?>

İspanya, Venezuela'ya ilişkin söylemini değiştirdi

İspanya Başbakanı Sanchez, bir yıl önce "Venezuela geçici devlet başkanı" olarak tanıdıkları Juan Guaido için bugün "muhalif lider" ifadesini kullandı.

Dünya - 6 yıl önce

Madrid

İspanya hükümeti, bir yıl önce "Venezuela geçici devlet başkanı" olarak tanıdığı muhalif milletvekili Juan Guaido'yu, artık "muhalif lider" olarak görüyor.

İspanya'da sol koalisyon hükümetinin üyeleri, mecliste muhalefet partilerinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Meclis genel kurulundaki oturumda, 20 Ocak'ta özel uçakla Madrid Barajas Havalimanı'na gelen ve yaklaşık 1 saat kaldıktan sonra başka bir uçakla ayrılan Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez'in, İspanya Ulaştırma Bakanı Jose Luis Abalos ile görüşmesi ve bununla Avrupa Birliği'nin Venezuela'ya uyguladığı yaptırımların delinmesi iddiaları da soruldu.

Başbakan Pedro Sanchez, kendini geçici devlet başkanı ilan eden Guaido'ya atfen "Venezuela'da muhalif lider olayında hükümetin tutumu oldukça açıktır." ifadesini kullandı.

Sanchez, 4 Şubat 2019'da "geçici devlet başkanı" olarak tanıdıklarını açıkladığı Guaido için ilk defa "muhalif lider" ifadesini kullandı.

Muhalefetin, Ulaştırma Bakanı Abalos'un istifasını isteyen çağrılarını da eleştiren Sanchez, Abalos'un görevini yaptığını ve bir diplomatik krizi engellediğini savundu.

İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya da birkaç gün önce yaptığı açıklamada, "İspanya'nın Venezuela'ya ilişkin hedefi değişmedi ancak bu ülkedeki durum değişti." ifadelerini kullanmıştı.

İspanya'nın eski başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, 9 Şubat'ta Caracas'a yaptığı ziyarette, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüşmüştü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Endonezya'nın yüzlerce yıllık dev kukla figürü: Ondel Ondel

2020-02-09 15:02 - Çevre-Hayat

İspanya, Venezuela'ya ilişkin söylemini değiştirdi

2020-02-12 18:47 - Dünya

8 bin 844 sözleşmeli sağlık personeli alınacak

2020-02-12 12:22 - Gündem

Toplanan inek sütü miktarı aralıkta arttı

2020-02-12 13:52 - Ekonomi

50 Türk sporcu olimpiyat vizesi aldı

2020-02-11 16:00 - Spor

Türkiye Finans, Mardin Memur-Sen ile protokol imzaladı

2020-02-07 15:03 - Genel

Doğu Anadolu'da dondurucu soğuk etkili oluyor

2020-02-09 16:51 - Çevre-Hayat

KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçim yarışı hız kazanıyor

2020-02-06 18:17 - Dünya

Kuyumcular Sevgililer Günü'ne hazır

2020-02-12 15:47 - Ekonomi

Bolu Dağı'nda kar kalınlığı 1 metreyi geçti

2020-02-09 23:07 - Gündem

İlgili Haberler

ABD, Uluslararası Ceza Mahkemesinin bazı üyelerini yaptırım listesine aldı

20:13 - Dünya

NATO Genelkurmay Başkanları Ukrayna'da adil, güvenilir ve kalıcı barışa desteklerini yineledi

20:02 - Dünya

Nijerya'nın Katsina eyaletinde camiye yönelik silahlı saldırıda ölenlerin sayısı 30'a çıktı

18:42 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook'un istifa etmesi gerektiğini söyledi

16:12 - Dünya

Çin ve Hindistan, sınır sorununun çözümü için yeni mekanizmalar kurulmasında anlaştı

15:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Universitatea Craiova Teknik Direktörü Radoi: Bizi yarın çok zor bir maç bekliyor

20:33 - Spor

Lausanne Teknik Direktörü Peter Zeidler: Beşiktaş iyi takım ama yarınki maç için korkmuyoruz

20:27 - Spor

ABD, Uluslararası Ceza Mahkemesinin bazı üyelerini yaptırım listesine aldı

20:13 - Dünya

NATO Genelkurmay Başkanları Ukrayna'da adil, güvenilir ve kalıcı barışa desteklerini yineledi

20:02 - Dünya

Adana Seyhan'da biriken çöpler kötü kokuya sebep oluyor

19:23 - Çevre-Hayat