?>

İsrail Gazze'yi gece boyu bombalamaya devam etti

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne gece boyu gerçekleştirdiği saldırılar sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

Dünya - 2 yıl önce

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 8'inci gününde de devam etti.

İsrail ordusu Gazze'de yerinden edilmiş insanların konvoyunu vurdu: En az 70 kişi öldüİsrail'in Gazze'ye saldırıları şiddetlenerek devam ediyorİsrail ordusu Gazze'nin kuzeyindeki 1,1 milyon Filistinliden güneye geçmelerini istediBM: İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki 1 milyon sivile 24 saat tanıması dehşet verici

Bölgedeki AA muhabirinin aktardığına göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin doğu ve batı kesimlerini, savaş gemileri, tank ve topçu atışlarıyla vurdu.

İsrail savaş uçakları da Gazze'nin tüm bölgelerini gece boyu vurmaya devam etti.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı, Beyt Lahye ve orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı gibi yoğun nüfusa sahip bölgelerin bombalanması sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu aktarıldı.

Batı Şeria'da İsrail güçleri gaz bombaları ya da plastik mermilerle değil doğrudan gerçek mermilerle Filistinlilere müdahale ediyor AA Muhabiri Mücahit Aydemir bölgedeki gelişmeleri aktarıyor https://t.co/7tMDXpJbJm pic.twitter.com/dNizs6cZPR

— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) October 13, 2023

İsrail güçleri, Batı Şeria'da pek çok noktaya baskın düzenledi

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentine baskın düzenleyerek binaların çatısına keskin nişancı yerleştirdi.

İsrail güçleriyle, baskına karşılık veren silahlı Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

Nablus'ta düzenlenen baskınlarda da Hamas Hareketi yetkilileri gözaltına alındı.

Cenin ve Nablus'un yanı sıra Eriha'daki Akabe Cebr Mülteci Kampı, Silvad beldesi ile Beytüllahim'deki Ayide Mülteci Kampı ve Merah Rabah köyüne de baskın düzenlendi.

Batı Şeria'da, Gazze'deki saldırılarla eş zamanlı olarak artan bir gerilim yaşanıyor.

İsrail ordusu, sadece cuma günü Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde 16 Filistinliyi öldürmüştü. İsrail'e saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da öldürülen Filistinlilerin sayısı ise 51'e yükselmişti.

Gazze'de İsrail saldırılarından kaçan 35 bin kişi Şifa Hastanesine sığındı

Şifa Hastanesi Genel Müdürü Muhammed Ebu Selime, Gazze'deki Sağlık Bakanlığının Facebook sayfasından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Ebu Selime, İsrail'in hava saldırılarından kaçan 35 bin Filistinlinin evlerini terk ederek Şifa Hastanesi ve çevresine sığındığını ifade etti.

Bakanlığın Facebook sayfasında ayrıca, evlerini terk ederek güvenli bölgelere sığınmaya çalışan Filistinlilerin yollarda hedef alındığı görüntüler paylaşıldı. Filistinlileri kurtarmaya çalışan ilk yardım ekiplerinin saldırıya uğradığı anlar da görüntülere yansıdı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, dün, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin bölgenin güneyine geçmelerini istemiş ve bunun ardından binlerce kişi Şifa Hastanesine sığınmaya başlamıştı.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 614’ü çocuk, 370’i kadın 1900 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 696 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Ayrıca işgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim’den bu yana, İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 51 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile telefonda görüştü

2023-10-09 19:52 - Gündem

UEFA'da tarihi gün başladı

2023-10-10 11:08 - Spor

Ardahan ve Kars'ta sis ile kırağı etkili oldu

2023-10-08 12:22 - Gündem

Fransa'da "tahtakurusu kabusu" devam ediyor

2023-10-09 12:08 - Dünya

Afşin'de deprem konutları yükseliyor

2023-10-07 19:23 - Gündem

Emine Erdoğan'dan AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne ilişkin paylaşım

2023-10-07 22:08 - Gündem

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrailli mevkidaşı Cohen ile görüşmesinde desteğini yineledi

2023-10-10 10:12 - Dünya

Dört büyüklerin toplam borcu 29,93 milyar liraya ulaştı

2023-10-11 14:32 - Spor

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bir asker şehit oldu

2023-10-13 08:38 - Gündem

Trafik kazaları 9 ayda 2 bin 253 can aldı

2023-10-08 15:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde maden sahasında meydana gelen göçükte 70 kişi hayatını kaybett

22:02 - Dünya

Belçika'da binlerce kişi Gazze'ye destek gösterisi düzenledi

21:07 - Dünya

Gazze'de yağan yağmurlarla birlikte su seviyesi yükselen gölet tehlike saçıyor

21:02 - Dünya

Brüksel'de binlerce kişi Gazze için gösteri düzenledi

20:53 - Dünya

Suriye'nin Süveyda ilindeki şiddet olaylarına karışan bazı bakanlık mensupları tutuklandı

19:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Portekiz ve Norveç, Dünya Kupası biletini aldı

01:12 - Spor

İzmir'de seyir halindeki belediye otobüsü yandı

23:48 - Gündem

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde maden sahasında meydana gelen göçükte 70 kişi hayatını kaybett

22:02 - Dünya

Bakan Yumaklı, DSİ'ye 1389 personel alınacağını açıkladı

21:42 - Ekonomi

Belçika'da binlerce kişi Gazze'ye destek gösterisi düzenledi

21:07 - Dünya