?>

İsrail ablukasının ayırdığı Gazzeli küçük kızın baba özlemi

İsrail ablukasının dayattığı zor ekonomik koşullar nedeniyle yasa dışı yollarla İsveç'e göç etmek zorunda kalan babasından ayrı geçirdiği doğum gününde Gazzeli Zine Serhan, yeni yaşına hüzünlü giriyor.

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

GAZZE - HANİ EŞ-ŞAİR

İsrail ablukasının dayattığı zor ekonomik koşullar nedeniyle yasa dışı yollarla İsveç'e göç etmek zorunda kalan babasından ayrı geçirdiği doğum gününde Gazzeli Zine Serhan, yeni yaşına hüzünlü giriyor.

Gazze sahiline getirdikleri doğum günü pastası ve balonlar ile dört yaşını bitiren Serhan'ın doğum gününü kutlayan aile, küçük kızın abluka yüzünden babasından ayrı kalışına dikkati çekmek ve ablukanın parçaladığı hayatları gündeme taşımak için farklı bir yöntem denedi.

Kutlamada, küçük Serhan'ın babasından ayrı geçirdiği günlerin sayısına tekabül eden bin 460 balon kullanan aile, Filistin ve İsveç bayraklarıyla süsledikleri küçük sandala ayrıca "Baba, sensiz hayatın bir anlamı yok", "Seni özlüyorum baba" yazılı pankartlar astı.

Törenin sonunda ise Arapça ve İngilizce yazılmış iki mesaj, biri cam şişenin içinde denize atılarak, diğeri balonla gökyüzüne bırakılarak baba Visam Serhan'a (43) sembolik olarak gönderildi.

"Bir umut"

Küçük kızın annesi Raşa Kışta (29), Zine'nin babasına, kendisinin ise kocasına duyduğu özlemi ifade etmek için böyle bir yöntemle alışılmışın dışına çıktıklarını söyledi.

Yasa dışı yollarla Akdenizi aşarak İsveç'e giden eşinin, oturum belgesi alamadığı için geri gelemediğini, sınır kapıları kapalı olduğu için kendilerinin de İsveç'e gidemediğini belirten Kışta, babasının doğduğundan bu yana kızıyla hiç bir araya gelemediğini söyledi.

"Denize ve rüzgara bıraktığımız mesajlar büyük ihtimal ulaşmayacak, biliyorum. Yine de mesajlara telefon numaramı ve sosyal medya hesabımı ekledim. Biri bulur, belki bizimle iletişime geçer, bu sıkıntılı durumdan kurtulmamız ve kavuşmamız için bize yardım eder. Bir umut." diyen Kışta internet aracılığıyla eşiyle iletişim kurabildiklerini ancak aradan geçen onca zamanın ardından artık bir araya gelmek istediklerini dile getirdi.

"Babam, onurlu bir hayat için gitti ama o hayatı orada bulamadı"

Anne Kıştanın kızının diliyle yazdığı mesajın içeriği ise şöyle:

"Bugün 4 yaşımı doldurdum. Annemin ailesinin ilk torunu, sevinç ve mutluluk kaynakları olduğumu söylüyorlar. Doğum günüm kutlu olsun. Dört yıl önce bugün dünyaya geldiğim için sevinç gözyaşları döküldü. Ama o gün sanki babasız, yalnız olduğumu hissedercesine, annemle hayatın zorluklarını desteğimiz olmadan çekeceğimizi bilircesine ilk çığlığımı atmıştım. Bugün annemin yüzünde gülümsemesi eksik. Zor hayat şartları yüzünden dedemin evinde yaşıyoruz. Yokluğunu hissettiğim o sevgiyi onlar vermeye çalışıyorlar.

Babam, onurlu bir hayat için gitti ama o hayatı orada bulamadı. Şimdi dönemiyor, biz de ona gidemiyoruz. Bu mesajın babamla kavuşmamız için bize yardım edebilecek birilerine ulaşmasını umuyorum. Ben de çocuklarınız gibi anne babamın yanında, rahat, mutluluk ve güven içinde yaşamak istiyorum. (Visam Serhan'ın kızı Zine)

Abluka kaynaklı zor hayat şartları nedeniyle birçok genç göç etmek zorunda kaldı. Eşim de bunlardan biri. Pasaportu yok, Ürdün kimliği var. İsveç'te oturum belgesi yok. İmkanı olanlardan, bizi yetkililere ulaştırabileceklerden yardım etmelerini rica ediyoruz. (Visam Serhan'ın eşi Raşa)"

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Açıköğretim 'ikinci üniversite' kayıtları için yarın son gün

2017-10-05 13:25 - Genel

HDP Bursa İl Başkanı Akgün gözaltına alındı

2017-10-06 15:02 - Gündem

'Halkın iradesinin üzerinde güç olmadığına inanıyoruz'

2017-10-06 20:17 - Gündem

'Türkiye'de faizler çok yüksek'

2017-10-08 17:22 - Ekonomi

DEAŞ'lı terörist otogarda yakalandı

2017-10-05 00:22 - Gündem

Aydın’da 48 şirkete kayyum atandı

2017-10-07 02:52 - Asayiş

Aile boyu curling tutkusu

2017-10-09 16:32 - Spor

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye silah eleştirisi

2017-10-04 14:27 - Gündem

A Milli Futbol Takımı Finlandiya maçına hazır

2017-10-08 23:22 - Spor

Sivas'ta otobüs durağında unutulan çanta paniğe neden oldu

2017-10-08 23:52 - Asayiş

İlgili Haberler

İstanbul'da denizde mahsur kalan kediyi dalgıç polisler kurtardı

18:53 - Çevre-Hayat

Ilgaz Dağı'nın yüksek kesimlerinde sis etkili oldu

18:48 - Çevre-Hayat

Denizin sürüklediği ağaç ve amforalar, emekli öğretmenin elinde hediyelik eşyaya dönüşüyor

16:43 - Çevre-Hayat

Bursa'da kooperatifleşen kadınlar doğal ürünlerden organik makarna ve erişte üretiyor

16:37 - Çevre-Hayat

Rize'de Ayder Yaylası'nda sonbahar renkleri hakim oldu

14:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Denizli'de anıta çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

19:38 - Asayiş

Ateşkesin ardından yıkılan evine dönen Gazzeli Ummu Kusay: Her şeyimizi kaybettik

19:28 - Dünya

Gökçeada'da kuvvetli sağanak sonrası su kesintisi yaşanıyor

18:52 - Gündem

Batılı gazeteciler, Batı medyasının Gazze’deki katliama karşı iki yüzlülüğüne dikkati çekti

17:58 - Gündem

SOLOTÜRK Pamukkale'de gösteri uçuşu yaptı

17:48 - Gündem