?>

İspanya'da 16 yaş altına cep telefonu kullanımına yasak getirilmesi tartışılıyor

İspanya'da iki öğretmenin başlattığı imza kampanyasının ardından, çocuklarda cep telefonumu kullanımına yasal olarak yaş sınırlaması getirilmesi tartışması başladı.

Dünya - 2 yıl önce

Madrid

Başkent Madrid'de iki öğretmenin çocuklarda cep telefonu kullanımının yasaklanmasına ilişkin başlattığı imza kampanyasına kısa sürede 63 bin kişi katıldı.

Angela Sanchez Perez ve Natalia Jimenez adlı öğretmenler, imza kampanyası sonrasında, 16 yaşından küçük çocuklarda cep telefonu kullanımının yasaklanması için yasa çıkarılması talebini Meclis'e sundu.

Basına açıklama yapan iki öğretmen, "cep telefonunun erken kullanımının çocuk ve ergenlerde dikkat ve konsantrasyon eksikliğine, uyku sorunlarına ve depresyona neden olabileceği" yönünde uzmanların uyarılarda bulunduğunu, bu durumu öğrencilerinde de gözlemlediklerini aktardı.

Kendisinin de 8 ve 11 yaşında iki çocuğu olduğunu söyleyen Jimenez, "büyük olanın, sınıfındaki bazı arkadaşlarında cep telefonu olduğunu ve her gün 'Bana ne zaman alacaksınız?' diye sorduğunu" anlatarak, ailelerin ve öğretmenlerin çocukların cep telefonuna kullanımına karşı önlem alabilmek için yasal destek istediklerini söyledi.

İspanyol öğretmenler, "Biz sınıfta da çocukların nasıl zorlandığını görüyoruz. Kendilerinden istenileni anlamakta giderek daha fazla sorun yaşıyorlar. Bunun öncelikli nedeni, uzun olan bir şeyi, okumaktan, anlamaktan kaçınmaları, dikkat eksikliği. Burada, çocukların fiziksel ve ruhsal sağlığı açısından zararlı sonuçlar doğurabilecek bir şeyden bahsediyoruz. Uykusuzluk, stres ve hatta depresyon gibi sorunlara yol açabilir." ifadelerini kullandı.

Ülkede mevcut durumda 17 özerk yönetimin sadece 3'ünde (Madrid, Galisya ve Castilla La Mancha) okula cep telefonu getirmek tamamen yasakken, diğerlerinde okuldayken dolaplarda bırakılması, kapalı tutulması gibi şartlarla izin verilebiliyor.

Meclis'e sunulan talepte, 16 yaşından küçük çocukların okul içi veya dışında cep telefonu kullanımına tamamen yasak getirilmesi isteniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Paris Olimpiyatları için 400 bin bilet satışa çıktı

2023-11-30 13:32 - Dünya

İspanya'da 16 yaş altına cep telefonu kullanımına yasak getirilmesi tartışılıyor

2023-12-01 12:52 - Dünya

Sinoplu öğrenciler barış konulu karikatürleriyle İtalya'dan iki dünya birinciliği aldı

2023-11-26 15:58 - Çevre-Hayat

İskenderun'da denizin taşması sonucu su basan yerlerde temizlik çalışması sürüyor

2023-12-01 11:53 - Gündem

Gazzeliler, İsrail'in yıktığı evlerinin enkazında hayata tutunmaya çalışıyor

2023-11-29 12:53 - Dünya

Karabük'te şehir merkezine inen yaban hayvanları cep telefonuyla görüntülendi

2023-11-29 14:22 - Çevre-Hayat

Kenya'daki sellerde ölenlerin sayısı 70'e yükseldi

2023-11-25 16:32 - Dünya

Batı Karadeniz'de fırtına uyarısı

2023-11-24 16:23 - Gündem

Hatayspor, yarın Antalyaspor'u konuk edecek

2023-11-30 09:48 - Spor

Batı Kudüs'te düzenlenen silahlı saldırıda 3 İsrailli öldü

2023-11-30 10:47 - Dünya

İlgili Haberler

Filistin Devleti'ni tanıma hazırlığında olan Fransa'da 21 belediyede Filistin bayrağı asıl

14:58 - Dünya

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler: Hristodulidis, ipleri Netanyahu'ya teslim etti

14:32 - Dünya

Suriye'de Halk Meclisi üyeliği seçimleri 5 Ekim'de yapılacak

14:22 - Dünya

ABD'nin California eyaletinde 4,3 büyüklüğünde deprem

14:18 - Dünya

Avrupalı siyasetçilerin İsrail karşısındaki iki yıllık sessizliği New York'ta bozuluyor

12:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Manisa'da kadınların hünnap mesaisi başladı

15:03 - Ekonomi

Filistin Devleti'ni tanıma hazırlığında olan Fransa'da 21 belediyede Filistin bayrağı asıl

14:58 - Dünya

A Milli Futbol Takımı'nın Bulgaristan maçı biletleri yarın genel satışa çıkacak

14:52 - Spor

İstanbul'da mıknatısla açılan özel düzenekte uyuşturucu bulunan otomobilin sürücüsü yakalandı

14:48 - Gündem

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler: Hristodulidis, ipleri Netanyahu'ya teslim etti

14:32 - Dünya