?>

İspanyol tenisçi Nadal'dan Djokovic'e eleştiri

Kariyerinde 20 grand slam şampiyonluğu bulunan İspanyol tenisçi Rafael Nadal, 17 Ocak Pazartesi günü başlayacak Avustralya Açık'a katılım durumu belirsizliğini koruyan Sırp Novak Djokovic'in son dönemdeki eylemlerinden rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Spor - 3 yıl önce

Ankara

Aşı karşıtlığı nedeniyle Avustralya tarafından vizesinin ikinci kez iptal edilmesinin ardından kararın iptali için tekrar mahkemeye başvuran tek erkekler tenisinin bir numaralı ismi Novak Djokovic'in eylemleriyle çok fazla gündeme geldiğini belirten Nadal, "Açıkçası, bu durumdan yoruldum ve rahatsızlık duyuyorum. Djokovic, turnuvalardan büyük değil." ifadelerini kullandı.

Yaşananların uzamasının kafa karışıklığına yol açtığına değinen 35 yaşındaki Nadal, "Bakış açıma göre, bu olayda cevaplanması gereken çok fazla soru var. Sonunda bir kararın çıkması, herkes için güzel olur. Herkes kendi yolunu seçer. Novak'a bir insan ve sporcu olarak şüphesiz saygı duyuyorum. Ama son haftalarda yaptığı birçok şeye katılmıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Djokovic, Kovid-19 aşı zorunluluğu bulunan Melbourne'deki Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na tıbbi muafiyet kararıyla katılacağını bildirmişti. Melbourne'e ulaştıktan sonra muafiyet kararı kabul edilmeyen ve ülkeye giriş vizesi iptal edilen 34 yaşındaki tenisçi, mültecilerin tutulduğu otele gönderilmişti.

Avustralya Açık'ta 9, kariyerinde 20 grand slam şampiyonluğu bulunan Djokovic, vize iptaline itiraz ederek kararı federal mahkemeye taşımıştı. Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesinde görülen davada Djokovic haklı bulunmuş, Avustralya hükümetinin vize iptali kararı kaldırılmıştı. Djokovic'in avukatlarından gelen belgeleri inceleyen Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke, yetkilerini kullanarak Sırp tenisçinin vizesini bir kez daha iptal ettiğini duyurmuştu.

Bunun üzerine karara itiraz eden Djokovic'in davası, Avustralya Federal Mahkemesine sevk edilmişti. Bu mahkemede alınacak karara göre, Novak Djokovic'in Avustralya Açık'a katılım durumu belirlenecek.

Sabah saatlerinde Göçmen Bakanlığı görevlilerine verdiği ifadenin ardından gözaltına alınan Djokovic, mültecilerin kaldığı otelde tutuluyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Uzay boşluğunun sesi Grizu-263A'dan dünyaya ulaştı

2022-01-14 17:51 - Teknoloji

Yunan raket Tsitsipas'tan Djokovic'e eleştiri

2022-01-14 08:33 - Spor

İstanbul’da en ucuz daire fiyatları hangi ilçelerde?

2022-01-12 23:03 - İnsan&Hayat

Hollanda'daki yüzen çiftlik geri dönüşüme katkı sağlıyor

2022-01-14 14:18 - Dünya

Futbol'da haftanın programı

2022-01-14 10:42 - Spor

ABD'de Biden'a olan halk desteği yüzde 33'e düştü

2022-01-13 09:18 - Dünya

Trabzonspor'da Djaniny'nin tedavisi sürüyor

2022-01-12 16:51 - Spor

Karadeniz'de doğal afetlerde zarar gören çiftçilere 50 milyon lira ödeme yapıldı

2022-01-12 15:15 - Gündem

NATO-Rusya Konseyi 2019'dan beri ilk kez toplandı

2022-01-12 13:15 - Dünya

Liseliler mesleki kazanımlarını miniklerle paylaşıyor

2022-01-14 12:03 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Başkan Osman Sungur'dan Gençlerbirliği taraftarını heyecanlandıracak transfer açıklaması

13:57 - Spor

Napoli, 24 yaşındaki forvet Lorenzo Lucca'yı satın alma opsiyonuyla kiraladı

13:23 - Spor

TVF ile Arabica Coffee House arasında sponsorluk anlaşması imzalandı

13:17 - Spor

Milli yüzücüler, başarılarıyla gururlandırıyor

13:13 - Spor

Milli judocu İbrahim Tataroğlu, babasının başarılarını yukarıya taşımak istiyor

12:22 - Spor

Günün Manşetleri

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana şiddetli saldırı altında tuttuğu Gazze'nin yüzde 88'i

15:27 - Dünya

Yurt genelinde sıcaklıklar yarından itibaren 6-12 derece artacak

15:23 - Gündem

Meteorolojiden Ankara çevresi için gök gürültülü sağanak uyarısı

15:02 - Gündem

Tekirdağ'da orman yangınının neden olduğu tahribat havadan görüntülendi

14:47 - Gündem

İstanbul'da son 65 yılın en kurak haziranı yaşandı

14:42 - Gündem