?>

İsrail Hayfa’da 'Beyrut' benzeri felaketten korkuyor

İsrailliler, Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki limanda meydana gelen dev patlamanın bir benzerinin büyük kimyasal madde depolarının bulunduğu Hayfa limanında meydana gelmesinden endişe ediyor.

Dünya - 5 yıl önce

Quds

İsrail Çevre Koruma Bakanı Gila Gamliel, yerel 103 FM radyosuna yaptığı açıklamada, “Bizim Hayfa limanındaki tehlikeli kimyasal maddeleri kaldırmamız lazım.” dedi.

Gamilel, 5 yıl içerisinde bu maddelerin kaldırılması ve 5 yıl da bu bölgenin temizlenmesini içeren bir plana ihtiyaç duyduklarını söyledi.

İsrail’in Kanal13 televizyonu gazetecilerinden Eli Levi de aynı radyoya yaptığı açıklamada, “Beyrut’ta yaşananları izleyenler burada, bunların Hayfa’da da olabileceğini anlar.” dedi.

Levi, devasa yakıt tanklarının yanı sıra, limanda brom ve amonyak tanklarının da yer aldığına dikkati çekti.

Öte yandan İsrail’in Jerusalem Post gazetesinin Hayfa Çevre Araştırmaları Merkezi’ne dayandırdığı haberine göre, Hayfa limanındaki fabrikalarda 1500 tehlikeli alan ile 800 çeşit tehlikeli kimyasal madde bulunuyor.

Haberde, Lübnan’da meydana gelen olayın, tehlikeli maddelerin yerleşim yerlerinin yakınlarında yer almasının ne kadar riskli olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çekilerek, bunun patlamaya ve yangına müsait fabrikaların bir önce kapatılması gerektiğine vurgu yapıldı.

İsrail meclisindeki İçişleri ve Çevre Komisyonu Başkanı Miki Haimovich de Jerusalem Post'a yaptığı açıklamada, İsrail’in Beyrut’ta meydana gelen patlamadan ciddi şekilde rahatsızlık duyması gerektiğini belirterek, Hayfa limanındaki petro-kimya fabrikalarının kapatılması için bir planın hazırlanması gerektiği çağrısında bulundu.

Jerusalem Post'a göre, 2017 yılı itibarıyla Hayfa limanında 12 bin ton amonyak bulunuyor.

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah 2016'da yaptığı açıklamada, İsrail’i Hayfa’daki amonyak depolarını vurmakla tehdit ederek, “Bir füzenin bu depolara düşmesi, nükleer bomba etkisi yaratacaktır.” demişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Serie A'da rekabet artsa da şampiyon değişmedi

2020-08-03 16:32 - Spor

İsrail Hayfa’da 'Beyrut' benzeri felaketten korkuyor

2020-08-05 18:37 - Dünya

CHP'nin PM'nin resmi sonuçları belli oldu

2020-07-29 20:12 - Siyaset

Belarus’ta Rus Wagner’e bağlı 33 paralı asker yakalandı

2020-07-29 21:22 - Dünya

Kurban Bayramı'nın ilk gününde Türkiye'den Özbekistan’ın Kovid-19'la mücadelesine anlamlı destek

2020-07-31 10:12 - Dünya

Devlet Bahçeli Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti

2020-07-31 12:37 - Siyaset

Hollanda'nın "en uzun kara tünelinde" Rönesans Holding imzası

2020-07-31 13:32 - Ekonomi

Uyuşturucu tacirlerine 'Bayram Temizliği' operasyonu

2020-07-31 17:57 - Gündem

İstanbul Valiliği Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı

2020-07-29 20:57 - Gündem

Yargıtay yaş meşe ağacını keseni affetmedi

2020-07-31 18:50 - Genel

İlgili Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağr

02:53 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rus tarafıyla liderler düzeyinde görüşmeye hazırım

23:23 - Dünya

Hamas, Trump'ın Gazze'de ateşkes anlaşmasını reddettikleri iddiasını yalanladı

22:27 - Dünya

Guterres: İnsafsız insan acılarının yaşandığı bir çağa girdik, BM ilkeleri kuşatma altında

21:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi

03:17 - Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağr

02:53 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

AFAD'dan Doğu Karadeniz'deki yağışların ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

01:18 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç, Suudi Arabistan'ın Milli Gün resepsiyonunda konuştu

00:47 - Siyaset