İspanya'da hükümetin Kovid-19 kararlarına karşı protestolar 10. gününde

İspanya'da sol koalisyon hükümetinin Kovid-19 salgınıyla mücadelede aldığı kararlara yönelik protestolar 10. gününe girdi.

Dünya - 6 yıl önce

Madrid
İspanya'da sol koalisyon hükümetinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede aldığı kararlara yönelik protestolar 10. gününe girdi.
Başkent Madrid'de bir mahallede başlayan ve ülke geneline yayılan gösterilere, muhalefette olan sağ görüşlü partilerin sempatizanları katıldı.
Madrid, Zaragoza, Logrono, Salamanca, Valladolid, Valencia ve Coruna kentlerinde yoğunlaşan gösterilerde "istifa" ve "özgürlük" sloganları atan ve İspanyol bayrağı taşıyan gruplar, tencere ve tavalara vurarak tepkilerini duyurmaya çalıştı.
Madrid'in farklı mahallelerinde gösteri yapan İspanyollar, sol koalisyon hükümetinin büyük ortağı Sosyalist İşçi Partisinin (PSOE) merkez binası önünde toplanmayı da sürdürdü.
Eylemlerin diğer bir noktası da koalisyonun küçük ortağı Unidas Podemos'un lideri ve Başbakan Yardımcısı Pablo İglesias'ın evinin önü oldu.
Hükümet Sözcüsü ve Maliye Bakanı Maria Jesus Montero ise hükümet karşıtı eylemleri şu sözlerle eleştirdi:
"İtalya'da da gösteriler var ama orada insanlar sosyal ihtiyaçlarının karşılanmamasından, yeterli yardım yapılmadığından gösteri yapıyorlar. Burada ise dolaşım özgürlüğü isteniyor. Bu, gerçekte virüsün bulaşması, diğer vatandaşların sağlığıyla oynama özgürlüğüdür. Oysa hükümet için vatandaşların sağlığı her şeyin üzerindedir. İspanya'da özgürlük var, özellikle bu hükümetin DNA'sında tüm tarih boyunca özgürlük mücadelesi var."
Barselona'da izinsiz gösteriye polis müdahale etti
Kapitalizm karşıtı gruplar tarafından "Sokakları tekrar ele geçireceğiz" sloganıyla Barselona kentinde yapılmak istenen izinsiz gösteriye müdahale eden polis, bir kişiyi gözaltına aldı.
Kovid-19'dan dolayı 14 Mart'tan bu yana uygulanan ve 24 Mayıs'ta süresi dolacak olağanüstü hali 7 Haziran'a kadar uzatmak isteyen hükümetin sunduğu tezkere, yarın mecliste oylanacak.
İspanya'da açıklanan son verilere göre Kovid-19'dan şimdiye kadar 27 bin 778 kişi hayatını kaybetti, ülkede toplam vaka sayısı 232 bini geçti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Adalet Bakanlığı cezaevlerindeki 'koronavirüs' tedbirlerinin süresini uzattı

2020-05-15 21:21 - Genel

İspanya'da hükümetin Kovid-19 kararlarına karşı protestolar 10. gününde

2020-05-20 02:52 - Dünya

Fed'den Kovid-19/ koronavirüsünn ekonomik etkilerine karşı 'tüm araçları kullanma' kararlılığı

2020-05-19 04:32 - Ekonomi

Akdeniz'de 5,6 büyüklüğünde deprem

2020-05-19 06:02 - Gündem

Bursa'da Kovid-19/ koronavirüsten kurtulan 82 yaşındaki çift alkışlarla taburcu edildi

2020-05-14 14:32 - Çevre-Hayat

Fransa'da Kovid-19/ koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 27 bin 529'a yükseldi

2020-05-16 00:37 - Dünya

Lübnan'ın ekonomik kurtarma planı IMF'nin vereceği krediye bağlı

2020-05-13 17:12 - Genel

Dünya genelinde Kovid-19'dan iyileşenlerin sayısı 1 milyon 800 bini geçti

2020-05-17 02:27 - Dünya

VakıfBank’tan kimlik kartıyla anında temassız işlem

2020-05-14 14:40 - Ekonomi

Bayburt'ta yeni sümbül türü keşfedildi

2020-05-14 14:47 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

AB'nin yeni giriş çıkış sistemi Brüksel Havalimanı'nda uzun kuyruklara yol açmaya devam ed

13:22 - Dünya

Bilim insanları "kara delik yıldızı" olarak tanımladıkları yeni bir kozmik cisim keşfetti

13:13 - Dünya

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, 3 Filistinli ailenin evlerini 3 gündür kuşatma altında t

12:53 - Dünya

Zelenskiy, Rusya'nın yolcu trenine yönelik İHA saldırısında makinistle yardımcısının öldüğünü b

12:37 - Dünya

İngiltere'de aşırı sağcı Reform UK lideri Farage'dan boşalan milletvekilliği koltuğu için

12:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Türkiye'de DOA sistemiyle 100 milyondan fazla ambalaj toplandı

13:28 - Gündem

AB'nin yeni giriş çıkış sistemi Brüksel Havalimanı'nda uzun kuyruklara yol açmaya devam ed

13:22 - Dünya

Anadolu Üniversitesinin "İkinci Üniversite" başvuruları başlıyor

13:18 - Gündem

Bilim insanları "kara delik yıldızı" olarak tanımladıkları yeni bir kozmik cisim keşfetti

13:13 - Dünya

AB'de kömürden elektrik üretimi tarihi düşük seviyede

13:07 - Ekonomi