İsrail Başbakanı Netanyahu: Saldırıların başlamasından bu yana en zor günlerden birini yaşadık

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde 21 İsrail askerinin öldürülmesiyle ilgili "saldırıların başlamasından bu yana en zor günlerden birini yaşadıklarını" ve İsrail güçlerinin soruşturma başlattığını bildirdi.

Dünya - 3 yıl önce

Ankara
Netanyahu, X sosyal medya platformundan dün Gazze Şeridi'nde 21 İsrail askerinin öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.
Öldürülen askerlerin ailelerine taziyelerini ileten Netanyahu, "Dün savaşın başlamasından bu yana en zor günlerden birini yaşadık." ifadesini kullandı.

İsrail güçleri soruşturma başlattı

"Felaket" olarak nitelediği durumla ilgili İsrail ordusunun soruşturma başlattığını aktaran Netanyahu, Gazze'ye saldırıların "mutlak zafere" ulaşıncaya kadar devam edeceğini savundu.
İsrail güçleri, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalarda 21 askerinin daha öldürüldüğünü duyurmuştu.
İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da 21 İsrail askerinin öldürülmesi nedeniyle yayımladığı mesajında bu sabahın kendileri için "dayanılmaz derecede zor olduğunu" belirtmişti.
İsrail ordusuna göre, Gazze Şeridi'ne kara saldırısının başladığı 27 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda öldürülen İsrail askeri sayısı 221’e yükseldi.
Lübnan sınırı ve Batı Şeria’daki çatışmalar dahil olmak üzere 7 Ekim’den bu yana öldürülen toplam İsrail askeri sayısı da 556’ya çıktı.

İsrail'in Gazze'yi işgalinde 7 Ekim sonrası

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi.
İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 10 bin 800'ü çocuk, 7 bin 250’si kadın olmak üzere 25 bin 295 Filistinli öldürüldü, 63 bin kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rus doğal gaz şirketi Novatek, 2023’te 78,6 milyar metreküp doğal gaz sattı

2024-01-17 11:03 - Ekonomi

BM, Gazze'de yerinden edilen 1,9 milyon kişinin yaklaşık 1 milyonunun kadın olduğunu açıkladı

2024-01-20 12:08 - Dünya

Bilecik'te doğal taş testlerinin yapıldığı merkez uluslararası standartlarda hizmet veriyor

2024-01-16 14:27 - Gündem

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde sömestir yoğunluğu

2024-01-21 15:58 - Çevre-Hayat

İsrail Başbakanı Netanyahu: Saldırıların başlamasından bu yana en zor günlerden birini yaşadık

2024-01-23 11:53 - Dünya

Apple, kandaki oksijen seviyesini ölçme özelliği kaldırılan akıllı saatlerin satışına devam edecek

2024-01-18 12:18 - Teknoloji

Avrupalı Parlamenterlerden İsrail'i soykırımla suçlayan Güney Afrika'ya destek çağrısı

2024-01-16 23:02 - Dünya

Almanya Cumhurbaşkanı: Aşırı sağa karşı sokaklara çıkanlar hepimizi cesaretlendiriyor

2024-01-22 00:13 - Dünya

ABD'de Florida Valisi DeSantis, 2024 başkanlık seçim yarışından çekildiğini duyurdu

2024-01-22 00:28 - Dünya

Tokat-Sivas kara yolu kar nedeniyle ağır tonajlı araçların geçişine kapatıldı

2024-01-22 08:13 - Gündem

İlgili Haberler

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kuril Adaları'nı ziyaret etti

10:47 - Dünya

ABD'deki anket, halkın Trump'a desteğinin yüzde 33 seviyesinde olduğunu gösterdi

10:42 - Dünya

İsrail'in ilettiği 'suikast tehdidi' istihbaratı ile Trump'ın Ankara'da uçak değiştirdiği iddiası

10:37 - Dünya

Güney Kore'nin güneyinde kuraklıkla mücadele için askeri araçlar ile itfaiye ekipleri görevlend

10:23 - Dünya

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyinde evleri patlayıcılarla yıktı

10:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması kataloğu yayımlandı

11:03 - Gündem

Türkiye'de temmuzda 123 bin 603 konut satıldı

10:57 - Ekonomi

Ödemeler dengesi verileri açıklandı

10:53 - Ekonomi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kuril Adaları'nı ziyaret etti

10:47 - Dünya

ABD'deki anket, halkın Trump'a desteğinin yüzde 33 seviyesinde olduğunu gösterdi

10:42 - Dünya