?>

İsrail askerlerinin Batı Şeria'daki gösterilere müdahalesinde 1 Filistinli öldü

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimlerini protesto eden Filistinlilere müdahalesinde bir Filistinli öldü, 3 Filistinli yaralandı, onlarca kişi de göz yaşartıcı gazdan etkilendi.

Dünya - 3 yıl önce

Kudüs

Filistinli gençler, İsrail ihlallerini ve Yahudi yerleşimlerini protesto etmek üzere Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde toplandı.

İsrail askerleri, gösterilere katılan Filistinlilere, göz yaşartıcı gaz bombasının yanı sıra gerçek ve plastik mermiler kullanarak müdahale etti.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yayımlanan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde kullandığı gerçek mermi sonucu 29 yaşındaki Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

El-Halil Devlet Hastanesi kaynakları ve görgü tanıkları da El-Halil kentinin Şelale Caddesi ve Babu Zaviye bölgesinde düzenlenen gösterilerde başına gerçek mermi isabet eden Filistinli gencin hastaneye kaldırıldığını teyit etti.

İsrail güçlerinin, Batı Şeria'da Yahudi yerleşimlerini protesto eden Filistinlilere müdahalesinde 3 kişi yaralandı, onlarca gösterici de gazdan etkilendi.

İsrail güçleri, Batı Şeria'nın Nablus kentinin Beyta, Beyt Decen ve Karyut beldeleri, Kalkilya kenti yakınlarındaki Kefr Kaddum ve Ramallah'ın Bel'in bölgelerinde Yahudi yerleşim birimlerine karşı düzenlenen gösterilere, göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik mermiler ile müdahale etti.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, sağlık ekiplerinin, Beyta beldesinde plastik mermi neticesinde yaralanan 2 kişiye ve göz yaşartıcı gazdan etkilenen 52 kişiye ilk müdahalede bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Beyt Decen beldesinde 15 kişinin göz yaşartıcı gazdan, bir kişinin de ses bombasından etkilendiği ifade edildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde de Nablus'un Karyut beldesinde çıkan olaylarda bir kişinin gözüne ses bombasının şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu yaralandığı, çok sayıda kişinin de gazdan etkilendiği kaydedildi.

AA'ya konuşan Karyut Köy Meclisi Başkanı Nidal el-Bedevi, Yahudi yerleşimcilerin İsrail askerleri koruması altında beldeye girdiğini ve söz konusu olayların çıktığını anlattı.

Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi yetkililerinden Abdullah Ebu Rahme de Ramallah'ın Belin beldesinde düzenlenen yürüyüşte İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu onlarca kişinin gazdan etkilendiğini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

PKK'ya müzahir TV kanalına ödül veren Mimarlar Odası Ankara yönetimine dava açıldı

2022-03-31 12:36 - Gündem

Erzincanlı 2 öğrenci araçların rüzgarından elektrik üreten sistem geliştirdi

2022-03-31 14:09 - Teknoloji

Samsun'da heyelan sonucu bağ evi yıkıldı, yolda çökmeler oluştu

2022-03-27 12:54 - Gündem

Türk Yıldızları gençlerle buluştu

2022-03-27 17:59 - Gündem

Ukrayna'nın İrpin kentinden sivillerin tahliyesi sürüyor

2022-03-26 15:58 - Dünya

Küresel piyasalar, yoğun veri gündemine odaklandı

2022-03-30 08:54 - Ekonomi

Biden, Ukrayna'ya 500 milyon dolarlık bütçe yardımı yapacaklarını bildirdi

2022-03-30 20:05 - Dünya

Rüzgar ve güneş 2021'de küresel elektrik üretiminin onda birini karşılayarak rekor kırdı

2022-03-30 09:05 - Ekonomi

Iğdır Üniversitesinde atık yağlar biyodizele dönüştürüldü

2022-04-01 17:22 - Teknoloji

İsrail askerlerinin Batı Şeria'daki gösterilere müdahalesinde 1 Filistinli öldü

2022-04-01 18:15 - Dünya

İlgili Haberler

Küresel yarı iletken satışları ikinci çeyrekte yüzde 7,8 arttı

01:53 - Dünya

İsrail'in ablukasını kırmak için onlarca teknelik yardım filosu Gazze'ye doğru yola çıkacak

23:47 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Hindistan'a yönelik tarifeyi "önemli ölçüde" artıracağını söyledi

22:42 - Dünya

İşgal altındaki Batı Şeria'dan Gazze'ye 6 bin ünite kan bağışı gönderildi

22:37 - Dünya

Netanyahu, Gazze’deki "savaş hedefleri" için yeni adımlar atmak üzere kabineyi topluyor

18:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Küresel yarı iletken satışları ikinci çeyrekte yüzde 7,8 arttı

01:53 - Dünya

Türk yetkililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kiev'e muhtemel ziyaretini doğrulamadı

01:22 - Özel Haber

UEFA Konferans Ligi'nde 3. eleme turu heyecanı başlayacak

00:28 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. eleme turu ilk maçları başlayacak

00:23 - Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. eleme turu ilk maçları başlayacak

00:22 - Spor