?>

İsrail Beyrut'un güneyindeki Dahiye'ye gece saatlerinde 30 hava saldırısı düzenledi

İsrail savaş uçakları başkent Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesindeki çeşitli alanlara 30'dan fazla hava saldırısı düzenledi.

Dünya - 1 yıl önce

Beyrut

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını genişletildiği 23 Eylül'den bu yana "en şiddetli saldırılarından" birinin yaşandığı gece saatlerinde İsrail savaş uçakları başkent Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesindeki çeşitli alanlara 30'dan fazla hava saldırısı düzenledi.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberinde, İsrail savaş uçaklarının Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine 30'dan fazla hava saldırısı düzenlediği ve İsrail'in gece saatlerinde bu bölgeye yönelik en şiddetli saldırılarını gerçekleştirdiği belirtildi.

Beyrut'un Dahiye bölgesinden patlama seslerinin duyulduğu ve bölgeyi siyah dumanların kapladığı aktarıldı.

İsrail'in Es-Safir ve Burc el-Baracine bölgelerini, havalimanı yolu üzerindeki bir benzin istasyonunu, Amerikan Mahallesi ve Gubeyri bölgesindeki bazı binaları ve birçok noktayı hedef aldığı kaydedildi.

Öte yandan İsrail ordu sözcüsü Avichai Adraee, X platformundan yaptığı açıklamada, "gece saatlerinde İsrail savaş uçaklarının, hassas istihbarat rehberliği altında Beyrut bölgesine birçok saldırı düzenleyerek çok sayıda silah deposunu ve yapıyı hedef aldığını" ifade etti.

Adraee, "Hizbullah'ın savaş araçlarını ve üretim tesislerini Beyrut'un kalbindeki konutların altına yerleştirerek, bölge sakinlerini tehlikeye attığı" iddiasında bulundu.

İsrail ordu sözcüsünün iddialarına ilişkin Hizbullah'tan henüz bir açıklama yapılmadı ancak daha önce ordunun benzer iddialarını reddetmişti.

İsrail’in Lübnan’a şiddetlenen saldırılarında 1411 kişi öldü

Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 17-18 Eylül'de Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri patlattı, 23 Eylül'de de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplam 1411 kişi İsrail saldırılarında öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut'a ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye de 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sanatçı Mazhar Alanson'un kızı Eda Alanson vefat etti

2024-10-04 19:42 - Kültür Sanat

Süper Lig'de 8. hafta maçlarının hakemleri açıklandı

2024-10-02 15:08 - Spor

TEKNOFEST Adana'da "iyilik, merhamet ve adalet" temalı projeler tanıtıldı

2024-10-05 18:08 - Teknoloji

Hollandalı ırkçı Wilders'dan İsrail'in soykırımını İslam karşıtlığıyla meşrulaştırma çabas

2024-10-03 19:52 - Dünya

'Narkoçelik-42' operasyonlarında 1 ton 971 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

2024-10-05 08:58 - Asayiş

Dışişleri ve Milli Savunma bakanları, TBMM Genel Kurulunu bilgilendirecek

2024-10-05 11:07 - Siyaset

İranlı Entekhab Grubu, RF Vladimir bölgesinde Türk Vestel'i almak istiyordu, fakat…

2024-10-02 18:20 - Özel Haber

Kanak Senatör Xovie, Yeni Kaledonya için tek çarenin bağımsızlık olduğuna inanıyor

2024-09-30 12:33 - Dünya

İsrail'in bir yıl aralıksız bombaladığı Gazze'de okul binalarının yüzde 93'ü yıkıldı

2024-10-03 16:13 - Dünya

İsrail'in 360 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 41 bin 615'e yükseld

2024-09-30 12:58 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail ordusu, Gazze'de ateşkesin yeniden uygulanmaya başlandığını duyurdu

11:48 - Dünya

Hollanda genel seçimler için sandık başında

10:13 - Dünya

Trump, İsrail'in Gazze'ye yeniden saldırı başlatmasının ateşkesi tehlikeye atmayacağını ileri sürdü

10:08 - Dünya

İsrail’in ateşkesi ihlal ederek Gazze’ye başlattığı saldırılarda 91 Filistinli canından oldu

10:03 - Dünya

İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'da 44 Filistinliyi gözaltına aldı

09:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Bir haftada 115 bin 135 kişi ehliyetini yeniledi

12:07 - Gündem

Cumhuriyet altını 100 yaşında

12:02 - Ekonomi

Deflasyon ve hane halkı tüketimindeki yetersizlik Çin ekonomisine pranga olmaya devam ediyor

11:57 - Ekonomi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Diyarbakır'da 4 sahada 24 sondaj yapılacağını açıkladı

11:52 - Ekonomi

İsrail ordusu, Gazze'de ateşkesin yeniden uygulanmaya başlandığını duyurdu

11:48 - Dünya