?>

İsrail Başbakanı, ABD'nin Kudüs'te Filistinliler için konsolosluk açmasına karşı olduğunu

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, ABD'nin Kudüs'te Filistinlilere hizmet verecek konsolosluğunu yeniden açma planına ilişkin, "Kudüs'te Filistinlilere hizmet edecek bir ABD konsolosluğuna yer yok." dedi.

Dünya - 4 yıl önce

Kudüs

Başbakan Bennett, Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve Maliye Bakanı Avigdor Liberman, yıllık bütçenin Meclisten geçmesine ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi.

ABD'nin Kudüs'te Filistinlilere hizmet veren ve 2019'da kapatılan konsolosluğunu yeniden açma planına ilişkin soruya Bennett, "Kudüs'te Filistinlilere hizmet edecek bir ABD konsolosluğuna yer yok. 'Kudüs, sadece İsrail'in başkentidir.' Konumumuzu tutarlı, sessizce ifade ediyoruz ve umarım anlaşılmıştır." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Lapid ise ABD'nin konsolosluğu işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde açmak istemesi halinde buna ilişkin herhangi bir itirazlarının olmayacağını dile getirerek, Kudüs'ün egemenliğinin "sadece İsrail'e ait olduğunu" iddia etti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin Tel Aviv'deki İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıdıktan sonra 4 Mart 2019'da Filistinlilere hizmet veren Kudüs Başkonsolosluğunu kapatmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, mayıs ayında Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinde Washington'un Filistin ile ilişkilerine bakan Kudüs'teki konsolosluğun yeniden açılacağını duyurmuştu.

Blinken, 13 Ekim'de İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed Al Nahyan ile Washington'da düzenlediği ortak basın toplantısında, Kudüs'teki konsolosluğun açılması planını devam ettireceklerini belirtmişti.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Idan Roll ise geçen ay yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin Filistinlilere hizmet verecek Kudüs'teki konsolosluğunu yeniden açma planını rafa kaldırabileceğini duyurmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Bundan sonra önümüze bakmalıyız'

2021-11-04 04:51 - Spor

Kuzey Makedonya Başbakanı Zaev istifasını açıkladı

2021-11-01 05:26 - Dünya

Otomotivde geçen ay en fazla ihracatı Kocaeli yaptı

2021-11-01 20:02 - Ekonomi

Barcelona, Xavi Hernandez'i resmen açıkladı

2021-11-06 13:36 - Spor

Trabzon'da galibiyet sevinci

2021-11-07 02:46 - Spor

Gelir İdaresi Başkanlığı 750 uzman yardımcısı alacak

2021-11-06 12:49 - Ekonomi

İsrail Başbakanı, ABD'nin Kudüs'te Filistinliler için konsolosluk açmasına karşı olduğunu

2021-11-07 03:17 - Dünya

BM'den Sudan ordusuna yönetimden çekilmesi çağrısı

2021-11-05 20:51 - Dünya

Babürlerin mirası yüzyıllara meydan okuyor

2021-11-05 17:24 - Genel

Ekimde fiyatı en fazla artan ürün kadın hırkası, en çok düşen limon oldu

2021-11-03 14:08 - Ekonomi

İlgili Haberler

Trump, Epstein dosyalarının sürekli gündemde tutulmasına tepki gösterdi

08:38 - Dünya

İsrail'in Doha'daki müzakerelerde yeni çekilme haritası sunması bekleniyor

01:07 - Dünya

İsrailliler, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması talebiyle gösteriler düzenledi

00:58 - Dünya

İsrail eski Başbakanı Olmert: İsrailliler, Batı Şeria'da her gün Filistinlileri öldürüyor

00:52 - Dünya

NYT, Netanyahu'nun siyasi çıkarı için savaşı uzattığını ve genişlettiğini kaydetti

23:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Trump, Epstein dosyalarının sürekli gündemde tutulmasına tepki gösterdi

08:38 - Dünya

Başkentte 26 katlı binada çıkan yangında 1'i bebek 3 kişi öldü

08:33 - Asayiş

Rusya'da iç turizm, ‘istikrarlı trend’ olmaya devam ediyor -Erdinç Cündübeyoğlu, Moskova'dan yazdı-

07:07 - En Son Yazılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘PKK’ ile ilgili açıklamaları Rus medyasında geniş yer aldı

01:11 - Özel Haber

İsrail'in Doha'daki müzakerelerde yeni çekilme haritası sunması bekleniyor

01:07 - Dünya