?>

İsrail'de Bennett, koalisyon hükümeti kurmak için Netanyahu karşıtı bloğa katılacağını açıkladı

İsrail'de aşırı sağ görüşleriyle öne çıkan Yamina Partisi lideri Naftali Bennett, koalisyon hükümeti kurmak için Başbakan Binyamin Netanyahu karşıtı bloğa katılacağını duyurdu.

Gündem - 4 yıl önce

KUDÜS

Bennett, düzenlediği basın toplantısında, mevcut tabloda Başbakan Netanyahu'nun liderliğinde sağcı bir hükümetin kurulmasının mümkün olmadığını belirtti.

Yamina lideri, İsrail'in önünde iki seçenek bulunduğunu ve bunların ya beşinci seçime gitmek ya da "değişim bloğu" olarak adlandırılan partilerle "birlik hükümeti" kurulması olduğunu ifade etti.

Yehsh Atid (Gelecek Var) Partisi lideri Yair Lapid ile koalisyon hükümeti kurmak için çalışma yapacağını dile getiren Bennett, "Önemli bir an, sorumluluk almalıyız. Arkadaşım Yair Lapid ile bir hükümet kurmak için elimden gelenin en iyisini yapmaya niyetliyim." dedi.

Koltuğu sallanan Netanyahu, muhaliflerle koalisyon hükümeti kurmayı hedeflediğini açıklayan Bennett'e yüklendi

Netanyahu düzenlediği basın toplantısında, muhalefet partilerinden Atid'in (Gelecek Var) lideri Lapid ile koalisyon hükümeti kurmak için çalışma yapacağını açıklayan Bennett'i, yüzyılın aldatmacasını gerçekleştirmekle suçladı.

Bennett'in İsrail kamuoyunu yanılttığını ileri süren Netanyahu, Yamina liderinin tek umursadığı şeyin başbakan olmak olduğunu iddia etti.

Netanyahu, Bennett ve Yeni Umut Partisi lideri Gideon Saar'a bu sabah yaptığı dönüşümlü başbakanlık teklifini yinelerken, Bennett-Lapid önderliğindeki koalisyon hükümetinin İsrail'in güvenliği ve geleceği için tehdit teşkil ettiğini öne sürdü.

Yamina lideri Bennett, bu akşam düzenlediği basın toplantısında Netanyahu liderliğinde sağcı hükümetin kurulması seçeneğinin mümkün olmadığını belirterek, Lapid ile koalisyon kurmak için çalışacağını belirtmişti.

Söz konusu koalisyonun kurulması durumunda ilk 2 yıl Bennett başbakan olacak, sonraki 2 yıl koltuğa Lapid oturacak.

Koalisyon kurulursa Netanyahu 12 yıl sonra başbakanlık koltuğunu kaybedecek

Yerel basında çıkan haberlerde, Bennett ile Lapid'in dönüşümlü başbakanlık yapacağı söylenen koalisyon hükümetinin kurulması halinde Binyamin Netanyahu'nun 12 yıldır aralıksız yürüttüğü başbakanlık koltuğuna ilk olarak Bennett'in oturacağı kaydedildi.

İsrail'de 23 Mart'ta yapılan seçimin ardından Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, koalisyon hükümetini kurmak için Başbakan Netanyahu'yu görevlendirmişti.

Netanyahu, 4 Mayıs'ta koalisyon hükümetini kuracak yeterli desteği bulamadığı için Rivlin'e görevi iade etmişti.

Bunun üzerine Rivlin, 5 Mayıs'ta koalisyon hükümetini kurma görevini Netanyahu'nun rakibi Lapid'e vermişti.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Erbakan'dan çarpıcı 'Sedat Peker' yorumu

2021-05-27 19:52 - Siyaset

Borsa güne yükselişle başladı

2021-05-26 13:05 - Ekonomi

Ukrayna, Belarus uçaklarına hava sahasını kapatma kararı aldı

2021-05-28 16:17 - Dünya

Olympique Lyon'un yeni teknik direktörü Peter Bosz oldu

2021-05-29 23:31 - Spor

TBMM'ye 11 yeni dokunulmazlık dosyası sevk edildi

2021-05-27 17:31 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hediyesi tespih özel gereksinimli gencin koleksiyonunu süsledi

2021-05-24 15:41 - Çevre-Hayat

Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz'in bazı kesimleri için sağanak uyarısı

2021-05-30 12:46 - Gündem

İsrail'de Bennett, koalisyon hükümeti kurmak için Netanyahu karşıtı bloğa katılacağını açıkladı

2021-05-31 01:10 - Gündem

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu 5 oyuncu değişikliği kuralını 2022'nin sonuna kadar uzattı

2021-05-29 02:06 - Spor

Sanofi ve GSK, Kovid-19 aşı adayının global Faz 3 klinik çalışmasını başlatıyor

2021-05-28 18:42 - Genel

İlgili Haberler

Karabük Valisi Yavuz, ormanlık alanda yeniden çıkan yangının çevrelendiğini söyledi:

17:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Terörsüz Türkiye" mektubu Mersin'de şehit annesine ula

17:37 - Gündem

Bakan Uraloğlu: Ankara-İzmir YHT Hattı tamamlandığında yılda yaklaşık 13,3 milyon yolcu taşınacak

17:02 - Gündem

Filistin'e Destek Platformu'ndan "Gazze'ye Umut Işığı Ol" yürüyüşüne davet

16:02 - Gündem

Orman yangını riskinin yükseldiği haftada tedbirler sıkılaştırıldı

15:47 - Gündem

Günün Manşetleri

AJet'ten kaptan pilot ve ikinci pilot alımı için ilan

19:42 - Ekonomi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 72 artarak 61 bin 330’a çıktı

18:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye barış masalarının aranan aktörü haline geliyor

18:32 - Siyaset

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplandı

17:57 - Siyaset

Karabük Valisi Yavuz, ormanlık alanda yeniden çıkan yangının çevrelendiğini söyledi:

17:53 - Gündem