?>

İspanya hükümeti, İsrail'e silah taşıyan geminin limanlarında durma talebini reddetti

İspanya'da azınlık sol koalisyon hükümeti, İsrail'e silah taşıdığı belirtilen bir geminin ikmal yapmak için İspanyol limanlarında durmasını engelledi.

Dünya - 1 yıl önce

Madrid

"Marianne Danica" adlı Danimarka uyruklu ticari yük gemisinin İsrail'e silah ve patlayıcı malzeme taşıdığının duyurulmasının ardından Sumar ittifakı ve Podemos partisinden gelen suç duyurularını dikkate alan hükümet, 21 Mayıs'ta bir İspanyol limanına ikmal için yanaşma talebinde bulanan gemiye izin vermedi.

Konuya ilişkin, Brüksel'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, "Bunu ilk defa yapıyoruz, çünkü ilk defa İsrail'e silah taşıyan bir geminin İspanya limanına uğramak istediğini tespit ediyoruz. Politikamız, İsrail'e gönderilecek savaş malzemeleri için yeni ihracat lisansları vermek değildir. Bu yüzden, geminin ikmal için durmasına izin verilmemesi bu politikamızla tutarlı ve aynı çizgidedir." dedi.

Diğer yandan İspanya'nın güneyindeki Cartagena limanı açıklarına gelen "Borkum" adlı geminin de İsrail'e gönderilmek üzere silah taşıdığı yönündeki haberler üzerine bazı sivil toplum örgütlerince limanda gösteriler düzenlendi.

Filistin'in İşgaline Karşı Dayanışma Ağı (RESCOP) adlı sivil toplum kuruluşu, "Borkum" adlı gemide 12 ton roket, 1,5 ton patlayıcı ve 740 kilogram diğer askeri malzemelerin olduğunu iddia etti.

Gemi, limana yanaşmadan açıkta bekletilirken, koalisyon hükümetinin küçük ortağı Sumar ittifakı ve muhalefetteki Podemos partisi geminin yükünün araştırılması için savcılığa başvurdu.

Hükümet kaynaklarından İspanyol basınına yapılan açıklamalarda ise geminin son varış noktasının İsrail değil Çekya olduğu belirtildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yürüme engelli 3 kardeşe anneleri kol kanat geriyor

2024-05-15 11:58 - Çevre-Hayat

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Ukrayna ziyareti başladı

2024-05-14 09:23 - Dünya

Fotoğraf tutkunları Bitlis'teki taş evleri görüntüledi

2024-05-14 13:33 - Çevre-Hayat

Uluslararası Anadolu Ankası Tatbikatı gerçeğini aratmadı

2024-05-16 15:12 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimize karşı şiddet olaylarına asla sessiz kalmadık, kalmayacağız

2024-05-10 23:13 - Siyaset

GÖRÜŞ - Türk-Yunan ilişkilerinde bahar dönemi mi?

2024-05-10 11:32 - Gündem

Güneş enerjisi kurulu gücünde rekor artış

2024-05-12 11:43 - Ekonomi

Uşak ve Malatya'da kadınlar, Gazze'deki mazlum anneler için yürüdü

2024-05-12 19:03 - Gündem

BIST 100 endeksi, önceki hafta kapanışına göre yüzde 0,57 değer kaybetti

2024-05-10 18:52 - Ekonomi

Nekbe’nin 76. yılında Berlin’de yürüyüş yapıldı

2024-05-15 23:52 - Dünya

İlgili Haberler

Atina'da Filistin destekçileri, İsrailli yatırımcılara ait oteli kırmızı boyayla protesto etti

15:07 - Dünya

Azerbaycan'ın Karabağ'da tam egemenlik sağlamasının üzerinden iki yıl geçti

14:57 - Dünya

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 47 kişi hayatını kaybetti

14:37 - Dünya

ABD Savunma Bakanı Hegseth: Basın artık (Pentagon) koridorlarında dolaşamayacak

14:22 - Dünya

Siber saldırı, Avrupa'nın büyük havalimanlarında gecikmelere neden oluyor

14:17 - Dünya

Günün Manşetleri

AK Parti 8 ilde yeni yönetimlerin göreve başlayacağını bildirdi

16:08 - Siyaset

Göztepe, Süper Lig'de yoluna namağlup devam ediyor

16:03 - Spor

Ticaret Bakanlığınca yapılan denetimlerde 8 ayda yaklaşık 1,9 milyar lira ceza uygulandı

15:38 - Ekonomi

Kayseri'de mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

15:17 - Gündem

3 ilde orman yangınlarına müdahale sürüyor

15:13 - Gündem