Dünya

İletişim Başkanlığı "Gazze: İnsanlığın Turnusol Testi Paneli" düzenleyecek

2025-09-16 23:07 - Gündem

Türkiye-Almanya EuroBasket 2025 final maçı dev ekranlardan izleniyor

2025-09-14 21:32 - Spor

Bakan Uraloğlu: Projelerimizle toplamda yıllık 519 milyon liralık dev bir tasarruf sağladık

2025-09-13 15:52 - Ekonomi

Ümraniye'de seyir halindeki İETT otobüsü yandı

2025-09-13 09:32 - Asayiş

İzmir'in Buca ilçesinde biriken çöplere mahalleliden tepki

2025-09-19 19:52 - Gündem

TİHEK Başkanı Fahrettin Altun'un oğlu Mustafa Bilge Altun dünyaevine girdi

2025-09-15 00:32 - Magazin

Kamu kurum ve kuruluşlarında 51 bin 359 gazi ve gazi yakını istihdam edildi

2025-09-17 12:12 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı Kupası Tenis Turnuvası ilk kez düzenlenecek

2025-09-14 16:23 - Spor

Portekiz, Filistin Devleti'nin tanınmasına yönelik gelecek hafta adım atacak

2025-09-15 19:47 - Dünya

İlgili Haberler

ABD, Suriye Cumhurbaşkanı Şara'yı küresel terörist yaptırım listesinden çıkardı

08:13 - Dünya

Afrika Birliği, ABD'nin Nijerya'ya yönelik son açıklamalarından endişeli

02:38 - Dünya

İsrail’in Mısır sınırında "kapalı askeri bölge" kararı yeni bir krizi tetikledi

01:07 - Dünya

Hamas, Netanyahu da dahil 37 İsrailli hakkında Türkiye’den yakalama emri çıkarılmasını memnuniyetle karşıladı

00:38 - Dünya

BM: İsrail saldırıları sonucu Gazze'de tarım altyapısının yüzde 89'u hasar gördü

23:52 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD, Suriye Cumhurbaşkanı Şara'yı küresel terörist yaptırım listesinden çıkardı

08:13 - Dünya

Adana'da hırdavat dükkanında çıkan yangın kontrol altına alındı

08:08 - Gündem

Adana'da hırdavat dükkanında çıkan yangına müdahale ediliyor

07:32 - Gündem

Afrika Birliği, ABD'nin Nijerya'ya yönelik son açıklamalarından endişeli

02:38 - Dünya

Bakan Bayraktar: Yaklaşık 97 bin ruhsatın iptalini sağladık, sadece 8 bin ruhsat var

02:07 - Ekonomi