?>

İsrail'in Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılarda 3'ü çocuk 11 kişi hayatını kaybet

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güney ve orta kesimlerinde düzenlediği saldırılarda aralarında insani yardım bekleyenlerin de olduğu 3'ü çocuk 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Dünya - 2 ay önce

Ankara

Gazze'deki sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçaklarının, Gazze kentinin doğusundaki Eş-Şucaiyye Mahallesi'nde El-Mansura Caddesinde çocukları hedef alan saldırısında 3 çocuk hayatını kaybetti, 1'i ağır yaralandı.

Gazze Şeridi'nin merkezindeki El-Avde Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada, Gazze'nin merkezinde yardım bekleyen sivillerin toplandığı yerlerin hedef alındığı saldırılar sonucu hayatını kaybeden 5 kişinin naaşları ile 4'ü ağır 15 yaralının hastaneye ulaştırıldığı kaydedildi.

????

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısında insani yardım bekleyenlerin bulunduğu yere yakın bir noktaya ateş açtı. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti.

Ayrıca İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırıları sonucu çok sayıda yaralının hastanelere kaldırıldığı bilgisi verildi.

İsrail tarafından Gazze'nin orta kesimlerindeki El-Bureyc Mülteci Kampına, Gazze kentinin doğusundaki mahallelere yoğun şekilde topçu saldırıları düzenlendiği ve ateş açıldığı aktarıldı.

İsrail'e ait savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya beldesine bir dizi hava saldırısı düzenledi, kuzey bölgelerde Filistinlilere ait evleri patlayıcılarla havaya uçurmaya devam etti.

İsrail donanması, güneyde yer alan Han Yunus kentinde balıkçı teknelerine doğru yoğun şekilde ateş açtı.

İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'da 16 Filistinliyi gözaltına aldı

Bu arada Filistin resmi ajansı WAFA'da yayımlanan habere göre İsrail askerleri, El Halil'in güneybatısındaki Dura kasabasına bağlı En-Namus el-Fevka Mahallesi'ne baskın düzenledi.

Baskında Cihad es-Sabbar ile iki oğlu Faysal ve Fadi'yi gözaltına alana İsrail askerleri, Filistinlilerin fidanlıklarındaki tarım malzemeleri ve gübrelere de el koydu.

İsrail güçleri ayrıca Dura kasabasının Deyr el-Asel et-Tahta köyüne de baskın düzenleyerek 9 kişiyi gözaltına aldı.

El Halil'in güneybatısındaki Beyt Avva beldesine yaptıkları baskın sırasında 2 kişiyi gözaltına alan İsrail güçleri, kentin kuzeyindeki Halhul beldesinde de 2 kişiyi gözaltına alarak bilinmeyen bir yere götürdü.

İsrail askerlerinin evlere baskınlar sırasında içindeki eşyaları da tahrip ettiği kaydedildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İran biraz daha dayanırsa… -Emin Batur yazdı-

2025-06-17 19:33 - En Son Yazılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ı kabul etti

2025-06-20 20:02 - Siyaset

Rusya Devlet Başkanı Putin: İran’ın barışçıl nükleer enerji alanındaki çıkarları sağlanabilir

2025-06-19 02:47 - Dünya

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan: Türkiye dijital dünyada önemli bir aktördür

2025-06-19 23:33 - Gündem

Avrupa Gençlik Olimpik Festivali'nden davet alan milli atıcı Ömer Tuna'nın gözü olimpiyatl

2025-06-18 11:38 - Spor

Emniyet ve trafik ekiplerince bir haftada 403 bin 49 sürücüye işlem yapıldı

2025-06-15 11:57 - Asayiş

Türkiye'nin kalifikasyonu tamamlanan ilk çok maksatlı tapası, TSK envanterine girmeye hazır

2025-06-21 12:27 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

ABD'li gazeteci Carlson ile Cumhuriyetçi Senatör Cruz arasında 'İran tartışması' yaşandı

2025-06-18 20:33 - Medya

Toprak Razgatlıoğlu, Superbike Şampiyonası'nın İtalya ayağında 3'te 3 yaptı

2025-06-15 16:13 - Spor

İzmir'in Foça ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

2025-06-14 13:57 - Asayiş

İlgili Haberler

Temmuz 2025, dünyada kayıtlardaki üçüncü en sıcak Temmuz ayı oldu

08:28 - Dünya

Apple'dan ABD'ye 100 milyar dolarlık yeni yatırım

02:02 - Dünya

Trump, Putin ile çok yakında görüşme ihtimali olduğunu açıkladı

01:48 - Dünya

Trump'ın, Netanyahu'nun "Gazze'yi tamamen işgal etme" planına karşı olmadığ

00:38 - Dünya

ABD, Avustralya'ya 404 milyon dolarlık uçak ekipmanı satışını onayladı

00:02 - Dünya

Günün Manşetleri

Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı, uluslararası giriş-çıkışlara açık hudut kapısı oldu

09:07 - Gündem

Beşiktaş'ın transfer gündemindeki Ndidi, İstanbul'a geldi

08:52 - Spor

El Pais gazetesi: İspanya F-35 alma planını rafa kaldırdı

08:43 - Medya

ABD Başkanı Trump, karşılıklı tarifelerin yürürlüğe girdiğini duyurdu

08:33 - Ekonomi

Temmuz 2025, dünyada kayıtlardaki üçüncü en sıcak Temmuz ayı oldu

08:28 - Dünya