?>

İsrail güçleri 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da 110 Filistinliyi öldürdü

İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği saldırılarda 110 Filistinli hayatını kaybetti.

Dünya - 2 yıl önce

Gazze/Kudüs

İsrail ordusu Gazze’ye yeni bir "nokta operasyonu" düzenlediğini duyurdu

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, kara güçlerinin Gazze’nin orta bölgesine düzenlediği nokta operasyonuna savaş uçakları ve insansız hava araçlarının (İHA) da destek verdiği ifade edildi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda can kaybı 7 bin 28'e yükseldiİsrail saldırıları nedeniyle Gazze'deki nüfusun yüzde 70'i yerinden edildi

Operasyon sırasında, hava araçları ve topçu birliklerinin Şücaiyye bölgesi başta olmak üzere Gazze’nin genelinde Hamas’ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugaylarına ait olduğu öne sürülen bölgeleri vurduğu aktarıldı.

Kara güçlerinin nokta operasyonun ardından Gazze’den İsrail topraklarına geri döndüğü ve askerlerden yaralanan olmadığı kaydedildi.

İsrail ordusu dün de Gazze’nin kuzeyine tanklarla nokta operasyonu düzenlediğini duyurmuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığından konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Gazze'de çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail askerleri ve Yahudi yerleşimcilerin kurşunlarıyla Batı Şeria şehirlerinde 110 Filistinlinin öldüğü belirtilen açıklamada, toplamda 1900 Filistinlinin yaralandığı kaydedildi.

Bakanlık daha önce İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 106 Filistinlinin öldüğünü duyurmuştu.

İsrail güçleri Batı Şeria'da 4 Filistinliyi öldürdü

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, İsrail askerleri gece buldozerler ve çok sayıda askeri araçla Cenin kentine baskın düzenledi. Baskınla eşzamanlı olarak İsrail uçakları Cenin semalarında uçuş gerçekleştirdi.

İsrail askerleri ile baskına tepki gösteren Filistin direniş grupları arasında çatışmalar çıktı.

Yerel kaynaklar İsrail ordusuna bağlı askerlerin, Batı Şeria'nın Nablus ve Kalkilya kentlerine de baskınlar düzenlediğini belirtti. Baskın sırasında İsrail askerleri ile Filistinler arasında çatışmalar yaşandı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail askerlerinin gerçek mermi ile ateş açtığı Cenin'de Abdullah Besam Ebul Heyca, Eyser Muhammed el-Amir, Cevad et-Turki ve Kalkilya'da Kassam Abdulhafız Filistinli hayatını kaybetti.

Sağlık kaynakları baskınlarda 12 Filistinlinin de yaralandığını duyurdu.

Gazze'de yaşanan çatışmalarla eş zamanlı olarak Batı Şeria'da da Filistinlilerle İsrail askerleri arasında artan dozda bir gerilim yaşanıyor. İsrail güçleri, Batı Şeria'nın farklı kentlerine baskınlar düzenleyip Filistinlileri gözaltına alıyor.

İslam İşbirliği Teşkilatından Gazze için acilen "maksimum yardım" çağrısı

İİT'den yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Gazze'ye yönelik vahşi saldırısı sonucu binlerce şehit ve yaralının olduğu, yüzlerce binanın yıkıldığı, altyapının tahrip edildiği, su ve elektriğin kesildiği, yakıt ve ilacın tükendiği, rastgele saldırılar nedeniyle Filistinlilerin yerlerinden edildiği" belirtildi.

İİT üyesi ülkelerin, Filistin halkının direnişinin desteklenmesi, gıda, tıbbi malzeme ve ayni yardımların sağlanması konusunda önemli bir görev üstlendiği ifade edilen açıklamada, bu ülkelerin Filistin halkıyla dayanışmasını sürdürmesi temennisinde bulunuldu.

Açıklamada, İİT üyesi ülkeler, İİT'ye bağlı kuruluşlar ve İslam dünyasındaki sivil toplum kuruluşlarından, İsrail'in Gazze'de savunmasız sivillere saldırıları sonucu yaşanan insani felaketin hafifletilmesi için "acilen mümkün olan maksimum yardımın yapılması" istendi.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 309’u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 913’ü çocuk ve 1709’u kadın, 397’si yaşlı olmak üzere 7 bin 28 kişiyi öldürdüğünü, 18 bin 484 kişiyi de yaraladığını duyurdu.

Çatışma bölgelerinde, çoğu İsrail bombardımanında 25 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 46 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi'nden 6, Hamas'tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nde gıda ve içme suyu konusunda ciddi kriz yaşanırken halk temiz olmayan suları tüketmek zorunda kalıyor.

İsrail'in ayrıca hastaneleri hedef alması ve kısıtlamaları dolayısıyla da hastanelerin önemli bir kısmı hizmet dışı kalırken, geriye kalan diğer hastanelerde hastalara ve yaralılara sağlık hizmeti vermek için gerekli ilaç ve tıbbi ekipman krizi yaşanıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Spor dünyasından Filistin'e destek büyüyor

2023-10-26 16:03 - Spor

Deniz Öncü, Moto3'ün Avustralya ayağında birinci oldu

2023-10-22 10:38 - Spor

Galatasaray'da gözler Bayern Münih maçına çevrildi

2023-10-22 16:33 - Spor

Zorunlu deprem sigortasında hedef 15,2 milyon konut ve iş yeri

2023-10-20 11:53 - Ekonomi

AFAD, Filistin için yardım kampanyası başlattı

2023-10-25 16:33 - Gündem

Sağlık Bakanı Koca'dan DSÖ'ye "Gazze" çağrısı

2023-10-26 10:48 - Gündem

Wushunun şampiyonu Elif Akyüz

2023-10-22 15:03 - Spor

Milli yas sebebiyle birçok etkinlik ertelendi

2023-10-20 14:38 - Magazin

Milli badmintoncu Özge Bayrak, Çekya'da gümüş madalya aldı

2023-10-22 15:08 - Spor

Hatayspor, Süper Lig'de yarın Fenerbahçe ile karşılaşacak

2023-10-21 09:32 - Spor

İlgili Haberler

Suriye, DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyona katıldı

00:02 - Dünya

BM'ye göre ateşkesten beri Gazze'ye bir kez bile günde 600 yardım kamyonu ulaşmadı

23:37 - Dünya

Düşen askeri uçakta şehit olan askerler için başsağlığı mesajları

23:32 - Dünya

UCM, BM üyesi ülkelere tutuklama emirlerinin infazına destek olmaları çağrısı yaptı

22:38 - Dünya

NATO Genel Sekreteri Rutte'den düşen askeri kargo uçağında hayatını kaybedenler için taziye

22:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Suriye, DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyona katıldı

00:02 - Dünya

BM'ye göre ateşkesten beri Gazze'ye bir kez bile günde 600 yardım kamyonu ulaşmadı

23:37 - Dünya

Düşen askeri uçakta şehit olan askerler için başsağlığı mesajları

23:32 - Dünya

‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ iddianamesinde bazı şüpheliler hakkında istenen cezalar

23:28 - Gündem

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının suç gelirleriyle alındığı iddia edildi

23:03 - Gündem